×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България


"Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България
Бургаският аеропорт изглежда обречен, ако концесионера кардинално не промени политиката си
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
26 Февруари 2024, Понеделник, 10:55 ч.
Автор: Георги ТРЪПКОВ*

Заинтересувани бизнес кръгове от Северното Черноморие направиха необходимото, че през неактивния сезон до Бургас да няма редовен самолетен трафик, а целогодишно да работи само летище "Варна"

Казвам се Георги Тръпков и от 40 години работя в туристическия бранш на Южното Черноморие. Наясно съм, че за да съществува бленуваният и уж планиран подход към туризъм на четири сезона, летище "Бургас" трябва да работи целогодишно с обслужване на редовни линии.

Туризмът се гради на доверието на гостите и когато те трябва постоянно да мислят в кой момент сме достъпни и през колко месеца в годината няма никакъв подход до нас, постъпват по единствения пазарно логичен начин – отиват на друго място (най-често не в България).

ФАКТИТЕ

Летищата във Варна и Бургас бяха отдадени на концесия за срок от 35 години на немско-българското дружество „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Първоначалното обяснение, че тъй като са много близо едно до друго, ще се управляват справедливо от една компания, звучеше като правилен подход, защото няма логика една и съща компания да си прави сама конкуренция.

В реалността обаче, заинтересувани бизнес кръгове от Северното Черноморие направиха необходимото, че през неактивния сезон до Бургас да няма редовен самолетен трафик, а целогодишно да работи само летище "Варна".

Държавата не посмя да се намеси чрез нито една своя институция и в очите на бизнеса по Южното Черноморие министрите на туризма, на транспорта и също толкова пряко – на икономиката, се оказаха мълчаливи фигуранти и съмишленици на кръговете, които целенасочено се борят с непазарни методи срещу всички видове бизнес, за които е важно целогогодишното функциониране на летище Бургас.

В началото започна приток на полети от Москва, Лондон, Глазгоу, Нюкасъл, Лийдс, Дъблин, Прага, Тел Авив, Рига, Катовице, Варшава, Санкт Петербург, Манчестър, Франкфурт, Дюселдорф, Лайпциг, Братислава, Познан, Бърно, Минск, Хановер, Хелзинки, Острава, Бирмингам, Брюксел, Рига, Копенхаген, Осло, Стокхолм…

Над 130 дестинации, над 80 авиокомпании, над 40 държави за летище "Бургас"!

Възторгът ни бе кратък. През 2018 и 2019 г. съответно Бургас и Варна посрещнаха съответно 3,3 млн. пътници и 2,2 млн. и 2,85 млн. пасажери и 2 млн. – за Варна. Бургас се изтреля като ракета пред Варна, което е видно и от статистиката за хотелска заетост, и отчета на НСИ за приходите, които не се дължат само на самолетния трафик.

С настъпването на епидемията от Ковид, на летище "Варна" бяха предложени преференциални цени, там се позиционира нискотарифният WizzAir и оттам продължиха целогодишните полети към цяла Европа.

Към Варна бе насочен и полетът на турските авиолинии до Истанбул, които имаха огромен интерес към Бургас преди време, както и голяма австрийска компания, която осигурява целогодишен маршрут до Виена. Всички полети през неактивния сезон от Бургас бяха насочени във Варна.

Така „палачинката беше обърната“ и на 2 август, 2023 г. бе посрещнат милионният пътник в Бургас, а във Варна това стана седмица по-рано и за годината и двете летища посрещнаха приблизително по 1,8 млн. пътници и то при положение, че летището в Бургас извън активния туристически сезон е почти изцяло заключено и единствената му дестинация е Лондон.

В същото време във Варна само на ден се изпълняват близо 10 полета. Очевидно е, че компанията-майка е избрала „любимо дете“, а в света на бизнеса това се нарича нелоялна конкуренция.

СЪЩИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ

От бизнес перспектива излиза, че една и съща компания саботира едното си предприятие до степен на унищожение, за да даде аванс на другото. Чрез летище "Бургас" залогът се отнася до абсолютно целия туристически бранш, който включва не само настаняване, а всички видове допълнителни услуги, ресторантьорство и търговия.

По този въпрос отношение не взима нито едно министерство и затова Министерски съвет демонстрира безсилие, некомпетентност и явна мълчалива подкрепа за нелоялните практики на държавно избрана компания за оператор на двете морски летища.

И като награда-поощрение, „тайно и полека“, концесионерът получи удължаване на концесията с още 5 години – общо 40 години.

Ако летище "Бургас" се управляваше от друг оператор, в неблагоприятни пазарни условия незабавно щяха да бъдат предложени изгодни оферти към авиопревозвачите и така да бъде увеличена атрактивността на аеропорта.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД обаче демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България от години и под предлог, че се налага основен ремонт на летището, възнамерява да го затвори!

Предложението пътуващите до Южното Черноморие да кацат във Варна и да пътуват още два или повече часа с кола, за да стигнат до желаното място на юг е неосъществима на първо място поради липса на шосеен капацитет. Подобно предложение е не само абсурдно, то е явна подигравка и демонстрация на сигурност в правителственото безсилие и безхаберие.

Собствениците на летището са в състояние да извършват всякакви ремонтни дейности поетапно, без да се нарушават самолетодвиженията.

НАШИТЕ ТЕМИ

Летище "Бургас" трябва да оперира целогодишно и нито едно обещание, че ремонтите ще се извършват извън активния летен сезон да не бъде прието. Много европейски авиационни хъбове са в ремонт от години и нито за ден не спират да обработват десетки хиляди пасажери.

Очакваме от местната администрация – кметове и областни управители категорично да подкрепят региона на Южно Черноморие и да изискат от Министерски съвет адекватна защита за правото на постоянен труд и приходи на жителите на цялото Южно Черноморие, които пряко зависят от работещо летище.

 Туристическият бизнес единогласно да заявим, че дори без да притежаваме трактори, сме готови на продължителни протести, защото не искаме някой да ни ДАВА – искаме

СПРАВЕДЛИВИ ПАЗАРНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД.

Работа на държавата е да се оправи с групировките, работа на правителството е да не си затваря очите пред целенасочено съсипване на регион от България, който е едно от най-разпознаваемите лица на страната ни пред света.

*Коментарът е на хотелиера Георги Тръпков от профила му във фейсбук, заглавието е на Флагман.бг


В категории: Бизнес , Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
117
Коментара по темата
117.
Човек от Р. България.
28.02.2024 19:51:26
1
1
ОТ НАД 30 ГОДИНИ СЛУШАМ ГОСПОДАТА ОТ ХОТЕЛИЕРСКИЯТ БИЗНЕС ПО МОРЕТО ДА СЕ ОПЛАКВАТ: ТАЗИ ГОДИНА Е ПО-ЛОША ОТ МИ
НАЛАТА" АКО ПРИЕМЕ ЧЕ ВСЯКА ЕДНА ИЗМИНАЛА ГОДИНА Е БИЛА С 5 % ПО-ЛОША ОТ ПРЕДХОДНАТА ИЗЛИЦА ЧЕ РЕВЯЩИТЕ ГОСПОДА РАБОТЯТ НА 150% ЗАГУБА. НА МИНУС. И ТОГАВА МИ СТАВА ЯСНО ЗАЩО ПРИ ТОЗИ КРАТЪК СЕЗОН ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ НЕ СЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ НА ПЧЕЛИЧКИТЕ БЕЗ КОИТО НЯМА ДА ИМА МАЙБАСИ И БЕНТЛИТА ЗА ХОТЕЛИЕРИТЕ.
Е ИМА И РАБОТЛИВИ ЧЕСТНИ ХОРА В ТОЗИ БИЗНЕС И НЕКА ДА НЕ СЕ СЪРДЯТ НА НАПИСАНОТО!
116.
Недоумяващ
28.02.2024 18:41:46
6
1
Въобще не съм фен на начина по който се управляват летища Варна и Бургас.
Обаче изобщо не разбирам, защо хотелиерския бизнес си мисли, че друго частно предприятие им е задължено по някакъв начин ???
Фрапорт е ЧАСТНО дружество и работи за собствената си печалба.
Предложете им дотиране на разходите за персонал на летището и се борете за взаимно изгодно решение. Но не, българския "хотелиер - ресторантьор" живее с идеята, че всички са длъжни да му решават проблемите.Не господа, НИКОЙ не ви е длъжен.
115.
Да да до 113
27.02.2024 13:24:33
4
3
Какво общо има това, което си написал със статията, нищо защото главата ти не може да го разбере и като ти казах, че си негодуващ и просТ работник пак се опитваш да блеснеш с две заучени фрази, не се хаби, че и до одрин няма да стигнеш с това драскане тук, мързел
Ходи работи, повечето сте ниско квалифицирани я имате средно я не, но с пренции..ако не ходи бери ягоди ето ти пак си турист хах
114.
До Теди
27.02.2024 13:05:58
3
6
Кого да защитавам, мила Теди? То си личи какво мислят пишман ресторантьорите и хотелиерите за "трудовите хора". И как ги гърбят за жълти стотинки всеки сезон. Да фалират, да идат да работят за някого, който знае как се развива туризъм, пък току виж им влязло нещо в главата.
113.
Работник с червен потник
27.02.2024 13:03:34
6
8
От 100 коментара, половината са на хотелиери и пишман бизнесмени. Работници не щяли, ядящи баници не щяли, туристи с туби бензин не щяли. Всички сте родени в пух и пера, сланина не сте яли и ракия не сте пили. Че и обиждат хората, които в прав текст им казват, че услугата, която предлагат - не става!
Те ако не са работниците да ви мият кенефите след гостите и да оправят леглата, да готвят по кухните, щяхте да видите бизнес на куково лято.
Докато не се научите да уважавате първо себе си, после хората около вас - не чакайте и другите да ви уважават.
Замислете се малко, излезте от 90-те, пък току виж и принцът на Монако пожелае да кацне на Фрапорт и да ви посети хотела и ресторанта.
112.
Бургаско Гевезе
27.02.2024 11:24:06
9
7
Ей голям рев!
То ясно, че Бургас е свикнал да получава на час по лъжичка.Гевезето на България...
Пилотни проекти - първо Бургас, всичко ново първо за Бургас.
Хайде стегнете се малко!
Открийте си авиокомпания и си летете до където искате.
Стига сте занимавали цяла България с вашите превземки!
111.
До Теди
27.02.2024 10:55:11
3
13
Теди, хората в Бургас не им пука че е краде безогледно евро средства, че се гонят инвеститори и няма работа. Досега ги гонеха с искане на пари под масата, а вече и инвеститорите няма да дойдат, поради липса на кадри от тази политика. Хората избягаха, след 10 години и грамотните ще намалеят драстично и съвсем ще баталясал градът, не за нови улици, а за кръпки няма да има.
110.
До 110
27.02.2024 10:13:21
0
2
Както ти написах и по-рано толкова си тъп, че не знам как дишаш, работническото ти мислене е колкото да се изсереш, не се напъвай, а ходи на "курорт" да си хапваш, това е гордост, а за зимата си свари ракия и сланина да се снимаш да фейса колко си успял,, идиот
109.
Tedi
27.02.2024 09:33:43
4
18
Всички бургазлии трябва да реагират с протести срещу унищожаването на туристическия бизнес в региона на Бургас. Голям процент от търговците разчитат на препитание от туристи, така че не трябва да чакате друг да ви оправи двора. Да не стане късно, някой иска да срине Бургас и неговите трудови хора.
Не си оставяйте съдбата в чужди лапи Бургазлии, излезте и се защитете!
108.
Мда до 107
27.02.2024 09:06:14
2
3
Пич, какъв турист си ти, и що реши, че аз съм Тръпков. Първо нямаш капацитета да мислиш за да говориш за неща, които мозък ти на работник няма как да разбере.
107.
До 102 от 3
27.02.2024 08:19:31
9
14
Това, че не искате туристи е ясно на всички. Вие ако ги искахте, щяхте да ги уважавате и да предложите добър продукт.
Във вашия ресторант съм идвал преди 15 години. Хубав беше тогава, да. Сега не знам как е, защото нито Поморие, нито Несебър, нито някой друг роден "курорт" ме влече. Предпочитам да си дам парите за бензин, за да ида в Турция. Да ям нормална храна и да не гледам киселите физиономии на родните мутри, именуващи се хотелиери. Виждам, че не искате да разберете, че сами си направихте всичко с помощта на кметовете си. И сега им се връзвате на приказките, че Фрапорт, филанкишията и барът на Междузвездни войни били ви съсипвали. Сами се съсипахте, че и продължавате.
106.
Елф
27.02.2024 08:05:10
9
9
А така пишете още глупави статии хубаво да лъсне колко за нищо не ставате. Само реване и измисляне на проблеми. Значи идвам отварям една фабрика за чаршафи и почвам да рева как господина Тръпков ми руши бизнеса, защото не купува от мен?!? Или правя едно сайтченце като флагман и почвам пак реване, защото не си пускат поръчкови статии?! Този въобще какъв бизнесмен е? Голям смях! Тя работата много намирисва - май повече е "кой ми с ра в гащите?"
105.
Симeон
27.02.2024 07:57:40
13
17
Ох, мъко бургаска!
Не идват туристи със самолети, защото им пречело летището! И с коли не идват, че им пречи магистралата, нито с кораби, защото сигурно пристанището? Не схващат ли хотелиерите, че МОЖЕ БИ проблемът е в т.нар. "хотели" и качеството на услугата?
104.
бургазлия
27.02.2024 07:01:26
14
10
Истината е, че Франк Кванте е тръгнал да се разхожда из Бургас и след третия метър, подметките на обувките му били целите в лайна. "Ко шъ им поддържам летище на тези селяндури" си казал той и измислил стратегията как да затвори "най-бързо развиващият се и обвит от кучешки акита регион в страната, на най-добрият за акане по улиците град в България" . Веднъж разбрал, че в Бургас се гордеят с кучешките, а понякога и човешки изпражнения, Кванке не се разколебал и казал, че ще се върне шест месеца след ремонта, за да види дали са си облагородили достатъчно града, съселяните.
103.
Бай Иван с бялата аба
27.02.2024 06:20:11
7
10
Това е едно предвидимо събитие с участието на "държавата". Повечето пътници бяха от Русия, имащи жилища по морето. Тъй като управлението на нашта мил'та родина реши, че те няма да си влагат парите в БГ туризма, ги изпратиха по чуждите курорти, респективно - летища. И така ... намаля пътникопотока на летище Бургас. А от Варна целогодишно летят нашите гастарбайтери на ниски цени. На мен специално ще ми е по-добре, тъй като на плажа ще има повече място.
102.
До 3
26.02.2024 23:46:20
3
11
Да ти кажа, точно такива туристи, като теб не искаме, защото ще си дадеш парите за бензин и после ще папкаш пици и банички, то не че в Поморие повечето, които идвате не сте от бара на междузвездни воини, ...никой нормален турист няма да пътува 100км в завои за да дойде до южното черноморие, а Варна е хубав град с ледена морска вода, а за бетона може да се сърдите на другаря Иван Костов и неговата преватизация и за капак Боко и Доган с лицето прасе Пеевски да са ни честити и на бягащите убийци да спасят Амая, заради която ще убият здраво, но бедно дете в Индия, пак да бягат
101.
bsfgbsg
26.02.2024 23:25:58
14
15
Бургас не е туристически град, а само една мърлява бачкаторска спалня. Региона без бетона на Сл. Бряг е един изоставен селски храсталак. Какъв туризъм искате?? Вие извън Село ходили ли сте по света поне малко да видите туризъм?? И като ходихте какво разбрахте?? изТръпнал селянин.
100.
Самолетче
26.02.2024 22:34:57
16
13
Много профанщина има в тая статия. Кое диване я писа? Що не написа колко полети имаше от Москва преди войната? А? Имаше по два полета седмично! Защо не питате Уиз Еър защо са избрали Варна?!?! Това не е избор на концесионера. На него му е все тая на кое летище ще са! Но както вие си правите сметки за хотелите, така и те си я правят! Кой луд ще лети с пет пътника бре? Вие що не отворите хотела за пет туристи? Хотелите на Слънчев бряг са затворени, както и тия на Златните! Я питайте бай ви Станев на Албена що не си кара туристите сам?! А тия бизнесменчета защо не наемат чартъри за туристите си? И ще ползват летището! Ама нееее тука има други задни цели и мисли! У не си мислете, че другите ядат доматите с колците! Направете запитване до авиокомпаниите и те да ви кажат защо не искат да кацат в Бургас извън сезона. Подчертавам - авиокомпаниите НЕ ИСКАТ!
99.
Фичо
26.02.2024 22:32:45
5
2
Бах маа му.За всичко е виновен Бойко.Ха ха ха.Аман от олигофренци.
98.
Ани банани
26.02.2024 22:22:34
12
10
Ейййй големи тъпанарщини пишете и в статията, и тия в коментарите. И не ви е срам, че лъжете и мажете. Нещата, които пишете нямат нищо общо с истината. Никога няма да се оправим и ще сме бананова република с тия лъжи и фалш. Целия регион надолу са едни мързеливци, на които все другите са им виновни. Целия цирк е защото ги няма руснаците, но няма кой да го признае. Значи така ще се решават нещата - с натискане , лъжи и измислици, а? Смешни сте!
97.
Пич
26.02.2024 21:53:50
6
14
Вместо да си хвърляте енергията тук. Защо господин Тръпков не си обедини усилията с останалите собственици на хотели, общините, които са заинтересовани и да участват на различни туристически борси. Да доведат туристи, пък да видим тогава Фрапорт дали няма да ги обслужат. Иначе тук само да ревем?!?!
96.
Петър Петров
26.02.2024 21:45:26
7
21
Фрапорт е една компания изпълнена с корупция и не прозрачност!!!
Бог да ни пази от такива компании управляващи национални обекти.
95.
Бай....
26.02.2024 20:28:22
2
21
Трябва да се строят нови затвори, трябва да се отворят Белене, Ловеч, Скравена, Куциян и т. н. !!!!!
94.
Бай....
26.02.2024 20:19:42
2
16
По бай Тошово време имаше около100 чорбаджии, а сега са 100 000 ! Ебете си майките !
93.
hih
26.02.2024 19:53:21
3
7
do 69, ивенти викаш да гледаме? Хахах, аре у лево.
92.
Разбивач
26.02.2024 19:40:02
7
13
Целта е ясна .
По примера на приватизацията от времето на прехода , некадърните комуняри фалираха едно след друго стотици предприятия
Сега очевидно ще се случи и закриването на летището , разваляне на концесията и ТИМ ще бъдат изпрани , а правотелството което и да е ще търси начини да вдигне отново на крака Сарафово , за да го подари после пак на наш човек.
Омагьосан кръг.
91.
Фрапорт
26.02.2024 19:28:44
9
14
Готови сме да пуснем по три полета на ден специално за гостите на хотела на г-н Тръпков.
Очакваме от него списъка с желаещи за сезон 2024.
90.
Николай Михалев
26.02.2024 19:28:30
4
12
Мога да гарантирам истината на тази статия с главата си. Всичко е истина.
Гарантирам го.
Аз съм в сателита на този бранд.
89.
B
26.02.2024 19:16:46
4
27
Кметовете, защо скачате? Защо не скачахте като забраниха на руски самолети да кацат? Защо не скачахте като давахне разрешителни за строеж на всяка мутра, софийски тарикати, които уникожиха Слънчев бряг и региона?
88.
Аз
26.02.2024 18:35:58
4
9
... в момента тази статия е твърде кратка, спрямо това, за което е представено като конкретно проблем И това е умишлено...
..... въобще на всеки с акъл в главата е ясно, че по даден казус или проблем, когато се разглежда в не цялостната му картина, а част от детайлите, това е предпоставка за нещо "жълто" , един вид чиста проява на т.нар. "жълта преса"...
...съветвам Ви да разгледате проблема, ако наистина искате да си изградите мнение, близко до реалната картина със всички детайли, до най-малкия значим...
Успех!
87.
Тюмбел
26.02.2024 18:34:11
8
17
Може да е глупост но и тъка може. Доколкото разбрах тези Рра абе ТИМ искали да правят летището товарно. Ми екстра пък вие вкарайте във регулация земите около летището, обособете нови квсртали и разрешете строежа до 10 етажни заради. А да видим тогава как ще излитат и кацат товарните таралясници. То и сега не е лошо щом почват със лошо да се забрани самолети да излитат и кацат над града и още повече да правят маневри над рафинерията. Абсолютно забранено по международни закони. Затапете ги а те още като видят какво става ще омекнат като памук. Колкото до гагаусчетата дето пишат вярно Варна има много природни и архитектурни забелижителности. Особено красивото Варненско езеро със синйо червените и пембяни води от Девня и архитектурната си забележителност отходните тръби( сигурно още от римско време). Що бе келеши всеки ден по 20 рейса от Варна идват да гледат старият Несебър а нито един рейс от Сл бряг не ходи във Варна да гледат туристите заразеното езеро със комари като врабчета. Гагаузи,да не ви познавам що за мизерници сте
86.
Бетономорието и Лайнонорието
26.02.2024 17:57:17
34
21
Варна е в пъти по-добра за живот. За туризъм също. Да не забравяме че близо до Варна са земите на първото българско царство
В Бургаска област всичко е бетон и лайна. Най-много си заслужава районът след Варвара до Резово, но не се знае кога ще го бетонират и него
85.
Политиката
26.02.2024 17:52:51
5
12
Политиката на фирмата отдавна е ясна. А официалните становища и изявленията на концесионера вече втръснаха на всички. Само да не стане така, че да започнат сега и от настоящите летни бургаски полети да се насочват нататък за да попълват дупки и нещеш ли се изравнят двете летища, което никога не е било.
84.
slam
26.02.2024 17:41:35
2
21
тарифата за кацане варна ,е по-ниска от кацане в бургас.
83.
ЩОМ
26.02.2024 17:33:40
5
19
Щ ом нациоалния шпревозвач не ,поддържа линия София- Бургас ,въпреки че лети]е Бургас е негово и не плаща нищо ,тогава си представете ,кави усливия е представило на другите превозвачи ,за да кацат на Бургас , а?
82.
ПроЗт
26.02.2024 17:26:09
17
16
Абе, бургаски, сигурно летището ти е виновно, че и кораби не идват с туристи вече?
81.
*********
26.02.2024 17:24:40
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
80.
kargo
26.02.2024 16:45:56
0
26
да не забравяме-авиокомпания ,BULGARIA AIR (НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕВОЗВАЧ)-също е на ТИМ. ХАХАХАХА
79.
Da
26.02.2024 16:05:47
0
9
Pri edin golqm skandal Fraport naistina shte se razgranichat ot tim i oravitelstvoto shte se namesi.Tova shte stane rano ili kusno kakto stana s pristanishte Rosenec.Poleti shte ima i tova e sigorno.Da ne govorime puk ako dai Boje po skoro prikluchi voinata i pusnat bratushkite shte vidite che nesgtata shte vurviat kum dobro!
78.
Сарафов Борис
26.02.2024 15:29:43
4
28
Защо все се пише Фрапорт това , Фрапорт онова...немците и да искат да правят бизнес , всичко зависи от българския им партньор Тим .
И да си тръгнат ТИМ ще останат като концесионери . Така пак вземат некой лев и не бъркат в далаверите на мутрите .
Вероятно пишман са станали от байганьовщината ни .
Някой ден ще им писне и ще си отидат!
77.
46734
26.02.2024 15:27:17
32
41
Разберете го ясно и финално - в момента Бургас и региона няма какво да предложат на туристите. Няма. Точка. Потенциал има, но до там. Не ви е виновен нито ТИМ, нито Фрапорт. Представите на шепа селски кръчмари и мутри за туризъм нямат нищо общо с реалността. Изисква се много, много, много труд, а не с трици мишки да ловим.
76.
WC port
26.02.2024 15:04:50
9
32
Тези ежедневни статии са добро начало,но...кметове,туроператори и граждански сдружения и всички заинтересовани да спрат да правят срещи с немския неадекватник,а да отиват в София и да оказват натиск там.Врява и протести всеки ден!
75.
Герой
26.02.2024 15:02:02
47
14
Аз съм варналия и мразя бургазлии, защото са глупави и мързеливи, хабер си нямат от туризъм и са препасали чифт пищови на гол задник.
74.
XX
26.02.2024 14:55:50
1
23
До 72

"Летището е на ТИМ" - ТИМ са концесионери.
73.
XX
26.02.2024 14:48:46
9
0
До 65

"... а за Бургас и НАШЕТО летище, намиращо се във ВАШИ ръце " - грешка! В ръцете на немците от Фрапорт.
72.
Абе…
26.02.2024 14:46:31
4
32
Стига с този Фрапорт. Летището е на ТИМ.
ТИМ - разбра ли се?
71.
Ehaa
26.02.2024 14:44:56
6
14
Mn varnenci tuka komentirat.Istinata e che chujdencite kazvat che znatnite sa kato evtina replika na Slunchev brqg.Blizo do varna nqma takova mqsto koeto pone malko da prilicha na Nesebar ili Sozopol.Nqma baza za sravnenie.A i samo da pitam ko stana s mega iakite golf igrishta na svetovno nivo?Ako se smeni koncesiata shte gledate kato teleta potoka na turisti kum BS!
70.
до 68
26.02.2024 14:43:46
8
41
Преди 10-12 години да не би да имаше койзнае какви кръчми, но летището беше много по напред от варненското. Ай стига сте писали от гагаузово,злобари гадни
69.
do 67
26.02.2024 14:38:43
24
15
хахахахаахахаха, чиче ела на гости във Варна за да видиш млади хора, пълна морска градина и ивенти. Естествено не както в София но все пак се заражда нещо
68.
дедазнам
26.02.2024 14:35:25
31
22
Ще има полети когато има причина да ги има. Селски кръчми, мръсен плаж и селяци на всеки милиметър не са причини... този град е ходещ мъртвец.
67.
Антонио Ресио
26.02.2024 14:33:27
9
37
До 53
Варненски приятелю, много си далеч от истината. Туристите по южното черноморие са в пъти повече, отколкото са тези по северното. Броя обслужени пътници на двете летища е равен точно защото лятото туристите през Бургас са много, много повече и това компенсира липсата на полети зимата. Колкото до това, какво предлага Бургас за целогодишен туризъм, ок, съгласен съм, ние не предлага нищо. Какво обаче предлага Варна? Още по-грандиозно нищо. Тук поне можеш да се разходиш в по-хубавата морска градина и до Несебър, Созопол. Във Варна? Във Варна можеш само да си бъркаш в носа. А да, да не забравя, и да гледаш перките, които ще ви набучат след някоя и друга година.
66.
taka trqbva
26.02.2024 14:30:28
6
25
тъкмо поморийци ще го духат, свикнаха на лесни парички, 3 месеца да скубят здраво а после цяла година да лежат и да ходят на почивки, е сега ще дойде време да се хваните на истинска работа за 1000лв на месец както правим ние бургазлии, взимаш заплатата и тя само за ядене и сметки не стига, а за почивки даже не може и да си помислим
65.
me
26.02.2024 14:20:56
5
23
61чката, добре, че бяха богатите бизнесмени да ви направят баните с дебелите хотели в Св. Констатин и Елена, иначе щяхте да сте... И един делфинариум дето се плаща със залтни кюлчета. Много добре ви знам какво имате във Варна. Само че тук не става въпрос за ВАС у Варна, а за Бургас и НАШЕТО летище, намиращо се във ВАШИ ръце. Компренде?
64.
Странно
26.02.2024 14:15:15
23
14
Към Бургас има цяла магистрала, цялото медийно винамание винаги е към Бургас, всички репортажи от лятото са за там. И сега пак Варна и Тимаджийте са виновни (защото те явно са собственици на Фрапорт, Turkish Airlines, Austrian, Wizzair И Rynair)

Интересна логика, може би аз съм тъп да я разбера.
63.
Дернев
26.02.2024 14:05:54
4
16
""Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България"
Не Фрапорт, а държавата. И то не от когато сключи т.н. концесии, а още от Татово време, лека му пръст. Нанесени бяха сериозни щети на държавата безнаказано. Затова и и продължават да се нанасят.
62.
бургазлия
26.02.2024 14:04:26
5
67
През лятото на 2020 г., т.е. по ковида, отидохме на един мини аква парк в Слънчев бряг, няма да пиша кой е, че да не ме изтрият. Аквапаркът е към хотел и ресторант. Най-хубавата маса в ресторанта е запазена за "патрона", сиреч собственика. Изтътрузи се патрона от майбаха или бентлито ли беше, замери с ключовете най-близко стоящия сервитьор и целия персонал се строи край него. Има туристи на другите маси, няма, него не го вълнува. Трябваше неговата маса да бъде обслужена първа.
Другото лято в Турция. Огромен хотел фул с персонал, който нон стоп чисти и търка. Минава собственикът, костюмиран, изгладен, изпънат, вижда едни чинии, зарязани от туристите край басейна. Навежда се, вдига чиниите и ги понася към кухнята. Без да се погнуси и да вика "Ганкееййй, пенкеййяй, яла тука да вдигнеш чинията, ма"!
Толкоз за нашенския бизнес и туризъм.
61.
наблюдател
26.02.2024 14:02:59
7
38
време е държавата да се намеси и да си вземе летището от фрапорт...
60.
До me
26.02.2024 14:02:07
23
17
Ами самия факт че не знаеш какво има във Варна ,показва колко си прост бургазлия селянин аахахаха минерална вода имало в бургьз ааахахахаха Във Варна няма ,те римляните ,затова са построили терми ако въобще знаеш какво е това ааахахахАбе вие задминахте и македонците бе чугунени глави адидаски
59.
me
26.02.2024 13:49:06
10
32
Абе, 36, а във Варна какви са условията за целогодишен туризъм? Същата история като Бургас. Когато чужденец дойде в България, той си прави ексурзия по заведенията, ще се разходи до Несебър, Созопол, ще отиде на минерална баня във Ветрен, а Бургас е отлично свързан с всички градове навътре в страната. Не напразно варненци и румънци минават за по-бръзо през Бургас. Това, което се случва с летището в момента е тотално безобразие. Преди Ковода имаше и полети до Милано, Тел Авив, и къде ли не, Райън имаха база тук, самолетите летяха пълни в двете посоки, сега една Виена, Братислава, Будапеща и Лондон, другото полски и прибалтийски истории. Иначе карго самолети бол. Това летище трябва да бъде дадено на друг концесионер, който иска да има полети ДО Бургас, а не ДО Варна. Просто е. Накрая да се съберат общинарите и да направят едно ново летище, то и без това това в Сарафово не е нещо особено.

p.s. като тръгнат полетите от Май месец, всичко си е пълно, не е да няма търсене. А хората ходят зимата да летят от къде ли не, щото от тук не може.
58.
Шпигел
26.02.2024 13:45:09
5
15
Съсипа крайбрежната алея с мазните маси, летището виновно...
57.
Патрик
26.02.2024 13:36:14
8
41
Тодор Живков не беше нито прост нито безхаберен.Беше обграден от грамотни, опитни и гледащи напред експерти. Капацитетът на Бургас надхвърля в пъти този на Варна. Огромния Бургаски залив и неговото географско положение отредиха Бургаския регион да бъде гръбнака на българската икономика. Това че бургазлии са бедни е друг въпрос но Бургас се справи с лекота да бъде икономическото сърце на България. Икономиката на Бургас даваше колкото Пловдив, Варна Русе и стара Загора взети заедно. Летище Бургас е най слънчевото Летище на балканския полуостров. Когато летяхме летищата безмер Балчик и равнец бяха заляти от гъста мъгла. Сарафово винаги беше чисто и макар и цивилно беше сигурно за кацане понеже видимостта никога не е падала под 2 км. Ликвидацията на Сарафово е безумно и престъпно. При положение че Бургаския регион заработи дори на 40%от капацитета си ще трябва гражданско летище. Бизнеса ще си каже тежката дума. А дали някой ще бъде наказан. Ще видим
56.
Баровци от БКП с хотели
26.02.2024 13:35:49
4
6
Тръпкоф ше посреща туристите на Денкоф с фрапета от фрапорт нали имат много хотели покрая морето легла много
55.
Варна
26.02.2024 13:33:09
19
14
Напротив ,твоите бургаски версии издишат ,щото Фрапорт е концесионер и на Варна , но ни спря полетите ЛЯТОТО от Италия при ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ,и до София елиминираха Уиз ,а за Бургас не .Говоря за лятото . Защо нямаше англичани до Варна лятото 2023? Ще ти кажа ,защото шопските депутати хотелите им са 90%в сл.бряг ! Вярно ли е ,вярно е . Но никой във Варна не риве като вас , а работим с каквито туристи има , а не като Бургас да чака на държавата цял живот да им докара туристи щото сте много красиви аахаахаха!
54.
Andon
26.02.2024 13:30:00
9
21
Абсолютно глупава и единствено целяща подхранване на някакъв местен шовинизъм "статия".
И някакъв туристически "експерт" се изказал.
Нека първо хотелиерските Ганьовци излязат за малко извън България, да видят как се прави туристически продукт и след това да реват.
Другото - какво точно ще предложи Бургас на уикенд туристи? Какво ще предложи за бинзес пътуване, защото бизнесът тук е основно кафенета и ресторанти, при това до 22:00 ?
И аз искам, ама хайде първо да си оправим истинските проблеми.
53.
До Антонио Ресио
26.02.2024 13:23:40
17
12
Южното Черноморие не е пълно заради смешния ти бургадидас Антонио аахахаха. Софиянците са надолу след черноморец,а в сл.бряг се събира цялата селяния на Южна бг. Освен това навярно броиш Обзор ,който е варненски ,но даден нечестно на бургас,така ли е ?! Освен това на север има военни зони ,натура 2000 които спъват развитието му , И ПАК сме с равен брой туристи хахахаха
52.
До 51
26.02.2024 13:19:21
4
10
Ама как така са ги спрели? Нали всичко било на пазарен принцип? Като е имало "гъмжене от италианци" е щяло да има и полети, нЪли? Версиите ви вече почват да издишат сериозно!
51.
А кой е виновен за това?
26.02.2024 13:15:33
10
32
Бургас бил един от най-успешните региони на България? Това наистина ли го мислиш? Хайде да спрете с тези гербаджийски хвалебствия! Бургас беше успешен регион до 2007-2008г., след това сме само "Назад, назад, моме Калино"
50.
Да
26.02.2024 13:13:26
12
5
Варна е по-ошетена от бургадидас ,защото спряха полетите от Италия и Испания а бяха пълни 2018 Варна гъмжеше от италианци! Освен това чартъри с англичани нямаше 2023 х.а за до.бряг имаше . Имахте и полет от Барселона за бургадидас миналото лято а за Варна не ,Кой е ощетения ?! Отговаряй бургъзче аааххаахаха
49.
Мда
26.02.2024 13:10:03
2
13
Нали си спомняте за комуниста "другар", като съсипеше предприятие му даваха отрасъла да съсипе и него, после Луканов ги назначи за милионери ... да съсипят България, а еднокнижника концесии да доубият всичко, де що мърда в тая забравена от Бог територия. Комунисти.
48.
Е?
26.02.2024 13:05:44
21
16
Леко бургъзко тролче ,чак пяна имаш по устата от злоба аахахахаха
Времената преди ковид и войната минаха . Защо ти и автора забравяте удобно да напишете ,че разликата се дължеше на туристите от Русия ?! От ковида насам и войната НЯМА РУСКИ ПОЛЕТИ ! НЯМА ! Затова и лятото стана изравняване в туристите ! Да не сте инвестирали само в руснаци навремето кой ви е виновен ,Варна ли пак аахахахахаха
47.
Бургад
26.02.2024 13:05:09
3
12
Представяте ли си 2 000 000 пътника колко автобуса са, защото курортите са устроени предимно за туристи без автомобили. Това ще е колона от автобуси по целия път в двете посоки.
46.
Бургазлията
26.02.2024 13:02:28
3
36
Бургас имаше инфраструктура..
Пристанище,летище,магистрала!
Пристанището вече обработва по три кораба на месец и един ферибот седмично до Грузия.
Летището от второто най_наттоварено и голямо по дължина на писта , работи с по един самолет на ден зимата и два месеца през летния сезон на пълен оборот!
Магистрала водеща до курорти , пристанище и летище без да има полза дефакто от нея
Само погледнете град в друга държава с такива дадености , дали крета на дъното и се обезлюдява или процъфтява и се развива все повече
В България обаче е точно обратното .
Определено това д държавна политика без никаква икономическа логика
45.
До 43
26.02.2024 12:47:51
8
43
Гагауз, какво правиш в бургаски сайт? Варненското летище беше на командно дишане и съществуваше точно заради Албена и Златните през лятото!!! Варненското летище НИКОГА, повтарям НИКОГА не е било конкурент на бургаското летище!!! Пак ти казвам, никой не е броял варненското летище за живо преди КОВИД!!! Е, твоите любимци от ТИМ извършиха "преврат" и превърнаха бургаското с 3 млн. пътникопоток в селско летище, за сметка на варненското!!! А във Варна какви "атракции" има освен Албена и Златните, че не се сещам?
44.
Антонио Ресио
26.02.2024 12:45:52
9
39
Истината, която гагаузите никога няма да приемат, защото са комплексари е че каквито и мизерии да правят южното черноморие винаги ще е е по-пълно от северното. Природа, тук просто е по-хубаво от калпавото северно крайбрежие и ТИМадцийската дупка Варна.
43.
ss
26.02.2024 12:40:49
1
19
Абе, кой им е разрешил е друг въпрос.
Те защо я купуват, като нямат намерение да я развиват ? Да си паркират мутренските джипове и да нареждат стари гуми, че който влиза в Бургас да се наслаждава на тази красота? Това говори за начина им на работа. Тези кърлежи, като нищо ще съсипят и летището
42.
До 35, 36
26.02.2024 12:39:34
24
19
Хахахахах, никак не работя за подобни твари. Не могат да ми платят заплатата. Бизнес се прави с мозък. В Бургас липсва. Факт. Никой не ви е крив, че не ставате за нищо и сами се закопахте. А имаше един период от време, в който сякаш имахте шанс с дотациите на Бочко. Ама дори това успяхте да провалите :) Провал след провал, след провал... Бургас!
41.
Недоумение
26.02.2024 12:36:48
1
24
Началника на бургаското летище не беше ли гербаджия?
40.
Професор
26.02.2024 12:36:19
4
24
Това варналиЙ и дестинациЙ някой нов римски бог ли е? Вероятно на туризЪма?
Научете си родния език първо, пък тогава раздавайте акъл по форумите.
39.
*********
26.02.2024 12:34:28
4
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
38.
Големи професори
26.02.2024 12:32:08
8
28
Към песимистите тук варналий сиреч. Как до преди да го вземат варненските залязващи мутри летището работеше на пълни обороти и лято и зима а след като го взеха умря тотално? Защо уволни ха 50 процента от персонала веднага след като го взеха? Да ви кажа ако не знаете защото всичко кацаше там че беше удобно и ефтино и в някий случай да кацнеш в Бургас и идеш до Варна / Ахелой / Равда / несебър / Поморие / сънито/ беше в пъти по бързо и ефтино от колкото от вмириисаното варненско летище. Това беше целта на варналий да откраднат хората от бургаското летище точно към тези дестинаций защото никой не иска да ходи в смотания им град. Всяко малко дете го знае това прикрито е умело и никой нищо не може да направи и промени. Докато не се избие тая сган мутренска няма да стане работата. За карго не искам да се говори, знаем че във Варна кацат и плават наркотиците, оръжията и бежанците но ако бургаското летище се позакърпи и големи е много по удобно и ще бъде предпочитано от това във Варна
37.
ss
26.02.2024 12:21:29
7
55
Само един поглед към хотел ''Космос'' е достатъчен, за да стане ясно що за бизнеМенти- инвеститори са тези отвратителни мутрафони от ТИМ
Съсипаха една емблематична за Бургас сграда
36.
БоБо
26.02.2024 12:16:18
17
21
Викате "пуснете полети и ще има целогодишен туризъм" ?

Мисленето ви е много погрешно - дайте да пуснем полети и да излъжем туристите да дойдат, пък те като дойдат - да се спасяват !? И какво ще правят тези туристи от Октомври до Май?

Типично мутренско мислене от 90-те години - да ги излъжем сега, пък после няма значение ...

Когато Бургас създаде условия за целогодишен туризъм, туристите и самолетите сами ще идват .... но в Бургас няма хора с власт с такова мислене!

А за гастарбайтърите от Бургас дето искат да пътуват по празниците до Бургас ... еми заради една шепа хора 3-пъти в годината, никой няма да работи на загуба и да ви поддържа летището целогодишно за да ви е удобно на вас.

Най важното, манталитетът в Бургас е от 90-те години - да ги излъжем сега, да откраднем нещо, да минем тънко, то чуждото е общо .... пък после няма значение защото ние сме най-великите ...
35.
ddddffff
26.02.2024 12:14:00
5
30
До 28 : Ами как да го развием този бизнес, господин ТИМ-олюбец, при положение, че фирмата, за която работиш прави всичко възможно да изгълта всички туристи.
34.
Tadam
26.02.2024 12:11:21
8
33
28.
Тц, точно обратното... Отдалече ти личи, че си служител на Фрапорт, който брани работодателя си... НО работата е там, че не си ти само този с "вътрешната" информация. Заради местоположението си, Бургаското летище отдавна да беше издухало Варненското, ако не бяха ТИМ. Някои от нас даже сме свидетели как полети, които уж трябваше да се изпълняват към БУргас изведнъж се оказваха към Варна, а при въпроси "Защо" от Фрапорт отговаряха, че "ако зависи от тях Летище Бургас ще е само за карго полети"
33.
Pirat ot Eritrea na gosti v somalia
26.02.2024 12:10:43
0
7
V somalia nqma pirati s uniformi na Magistralite haha
6to 6tot sa kyltyrni
32.
Вие
26.02.2024 12:09:14
7
23
Вие нещо за Рентабилност да сте чували? Големите бизнесмени, голямата работа, а не знаят за Рентабилност. Искат другите фирми да им карат чужденци и да им пълнят хотелите, а те само да лапат и папат. Другите да им карат чужденци и да работят на загуба заради тях, а те да пълнят хотелите и да се бият в гърдите какви големи бизнесмени са. Ами ето колко много хотели са по цялото Южно черноморие. Да вадят парите и да ходят да се договарят с Ryan Aer и Wizz Aer и другите. Да видим какви цени ще им сложат на седалка за Бургас? И дали няма да им кажат от авиокомпаниите, Ние няма да работим на загуба заради Вас и вашите прищявки!
31.
Дим
26.02.2024 12:08:07
4
8
Да правят каквото искат и без това заслужаваме да се превърнем в бяла Сомалия в най-добрия случай.
30.
Smith
26.02.2024 12:05:34
9
38
Летището си е на тимаджии и те си решават според интереса. А интереса им е да пренасочват туристите към техните си бази в северното черноморие. Друг е въпросът кой е дал концесията на 2 конкуриращи се летища на едни и същи мутри и защо главния Фатмак на републиката - румен радев удължи концесията с 5 години без никакъв финансов ангажимент от страна на концесионера (уж заради ковид).
29.
Тракийски
26.02.2024 12:05:24
7
17
Голямо браво на г-н Тръпков! Сега може да очаква данъчни проверки, прокуратура, полиция или куршум. Не знам защо , но поне аз имам такова усещане всеки, който прояви смелост срещу "нашите хора".
28.
До 27
26.02.2024 12:04:33
6
15
Я ги дай тези данни за 99% туристи :) Редно е първо да изтрезнеете и после да пишете глуповетини! Че съвсем се изложите и доказахте на цяла България, че в Бургас живеят най-глупавите хора на територията ѝ!
27.
До 26
26.02.2024 12:03:18
23
26
Абсурно е за такива като нас, които са извън логиката на този бизнес. Пишете клишета. Ако не са двете летища заедно никой няма да иска Бургас. Вътрешна информация :) Не можеш да имаш летище, което оперира 3 месеца и да го издържаш 12. И за да се съвземе бургаското летище е редно наистина да има карго полети... ама то какво ли карго да се внася или изнася.... Та, кауза пердута е бургаското летище. Съществува само, защото е в концесия с варненското. Помислете защо и спрете да обвинявате другите за личните ви несгоди. Ако толкова ви пука за града.... ами развийте го де! Малко бизнес, предприемачество.... дух! Образование? Производство? Нещичко! Само с "искам" не става! Трябва си и труд! Магазин и кръчма не са бизнес. Обслужващ персонал е! Ей, това ви е драмата на града!
26.
До 19
26.02.2024 12:01:19
4
20
Всички чужденци 99% в България ползват летището. От там Други фирми и други работни места осъществяват трансфер. Летище Пловдив е по малко от гара Запад и полетите се увеличават с всеки месец. Цяла Югоизточна България предпочита летище Бургас. Туризъм ще има,но след като НАТО вземе летището ,пътищата ще бъдат с яки задръствания.
25.
Още нещо
26.02.2024 11:55:27
9
31
Имайте предвид, че ако изключим Слънчака... Бургаска област винаги е била дестинация за вътрешен туризъм. Като изключим летния сезон... Бургас си е просто едно пристанище без кораби, шот дори това не може да се управлява в този град. Една рафинерийка остана... ама и тя е за продан вече. Така че..... само глупавите се чудят кой им е виновен. А едни хора потриват ръце за ЕП и заплати от по 10К евро на месец.
24.
нб
26.02.2024 11:54:46
1
42
Община Бургас е на 35 място по средна работна заплата в страната!
Не се коментира този факт!
23.
*********
26.02.2024 11:53:10
4
21
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
22.
До 18
26.02.2024 11:51:11
12
24
И колко си го ползвал букинга през 96-та?
180 полета за Бургас имаше заради Слънчев бряг. Заради който впрочем е създадено и въпросното летище.
Разбирам, че Варна е виновна за всичко, "Фрапорт", но не и бургазлии и местните управници.
И понеже си разбирач - стани концесионер, направи полети от Бургас до цялото земно кълбо и стани милионер.
21.
само бизнес
26.02.2024 11:49:49
10
22
Ами да не сте се продавали ! За пример имате укрите - същите глупендери , продадоха се за гнили банани и сега духат супата.
20.
:)
26.02.2024 11:47:05
1
27
Всеки ден статия и ГОЛЕМИ И СИЛНИ ДУМИ , действия никакви
19.
До 13 Приморско
26.02.2024 11:46:50
8
23
Да, блокирайте магистрала "Тракия", че съвсем да не дойде никой до Приморско. Те вашите туристи само с полети от Летище Бургас идват. Като че ли не знаем кой почива в тази лятна столица на чалгата.
18.
До 12
26.02.2024 11:45:52
9
47
Ти тъп ли си бе?! Букинг е създаден през 1996 година, глупак.
И защо разшириха летище Бургас като няма пътникопоток?
Статистика преди Ковида:
Над 3 млн пътници за Бургас, 1млн пътници за Варна!
180 полета за Бургас срещу 45 полета за Варна, на ден, през лятото!
Айде много поздрави, разбирач!
17.
А бе тоя от къде го изкопахте?
26.02.2024 11:42:26
6
40
Естевествено, че бизнес кръговете на север ще работят в техен интерес! Въпросът тук е, защо бизнес кръговете в юг не работят в интерес на Бургас...... аааааааааа.... ми щот в Бургас няма такива кръгове. Тук има експлоататори, които смятат, че 1000 лв. е грамадна заплата. За това и градът си умира. Онзи ден някой беше писал "След 22 часа по Богориди има само кучкари". Ако седите по диваните никой няма да ви замерва с пари или да ви прави бизнеса. Ама умрял град, умряла работа. Напълно логично развитие на нещата. И заслужено.
16.
Ама
26.02.2024 11:42:02
7
28
това е съвместно дружество на пеефски и фрапорт, където те са с миноритарен дял.
Питайте пеефски защо иска да затвори Бургас!
Какво надувате гайдите?
15.
*********
26.02.2024 11:37:57
7
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
14.
Хахахахахаха
26.02.2024 11:37:47
14
70
"Успешен регион"?!?!?!?!?!? Пийте ги тези лекарства, бе флегмани! На 43 години съм. 15 години стаж в туризма. Бургас е замираща дестинация! Няма история, няма архитектура, няма поминък... нищо :) Имате едно наколко селище и толкова! Имате една къща с стария Бургас, която я направихте музей и толкова! Дори Сливен има какво да предложи като туристическа дестинация! Никой не работи срещу бургас! Местната власт и местни дерибеи са виновни. Демек всички в Бургас! Има три халета и 4 ИТ фирми. Останалото е кръчми и магазини. С това икономика не се прави. Дори собствените ви деца бягат от града!
13.
Приморско
26.02.2024 11:36:03
9
45
Готови сме да блокираме магистрала "Тракия", няма кво да ги чакаме! Те вече се нас*аха!
Миналата година измислиха някаква "иширихия коли" на южното черноморие, за да се пренасочат туристите към празното северно черноморие..
Ае сиктир!
12.
До 6
26.02.2024 11:35:05
22
29
Само вие смятате, че някой някого "приоритезира". Хората имат бизнес интерес. Към Бургас няма бизнес интерес. Гъливер пуснаха полети до София. Летял съм с тях. Супер удобно. Но. По десет човека в самолет - София-Бургас. На кого ще му излезе сметката?
Относно този, който "прибирал" гастарбайтери. Прибираш ги, да. Ама не са във всеки самолет. А само в някои. Или всеки ден прибираш роднини от всеки полет?
2011 година нещата бяха други. Туризмът беше друг. Нямаше ербнб, нямаше букинг и ви караха западните туроператори туристи на конвейр. Сега туризмът е друг, нещата са коренно различни, минали са 15 години. Вие още искате да стоите в онова време. Ами няма да стане, разберете го. Или се нагаждате според времето, или не се нагаждате и фалирате. Това е истината, колкото и да носите от девет дерета вода и да обвинявате Фрапорт.
Да, и на мен ще ми е хубаво да има полети от Бургас, но бизнес статистиката казва друго. Няма достатъчно интерес, няма достатъчно пътници. Иначе никой концесионер не е луд да гони пътници и да се лишава от приходи.
11.
R. I. P. Бургас
26.02.2024 11:33:16
10
63
Умрял град, без икономика, без перспектива. Туризъм ден година храни изгони 80 % от туристите,наркомани, просяци по главната... синя, зелена ...ся и червена зона...що му е летище на Бургас??
10.
З
26.02.2024 11:30:35
16
43
Честита ви нова Натовска база балъци.Ще се ползва само за износ на снаряди
9.
Брово
26.02.2024 11:28:29
9
41
Страхотна статия независимо, че е копипейст от Фейсбук.
Много просто ни се казва!
Събодете се българи от сън спомени няма!
Ние и децата ни ще бъдем слуги на един евро - атлантически конгломерат, ако нямаме морала и достойнството да си искаме нещата
8.
Панчо
26.02.2024 11:27:19
5
61
Бойко тиквата и неговите приятели от тим, може да им благодарим за прекрасните бизнес решения да не говорим че даде вс плажове на на маргините и таки за по 35 години благодарим ти бойко
7.
До 3 и 4
26.02.2024 11:25:44
6
39
Абе, я изкарайте списъка на пътниците, с адресна регистрация от Нургас, които кацат във Варна от Англия, Германия и Франция. Че аз като отида да чакам роднини да ги прибера, поне 2/3 са от бургашко. Що лъжете.
6.
До 3
26.02.2024 11:25:07
8
59
Дори и всичко, което казвате да е вярно трябва ли Фрапорт да приоритизира Варна пред Бургас? В бургаска област има достатъчно хора, които може да ползват летището целогодишно!!! А иначе, защото съм работил на Летище Бургас още от 2011 бургаското летище биеше варненското поне двойно с пътнико-поток!!! Варненското тогава имаше 1-2 полета зимата/единият до София/ и толкова! Какво се промени?
5.
Крум
26.02.2024 11:23:32
4
61
Кмета 'Цървул" къде е !? Имаме най страхливата мишка за кмет. Даже Ямбол, Сливен,Нова и Стара Загора предпочитат Бургаското летище.
4.
Пази боже сляпо да прогледа
26.02.2024 11:22:07
8
65
Черноморието го превърнаха същите тия "бизнесмени" в кочина...всяка година всеки с нови творчески идеи, бутат се някакви постройки или се секат зелени площи, там се налива бетон, вдига се някакво сдание, после пристройка към него и така нататък и накрая ревнали, че летището съсипало туризма. От година на година туристопотока намалява и то не е заради летището ами заради скапания продукт като цяло!
3.
Турист от Бургас
26.02.2024 11:18:35
43
59
Уважаеми г-н Тръпков,
"Туризмът се гради на доверието на гостите" и поради тази причина вие, и вашите колеги-хотелиери не бива да се сърдите на никого освен себе си.
Никой нормален турист няма да предпочете бетонираното черноморие без грам зеленина, фалшивите чейнч бюра, гащите и чорапите по стените на древния несебър, олиото от миналия сезон във фритюрниците и още знайни и незнайни екстри на родния туризъм пред далеч по-гостоприемните Турция и Гърция.
За какво ревете? За чуждестранни туристи? Защото само те ще кацат на това летище. Ами те отдавна знаят, че има много по-добри дестинации от Бургас. На българите-гастарбайтери? На тях не им пречи да кацнат във Варна и после да си отидат на гости в Шумен, Разград и Търговище, откъдето масово са.
Не ви е виновен "Фрапор" и министерствата. Не ревете. По време на ковид получавахте помощи. По време на кризата с украинските бежанци получавахте помощи. Търсете проблема в себе си, предложете конкурентен продукт и туристите сами ще дойдат!
П.С. Лично мен не ме смущава дали има лесен достъп до определен град, независимо къде в страната, ако съм решил, че ми е интересен и искам да го посетя.
2.
*********
26.02.2024 11:15:04
5
54
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Мда
26.02.2024 11:13:04
8
56
Тихо, тихо, не пишете така за боковите другари мафиоти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори