×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас


Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас
Какви мерки е предприела туристическият министър, за да защити южното Черноморие, питат от БТА
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
06 Март 2024, Сряда, 15:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Ние от БАТ заставаме твърдо зад кметовете на общините от Югоизточна България, които изявиха същите основателни претенции относно темата за полетите на бургаското летище

Българската асоциация за туризъм (БАТ) изпрати писмо до министъра на туризма Зарица Динкова, в което задава въпроси във връзка с проблемите на Южното Черноморие, съобщи Ивелин Кичуков, председател на организацията, цитиран от Травелнюз.

От БАТ засягат болната за туризма тема с концесията на летище "Бургас". В последните две седмици се чуха сериозни възгласи срещу стопанина на аеропорта "Фрапорт туин стар еърпорт" АД. Според кметове и представители на бизнеса компанията тотелира варненското летище за сметка на бургаското.

"Настояваме за преоценка на концесионното споразумение, за да се гарантира предоставянето на целогодишни полети, които са жизненоважни за устойчивостта и развитието на туризма в Южнобългарското Черноморие.", обявиха от асоциацията и попитаха Зарица Динкова дали е предприела някакви запитвания към концесионера на летището по тази тема.

Ето цялата им позиция:

"Изразяваме нашата дълбока загриженост и настояваме за вашето незабавно внимание и действие по няколко критични въпроса, засягащи сектора на туризма по Южното Черноморие. Този регион, който е истински бисер за България, се сблъсква с предизвикателства, които, ако не бъдат адресирани своевременно, заплашват да навредят на неговия имидж и да подкопаят неговия потенциал.

Първо, последиците от летния сезон 2023 ни изправят пред тревожни сигнали. Въпреки негативните медийни кампании, по-големите ни притеснения идват от докладите за изложени тръбопроводи, мръсни канализации и замърсени източници по нашето крайбрежие. С наближаването на летния сезон, настоятелно запитваме, дали са проведени всестранни проверки и консултации с държавните органи, отговорни за чистотата на крайбрежната ивица. Какви резултати са споделени и още по-важно, какви корективни действия са предприети за адресиране на идентифицираните проблеми преди върховия сезон?

Второ, постоянните негативни медийни атаки имат потенциала сериозно да навредят на престижа на България и нейните крайбрежни райони. Създаден ли е кризисен управленски екип, който да реагира бързо и ефективно на подобни нападки срещу нашата репутация? Устойчивостта и проактивната защита на нашия туристически сектор са от изключителна важност.

Накрая, въпросът с целогодишните полети до летище Бургас остава нерешен. Въпреки многобройните обсъждания, срещи и дори създаването на фонд от няколко общини за насърчаване на полетите, обещанията, направени от концесионера на летището, не се материализираха. Този недостатък не само затруднява дейността на туристическите обекти извън пиковия сезон, но и значително влияе на целия екосистемен поддръжник на туризма в региона.

Настояваме за преоценка на концесионното споразумение, за да се гарантира предоставянето на целогодишни полети, които са жизненоважни за устойчивостта и развитието на туризма в Южнобългарското Черноморие. 
В тази връзка, искаме да поставим следния конкретен въпрос:

Предприело ли е Министерството на туризма инициативата да отправи директни запитвания към концесионера на летище Бургас и към Министъра на транспорта относно текущата ситуация, и по-специално, получило ли е Министерството на туризма обратна информация, която би могла да послужи като основа за формирането на неговата официална позиция и стратегическа перспектива по въпроса?

Ние от БАТ заставаме твърдо зад кметовете на общините от Югоизточна България, които изявиха същите основателни претенции относно темата за полетите на бургаското летище, както и заявяваме, че ще подкрепим всички законови действия на местния бизнес, защото са справедливи и са в подкрепа на бъдещето на целия регион! 

Бъдещето на нашата общност и процъфтяването на туристическия сектор в Южното Черноморие зависят от решителни действия и ясни ангажименти от всички заинтересовани страни".
 


В категории: Политика


Автор
12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
1233
07.03.2024 08:35:03
0
0
Най слънчевото Летище на балканския полуостров. Трябва да нямаш никакъв бизнес нюх за да толерираш Варненското. Но тим това не ги касае. Важното е те да са добре
11.
Никола
06.03.2024 20:50:00
0
4
1.Никъде по света не се дава стратегически обект на мутри.
2.Как искате да има добър туристически продукт като в България сезона е няма и два месеца.
3. България не се рекламира никъде само по едни смешни пазари на които големите хотелиер си пълнят хотелите. Държавата иска само да прибира без грам реклама. Гледали ли сте телевизия без да видите реклама на Турция?
4. Последните години България няма един читава министър на туризма който да разбира от бранша. Да си припомним перфектния английски на Захариева.
5. Туризма трябва да стане национален приоритет защото от него може да се реализират добри пари а не да се чудят как да вдигат данъци.
10.
турист
06.03.2024 18:21:09
12
6
И със средно 30-40 заети места кой ще поддържа полети от и до Бургас?
9.
Сандо
06.03.2024 17:21:43
0
6
Добре дошли във въздушния шенген-талибани може а туристи неможе.
8.
Мудьо
06.03.2024 16:59:43
12
7
"Дайте да дадем" Или : веднага да се нареди на всички авиокомпании по света да извършват полети до Бургас. Веднага да има директни полети до Сидни, Банкок, Торонто и т.н. Ааа...ма ха...!
7.
Батман
06.03.2024 16:48:16
1
18
Бетон, обслужване, условия, критиките са основателни. Факт е обаче, че всичко това се подобрява и курортите са пълни през лятото а сезона все повече се разширява чрез други форми на туризъм. Липсата на полети спира развитието на този сектор, а той влачи много други ползи след себе си. Министърката вероятно ще се изхлузи по терлици обградена от варненското лобиране, но проблема ще ескалира все повече. В крайна сметка всичко ще дойде на мястото си колкото и Варна да пречи.
6.
Бургазлията
06.03.2024 16:41:44
2
31
И на децата е ясно,че докато концесионера на летищата в Бургас и Варна е един и същ не може да има реална конкуренция,още повече,че ТИМ са от Варна
5.
летище бергамо
06.03.2024 16:36:35
2
23
Миналата година ми направи впечетление един град в Румъния- КлужНапока. Град за много хора супер неизвестен. Намира се в средата на страната и не е известен с нищо.
Всеки ден имаха полети до Милано и обратно.
Бургас и региона много яко са прецакани в сравнение с Варна от тези които дадоха концесийте на двете морски летища през 2006 год. от Станишев и Царя.
4.
Tsatsata
06.03.2024 16:19:51
0
25
Така и така сме тръгнали да разваляме концесиите около Бургас, давай да срязваме и тая...Ако смотаме и концесиите на мутрягите по плажовете , туризма наистина може и да потръгне !
3.
Наблюдател
06.03.2024 16:11:34
10
9
Активно Герберско мероприятие с каква цел?!
2.
чеп за зеле
06.03.2024 16:10:06
2
8
Тая мое ни изпее само:

От зари до зари, от темна, до темна
О любви говори, пой, гитарная струна!
1.
Олив
06.03.2024 16:02:59
18
23
Бетон, бетон и още бетон, после малко чалгица отгоре, да не забравяме задължителните вируси (от къде ли идват?) и на всичкото отгоре наглостта и самочувствието на т.нар. хотелиери, ресторантьори, таксиджии и всякакви други в сферата на "обслужването" из бургаско... Та какво викате, чудите се защо нямало целогодишен сезон?! Аз се чудя защо изобщо имате и летен дори!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори