×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева


Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева
Желязков изпълни заръката и инструкцията на Пеевски и Борисов и по този начин едни 8 млрд. лева се озоваха в ръцете на Мавров, каза Лена Бориславова
26 Април 2024, Петък, 09:16 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи

В момента, в който се разпадна сглобката, Росен Желязков започна да действа като заложник на ГЕРБ и ДПС, вместо да си изпълнява задълженията като председател на Народното събрание. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“. Затова и последва нашата реакция, добави тя и така обясни защо парламентът остана без председател в предпоследния ден от своето съществуване. 

„Отстраняването на Росен Желязков няма нищо общо с него като човек. Преди 9 месеца той беше приемливата кандидатура за ротационен председател на Народното събрание, който трябваше да подаде оставка на 6 март. Това не се случи, но не е проблем. Лошото е, че вместо  Желязков да действа като пръв сред равни и да прилага правилата за работа на Народното събрание, работи като пленник на Пеевски и Борисов“, коментира Бориславова. 

„Миналата седмица в абсолютно нарушение на правилата за работа на парламента при оттеглена оставка Желязков погази правилника на Народното събрание, за да може Здравната каса да премине в ръцете на Мавров, който бе избран миналата година с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, добави тя. 

„Председателят на парламента изпълни заръката и инструкцията на Пеевски и Борисов. По този начин едни 8 млрд. лева се озоваха в ръцете на Мавров. Проблемът не е, че не е избран с гласовете на „промяната“, а че това лице е публично известно, че има преписки и папки в прокуратурата и ДАНС. Това е напълно зависим човек, който ще управлява държавния бюджет на касата“, заяви Лена Бориславова. 

Всеки опит за реформа там е саботиран всеки път с активното съдействие на „Възраждане“, добави тя. 

Желязков свика комисия за „Турски поток“, принуден от необходимия брой депутати, но подмени дневния ред в нарушение на парламентарния правилник, припомня бившата депутатка от ПП-ДБ.  

„ГЕРБ не може да си отстранява легитимно избран председател на НЗОК и да няма последствия. Живеем е парламентарна република, където в Народното събрание за нещастие на ДПС и на партията на Борисов има една група от 63 депутати, които са блокиращо мнозинство за техните“, добави тя. 

„Единственото, което подценихме и трябва да го отчетем като своя грешка, е обстоятелството, че влязохме в т.нар. сглобка с ГЕРБ, но обмислихме колко зависими са те от ДПС. Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски“, подчерта Бориславова. 

„Имаме ясен проект на следващи стъпки, които трябва да се извървят, за да може България да стане нормална европейска държава. Ще предлагаме те да се изпълняват с конкретен ангажимент във времето. Всеки, който е готов да го направи, ще може да работи с нас. Пеевски вече доказа, че не е“, коментира тя. 

„Сглобката не продължи да съществува защото отказахме да гарантираме квота на Пеевски по начин, който не е демократичен в регулаторите и в институциите на държавата“, заяви бившата депутатка. 

„Ако Борисов поеме ангажимент и спазва всеки ден това, което е обещал и е прието в програмите и се случват тези реформи, и имаме независими конкурси за институциите, което е най-големият страх за него и за Пеески, тогава ще трябва да управляваме заедно по някакъв начин, но ясно написан и гарантиран“, подчерта тя. 

С ДПС категорично няма да управляват, а с ГЕРБ може, ако се освободят от Пеевски, т.е. ако подпишат за реформите, каза още Лена Бориславова.  
 


В категории: Политика


Автор
12
Коментара
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
12
Коментара по темата
12.
Мими
26.04.2024 16:48:14
0
6
давай Лено, колкото повече се появявате ти и Киро повече неодобрение събирате и по бързо ще изчезнете
11.
Лена Греши:
26.04.2024 13:27:03
9
6
От първия до последния ден Рептила ЖелязкоФ Изпълняваше Заповедите на
бочко и свинчо!
10.
T
26.04.2024 12:47:06
4
5
Еврейско изчадие .
9.
асен
26.04.2024 11:33:19
4
20
Ленче акъл от теб народа не иска Я кажи какво направи с парите от ББР върна ли ги на държавата върнахте ли с Кирето разходите за любовната разходка до Солун върннахте ли парите за биоплодовете всеки ден с които се подкрепяхте след бурните любовни нощи и пиците с кристали Е когато ги върнете в бюджета тогава може и да ни поучаваш а за парапета оная работа си е твоя дали нна Киро дали на Миро все тая
8.
дачо
26.04.2024 11:25:34
2
20
Лено не слагай каруцата пред коня защото не се знае на кое място ще бъдете на изборите и да не се окаже че от вас вече нищо няма да зависи само ще си лаете от трибуната и ще натискате бутончето пък може и да няма правителство и да остане служебното и така до края на света А ти като майка и жена нямаш ли малко срам че народа не те долюбва и всяко твое появяване по медиите предизвиква изригване на народната любов в кавички
7.
Българина
26.04.2024 11:17:43
2
16
Те за тези 8 000 000 000(осем милиарда) говорехте още преди 3 години.
Дойдохте на власт - не ги видехме.
:)
6.
ТБС
26.04.2024 11:04:22
5
18
Тая проста пача, трябва да бъде осъдена. Ама що се прави, че не и хареса в скута на пеефски? И защо изобщо разни неграмотни същества се опитват да говорят?
5.
българин
26.04.2024 10:28:07
4
21
Ти си тури мярка на задника, ма! Тръгнала за
управлението на държавата да бере грижа.
4.
Е на тва е!
26.04.2024 10:24:31
5
24
Това недоразумение още ли се появява?
3.
Кирчо Парапета
26.04.2024 09:56:04
3
23
Взима го с картофите.
2.
Айде Ленче-Ленче-леее
26.04.2024 09:44:19
4
31
“С ДПС категорично няма да управляват, а с ГЕРБ може, ако се освободят от Пеевски, т.е. ако подпишат за реформите, каза още Лена Бориславова.”

Поигра си 30мин да ги храни, и завърши със нещо като- “Ае пак ще работим с тях!”
Това е просто една мурва.
1.
Овча мисъл
26.04.2024 09:25:54
2
32
Проблемът е , че татко има вземане даване със Здравната каса и сега Мавров може да му прекрати договорите. Само кинти и мъжки боксерки има в тая миловидна главица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия
Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори