

- На два шамара и три дни без таблет.

- Искам едно 12 годишно уиски.
- Господине, нямаме. Кръчмата работи едва от 3 години...

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
То може да ги развали, ако не внимавате
Цената на боба задмина тази на свинското месо
Тази традиционно българска баница с тиква е любим десерт (или пък закуска) не само на Бъдни вечер
Традиционните ястия през тази вечер са: сарми (символизират пелените), варен фасул, пълнени чушки, лук, чесън, ябълки, тиквеник, ошав, мед, орехи, вино и др.
За тези, които искат да наредят по-бързо празничната трапеза, без да стоят до печката, има вариант
Рецептата е традиционна и много лесна
Традиционни ястия на трапезата са прясна питка, украсена с орнамент, пиле каша, варено жито, царевица и тиква
Изложбата е дело на Регионален исторически музей Бургас в сътрудничество с местното туристическото дружество Kulturverein Blaues Fenster и Почетното консулство на Австрия в Бургас
Стар обичай повелява във всеки дом се коли най-младото пиле - "петровско пиле", а жените да раздават и "петровки"