×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Младите семейства в капана на жилищната криза: Решения от Бургас*


Младите семейства в капана на жилищната криза: Решения от Бургас*
Адв. Димитър Вълчев и Георги Перпелиев имат конкретни предложения
Тема в развитие
виж още
скрий
20 Октомври 2024, Неделя, 14:00 ч.
Автор: Пресцентър ПП

Двама млади бащи от листата на коалиция ПП-ДБ с няколко идеи за повече грижа за младите семейства

Жилищната политика е най-големият враг на естествения прираст на населението в България, убеден е Георги Перпелиев, IT предприемач, експерт по изкуствен интелект.

Според 33-годишния баща на 2 деца, цените на имотите са все по-недостижими за младите хора. В същото време в Бургас има стотици празни апартаменти.

Решението, според него, е общините да инвестират в инфраструктура, която да позволи създаването и реалното функциониране на вторични градски центове. За разлика от предградията - например кварталите „Ветрен“ и „Крайморие“ и село Маринка, които са повече спални, а жителите им работят в Бургас, водят децата си на училище и детска градина в Бургас, пазаруват в Бургас, вторичните градски центрове осигуряват независим от големия град живот. За целта в тях функционират всички нужни социални услуги, има училище, парк, обществени сгради.

Това ще намали натиска над имотния балон, но и ще освободи Бургас от трафика, замърсяването, проблема с паркирането, местата в детските заведения и т.н.

Идеята доразвива и адвокат Димитър Вълчев, който смята, че децата трябва да бъдат плюс, а не минус при оценката на младите семейства от кредитните специалисти. „Сега при кандидатстване за кредит децата се оценяват като бреме за доходите на семейството. Вместо да бъдат разглеждани като положително обстоятелство, защото повишават мотивацията на родителите да работят и печелят“, обяснява юристът.

Адвокат Вълчев прави и друго предложение, свързано с приоритетното обслужване на младите родители. „Най-ценната валута е времето. А за семействата с малки деца то никога не стига. Някои европейски държави разбират този проблем и взимат подходящи мерки. Румъния, например, миналата година наложи със закон предимство на бременни жени и лица, придружени от деца до 5-годишна възраст, на каси и на гишета в частни обекти и държавни институции.“

Георги Перпелиев, IT предприемач, експерт по изкуствен интелект

Друга съществена тема за Георги Перпелиев е развитието на масов спорт при възрастните хора. За целта трябва да бъде преустановено привилегированото отношение към професионалния спорт у нас за сметка на масовия. „Финансирането на клубовете не може да зависи само от медали и титли. То трябва да се формира основно от ваучери за спорт“. Това, според Перпелиев,  е единственият начин да спрем тенденцията за все по-ранен диабет тип 2, инсулинова резистентност на 14-годишна възраст и атеросклероза в епидемични мащаби.

Нужни са и мерки за развиване на възможностите и мотивацията за учене през целия живот, показател, по-който България е на последно място в Европа.

Днес Димитър Вълчев и Георги  Перпелиев са кандидати за народни представители. Зад решението им да се включат в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Бургаска област са предложенията на коалицията за младите семейства:

– Удвояване на данъчните облекчения - за семейства с едно дете до 1200 лв. и до 2400 лв. за две деца;

– Програма за финансова помощ за покупка на първо жилище;
– Подкрепа за майките, които се връщат на работа след първата година.

– 300 лв. на година за всички ученици от I до VIII клас (включват се V, VI и VII клас);

– Качествено образование без необходимост от частни уроци;

– Богат набор от програми за извънкласни дейности за всички деца.

– Осигуряване на педиатър за всяко дете на територията на цялата страна;
– Безплатни лекарства по рецепта за деца от 0 до 7 г.

За Димитър Вълчев и за Георги Перпелиев можете да гласувате съответно с преференции 104 и 114 в листата на ПП-ДБ в Бургас – с номер 26 в интегралната бюлетина.

*Този текст е написан от средностатистически български журналист. Автор на заглавието му, обаче, е Искуственият интелект.

Адв. Димитър Вълчев с прекрасното си семейство

 




Флагман.БГ Почина българската кино легенда Почина българската кино легенда 20/10/2024, Неделя 21:32 0
Флагман.БГ Вредно ли е уринирането под душа Вредно ли е уринирането под душа 20/10/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Съдия даде урок по математика на КАТ Съдия даде урок по математика на КАТ 20/10/2024, Неделя 20:02 5
Флагман.БГ Ако сте над 40, то задължително яжте това Ако сте над 40, то задължително яжте това 20/10/2024, Неделя 19:39 0
България Всички новини
Осъдиха експолицая от Четвърто РУ-Бургас Христо за счупената челюст на студент в „Кайт бара“ Осъдиха експолицая от Четвърто РУ-Бургас Христо за счупената челюст на студент в „Кайт бара“ Пребитият 19-годишен софиянец Владимир Радев все още се възстановява след ударите на Петров заради паднало парче пица Почина дългогодишният директор на Митница Бургас Валери Стефанов Почина дългогодишният директор на Митница Бургас Валери Стефанов Издъхна след дълга битка с онкологично заболяване  Алекс Богданска е направо неузнаваема от корекции Алекс Богданска е направо неузнаваема от корекции Александра Богданска вече е доста трудна за разпознаване. Грета Тунберг пристигна в София, влива се в шествието на „Възраждане“ Грета Тунберг пристигна в София, влива се в шествието на „Възраждане“ „Флагман“ първи оповести, че бившата екоактивистка се движи вече в общ коловоз с Костадин Костадинов Вредно ли е уринирането под душа Вредно ли е уринирането под душа Какви са опасностите от навика да се изпразва пикочния мехур по този начин Ягоди и джанки цъфнаха и вързаха в края на октомври Ягоди и джанки цъфнаха и вързаха в края на октомври На много места са избили и кокичета, които също са се объркали от топлото време Обявиха каква ще бъде прогнозата за времето до края на следващата седмица Обявиха каква ще бъде прогнозата за времето до края на следващата седмица Очакват ни няколко слънчеви дни. Съдия даде урок по математика на КАТ Съдия даде урок по математика на КАТ И полицаите трябва да четат Закона за движение по пътищата Ремонтират ключова улица в сърцето на Бургас Ремонтират ключова улица в сърцето на Бургас Обществената поръчка е публикувана преди дни, търсят изпълнител до 19 ноември Ако сте над 40, то задължително яжте това Ако сте над 40, то задължително яжте това Такива храни доставят на организма желязо и витамини от група В.
Почина българската кино легенда Почина българската кино легенда Радослав Спасов почина на 81-годишна възраст, а тъжната вест събощиха от кино "Одеон" Вредно ли е уринирането под душа Вредно ли е уринирането под душа Какви са опасностите от навика да се изпразва пикочния мехур по този начин Милиони в сейф, две тоалетни, чувал с помощи от ООН – тайният бункер на „Хамас“ Милиони в сейф, две тоалетни, чувал с помощи от ООН – тайният бункер на „Хамас“ Израелската армия показа как е изглеждало луксозното скривалище на последния засега лидер на терористичната организация Яхия Синуар Учени с пробив в лечението на рак , изучавайки свойствата на бирената мая Учени с пробив в лечението на рак , изучавайки свойствата на бирената мая Раковите клетки са изправени пред постоянен недостиг на хранителни вещества поради неконтролирания си растеж и често изпадат в състояние на покой, за да оцелеят и да избегнат откриването им от имунната система Докато България се тресе от кризи, в Румъния имат план да станат десетата икономика в ЕС Докато България се тресе от кризи, в Румъния имат план да станат десетата икономика в ЕС С инвестиции от над 10 милиарда евро годишно в индустрията ще можем да произвеждаме в страната всичко, което е от съществено значение за националната икономика, каза Марчел Чолаку Кейт поставила сериозен ултиматум на Уилям, след като се отнесъл с нея „като с изтривалка“ Кейт поставила сериозен ултиматум на Уилям, след като се отнесъл с нея „като с изтривалка“ Двамата може да изглеждат като идеалната двойка, но дори и перфектното семейство крие скелети в килера Ако сте над 40, то задължително яжте това Ако сте над 40, то задължително яжте това Такива храни доставят на организма желязо и витамини от група В. Войната в Украйна ще продължи минимум до края на 2025, твърди МВФ Войната в Украйна ще продължи минимум до края на 2025, твърди МВФ В същото време експертите са уверени, че Украйна ще успее да запази основния икономически растеж Топ 5 на най-високите заплати Топ 5 на най-високите заплати Зaплaтитe в Бългapия пpoдължaвaт дa pacтaт ĸaтo caмo oт нaчaлoтo нa гoдинaтa дo юни тe ce yвeличиxa c цeли 17,3% нa гoдишнa бaзa Куба отново остана без ток Куба отново остана без ток Мрежата се срина за втори път
Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Толкова много държавният бюджет не е дебелял в историята на България от хан Аспарух Виц на деня Виц на деня Първо ми вика: "Аз съм голяма фенка на скоростта..."
После: "Ама, к'во стана? Само това ли беше??? "
Виц на деня Виц на деня По време на изпит по право студент е запитан:
- Какво е максималното наказание за двуженство?
- Две тъщи!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако вместо за вечеря се прибереш вкъщи за закуска, то може да останеш и без обяд...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори