×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Връстници на прехода: Тодор Терзиев


Връстници на прехода: Тодор Терзиев
Вярвам, че трябва да се борим срещу насочената манипулативна комуникация, на която често ставаме жертва, коментира кандидатът за народен представител
21 Октомври 2024, Понеделник, 12:51 ч.
Автор: Пресцентър ПП Продължаваме промяната

ПП “Продължаваме промяната” кани жителите и гостите  на Бургас на безплатен оперен концерт в подкрепа на младите български таланти

Докато всички ние се чудим: „Как стигнахме дотук? Кога загубихме способността да отличаваме границата между добро и зло? Бяло и черно? Ляво и дясно?“, той знае отговорите и търси решенията в световната история, философия и психология.

Той е Тодор Терзиев и е завършил Международен бизнес и мениджмънт, с профил финанси и маркетинг в Хага, Нидерландия. Като човек, който се развива в областта на маркетинг, PR-а и политиката, негова кауза е да провокира мисълта и най-вече отношението на нацията към образованата личност – такава, каквато са я виждали ренесансовите творци в Европа и българските автентични възрожденци.

“Цялата медийна среда атакува съзнанието на хората. И всички, които слушат и гледат ежедневно конвенционалните медии, попадат в една съзнателно обусловена виртуална реалност. Това, на което ставаме свидетели, минава границите на разума. Слухове, явни и премълчавани факти, откровени лъжи, полуистини - всички те създават усещането за едно задкулисно тайнство, за замъгляване и оказват силно влияние върху периферните ни възприятия. Така умело насочват съзнанието ни към точно определени заключения, и ние ставаме жертва на класическа манипулативна комуникация“, обяснява Терзиев.

Манипулаторите умело използват думите, като ги вадят от контекста и преиначават смисъла им, предупреждава той.

“Например изрази като „Всички са маскари“, „всички купуват гласове“ и т.н. създават илюзия, която е точно това – илюзия. Но истината е, че НЕ всички са маскари и не всички купуват гласове. Но именно илюзията успива реакцията на обществото към това престъпление. Всъщност по-лошото е, че гласовете се продават, но това е друга тема”.

“Друга тактика е унищожаването и умъртвяването на думи“, споделя Тодор. „Думи, които в исторически и духовен план са важна част от нашата народопсихология.

Бих ви попитал какви чувства предизвикват днес думи като: „възраждане“, „величие“, „професор“, „учен“, „академик“…? Те сякаш са загубили смисъла и стойността си, нали?

Моята цел е да алармирам и активирам фокуса на вниманието на хората върху тези процеси, за да се предпазят от тази война на съзнанието“, категоричен е 35-годишният бургазлия.

Затова той съветва всички да погледнат по един различен от виртуалната норма начин. „Да обърнем внимание на ежедневието си, на нашите взаимоотношенията с децата, родителите, защо не и на политиката под друг ъгъл. Въпреки тежката битка за умовете, всеки един човек трябва да прецени за себе от какво би искал да зависи неговия живот. От злото, страха и омразата или от добротата, любовта и обичта? Да това е философски въпрос, но хайде пък да опитаме и нещо различно, защо да не подложим на един простичък тест действията на маститите политици: Защо в момента циркулират явни покупко-продажби на гласове? Защото като гласуваш нищо не променяш ли? Дали, ако това беше вярно, щяха да се чуват тези баснословни суми, давани за 1 глас? Дали цялото това организирано престъпно мероприятие се прави от грижа, любов или всъщност обслужва злото, страха и поговорката „наведена глава, сабя не я сече“?  

„Всичко зависи от нас, продължава Терзиев. Както зависи от нас да си измием ръцете, когато се приберем у дома, така зависи от нас и да спазваме нужната хигиена на възприятия, за да бъдат нашето съзнание и ум в кондиция и здрави. Това означава, когато чуем реч на омраза, плюене и хейтене, просто да изключим телевизора. Тяхната цел е да разрушат, наранят и отчаят. Действията на добротата, грижата се окачествяват със съзидателност, творчество и вдъхновение. Това са простичките думи, които носят емоционален заряд и информация, изчистена от илюзия. През този лакмус можем да проверяваме действителността и, ако успеем, промяната ще настъпи безкомпромисно. Тогава, когато има проблем около нас, вместо да седим и да чакаме „да ни оправят отвън“, ще се хванем за работа и да го решим. 45 години всички са чакали някой да дойде и да реши вместо тях. За съжаление не малка част все още разсъждава така, а това ни погубва като нация. За да го превъзмогнем, трябват мисъл и упорство. Защото битката е с примирението!“, категоричен е Тодор Терзиев.

Ето защо Терзиев вярва, че всичко е свързано с отношението ни към процесите, от които сме част. Отношението ни към семейството, средата, приятелите, определят чувствата и емоциите, които изпитваме с тях и към тях. По същия начин са нещата и с политиката, ако нашето отношение към политиката е отрицателно и апатично, то и отношението на политиците към нас няма как да бъде различно.

“Сякаш забравяме, че всеки един от нас е част от едно по-голямо цяло и имаме смисъл само и единствено като част от това цяло. Какво е то, обаче, се определя от нас.“

За Тодор Терзиев можете да гласувате в листата на „ПП-ДБ“ за 2-ри МИР Бургас – с номер 26 и преференция 105  в интегралната бюлетина на 27-и октомври.

*Изследвания на известни психолози за времето на първата и втората световни войни доказват, че само изкуството успешно лекува жертвите на пропагандата. Ето защо  ПП “Продължаваме промяната” кани жителите и гостите  на Бургас на безплатен концерт в Операта.

Гост е певицата Мария Славова – откритие на фондация „Стоян Камбарев“ и носител на голямата награда за "Полет в изкуството" за 2017 г.

Заповядайте на 24.10.2024, четвъртък от 19:00 в Опера Бургас (фоайе).  В програмата: арии от класически опери.


В категории: ИЗБОРИ 27.10.2024 г.


Флагман.БГ Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор 21/10/2024, Понеделник 22:00 3
Милиони жени ѝ завиждат
Милиони жени ѝ завиждат 21/10/2024, Понеделник 21:21 1
Флагман.БГ Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано 21/10/2024, Понеделник 20:04 3
Три години без Владимир Каролев
Три години без Владимир Каролев 21/10/2024, Понеделник 19:00 2
България Всички новини
Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор Вижте кои са те  За кого гласуват ромите За кого гласуват ромите По 50 лв. на човек и по две кебапчета - това можеш да го вкусиш и пипнеш Kакво мисли за бургаските мъже украинска инфлуенсъркa Kакво мисли за бургаските мъже украинска инфлуенсъркa Саша живее в Бургас, опитва се да говори български език, не й се получава, но пък дава оценка на нашите мъже Направете си портокалопита, ето как Направете си портокалопита, ето как Традиционен гръцки сладкиш Black Lives Matter смениха името на известна алкохолна марка, напомняло за робството Black Lives Matter смениха името на известна алкохолна марка, напомняло за робството Много от отлежалите и качествени ромове с такъв етикет сега са в ръцете на колекционери, които ще вдигнат рязко цените им България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! В ГЕРБ СДС имаме ясна визия за развитието на общините в региона, проектите, които сме заложили, са свързани с инфраструктура, облагородяване и подобряване на живота във всяко населено място 90% от хората за застрашени сериозно, ако си бъркат в носа 90% от хората за застрашени сериозно, ако си бъркат в носа Според статистиките този вреден навик може да бъде опасен Проф. Гранитски и проф. Христов представят „Иронията на историята“ в бургаския театър Проф. Гранитски и проф. Христов представят „Иронията на историята“ в бургаския театър Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Мария Бакалова хвърлила 7 бона за рокля, за да събере погледите в Лондон Мария Бакалова хвърлила 7 бона за рокля, за да събере погледите в Лондон Актрисата засенчи всички останали на премиера на филм Щракнаха белезниците на печатари на качествени левове, евро и долари Щракнаха белезниците на печатари на качествени левове, евро и долари Вижте как изглеждат метне банкнотите 
Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Издъхнал е на 83-годишна възраст Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Четириногите бяха със специални костюми - на приказни герои Шок за Брюксел! Молдовците казаха „не“ на ЕС, а Мая Санду се оправдава за провала с руска намеса Шок за Брюксел! Молдовците казаха „не“ на ЕС, а Мая Санду се оправдава за провала с руска намеса Референдумът бил опорочен с купени над 300 000 гласа от Москва, твърди президентът Скорпионът да не взема прибързани решения, а Телецът да не се усмихва насила! Скорпионът да не взема прибързани решения, а Телецът да не се усмихва насила! Хороскоп за деня – 21 октомври 2024, понеделник  Почина българската кино легенда Почина българската кино легенда Радослав Спасов почина на 81-годишна възраст, а тъжната вест събощиха от кино "Одеон"
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори