×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях


По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях
Кирил Петков определи информацията за фалшифицираните протоколи за "Корал" за „смут в дълбоката държава”, по думите му доскорошният му приятен Атанас Русев обслужвал интересните на Румен Николов-Пашата
30 Април 2024, Вторник, 18:43 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин...

В светлината на поредната, но не последна измама, сътворена от ПП, в частност - този път от Кирил Петков, Лена Бориславова и Никола Минчев, а именно че преди три години те фалшифицират подписи и документи на сдружението „Да запазим Корал“ за да може Петков да стане служебен министър на икономиката, тъй като по закон няма право да е в управителни съвети на неправителствени организации, от съобщение на държавното обвинение става ясно, че са „установени данни за извършване и на други документни престъпления”.

Във връзка със запитванията по повод подаден сигнал от Атанас Русев, председател на Управителния съвет на „Да запазим Корал“, в ДАНС, Софийски районна прокуратура съобщи, че още на 11.08.2023 г. е образувано досъдебно производство, което се води по чл. 313, ал. 1 от НК, гласящ: „Koйтo пoтвъpди нeиcтинa или зaтaи иcтинa в пиcмeнa дeĸлapaция или cъoбщeниe, изпpaтeнo пo eлeĸтpoнeн път, ĸoитo пo cилaтa нa зaĸoн, yĸaз или пocтaнoвлeниe нa Mиниcтepcĸия cъвeт ce дaвaт пpeд opгaн нa влacттa зa yдocтoвepявaнe иcтиннocттa нa няĸoи oбcтoятeлcтвa, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo тpи гoдини или c глoбa oт cтo дo тpиcтa лeвa”.

Скандалът гръмна, след като в журналистическо разследване на сайта "Бивол" се твърди, че Бориславова е фалшифицирала подписи и документи през 2021 г., когато Петков е определен за министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев, но по същото време е бил член и на Управителния съвет на "Да запазим Корал".  Както стана ясно малко по-късно, председателят на УС на НПО-то Атанас Русев, е подал сигнал в ДАНС през юни 2023 г., а от дружеството, както и журналисти, са били извикани през юли да дадат показания.

Обясненията на уличените

Петков заяви, че изнесените данни говорили за „смут в дълбоката държава”, а Русев обслужвал интересните на Румен Николов-Пашата, който по думите на съпредседателя на ПП, бил една от водещите фигури на СИК, приятел и съдружник на Бойко Борисов.

Нито дума за фалшификациите, извършени от близката му по всякакви линии Лена, нито дума за фактите, нито дума по същество. И нищо ново – за пореден път, когато се касае за измами, извършени от Петков и обкръжаващите го, законите са врата у поле и дори не се коментират обвиненията.

Не, че не е прав той да говори за дълбока държава, но би трябвало като обслужваща неговите интереси.

При положение, че повече от 8 месеца има образувано досъдебно производство, за този период какво точно се случи, прокуратурата свърши ли си работата, Петков, Бориславова и Минчев бяха ли подсъдими, а осъдени ли са? Реторични въпроси, които ясно показват, че бившият ни министър-председател е последният, който може да се оплаква от задкулисие, мафия и дълбока държава, защото самият той е част от тях.

В същото време Лена Бориславова написа пост, в който акцентът е върху Антикорупционния фонд, които тези дни публикуваха информация, че Нотариусът е бил сътрудник на МВР, а под питане на питане на поддръжник на ПП какво се случва, отговори лаконично и заплашително: „Всеки ще си получи заслуженото”.

Минчев все още мълчи. За сметка на тях се наблюдава сериозна активизация в основния балон от Поддръжници на Промяната.

Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП и основните лица в партията, автоматично бива набеден за обслужващ интересите на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин. И ако постоянното споменаване и оправдание с първите двама, макар и вече крайно досадно и смешно, все още хваща дикиш сред най-фанатичната маса привърженици, всеки, който има поне малко мозък, сериозно започва да се чуди как, по дяволите, на руския президент му остава каквото и да е време за други дела, като от сутрин до вечер е зает да громи Промяната, опитвайки се да дискредитира Петков, Василев и сие. Шизофрения...

Не по-малко притеснителен е и въпросът, ако първите двама са най-голямото зло за България – по думите на лидерите на ПП, защо те – лидерите – отново не изключват възможността да се коалират под някаква форма с Борисов, а макар и скачайки към момента на думи на Пеевски, както нееднократно са споменавали – да очакват той да се промени.

Няма никакво съмнение, че посоката на мисълта, самата мисъл, изливаща се от симпатизантите на Петков и останалите ключови лица, е доста плоска. Те, водачите на ПП, по подразбиране са безгрешни, непорочни и съвършени. Всеки, позволил си по някакъв начин да оспори това (дори бивши членове на партията, например ключови лица като Ник Събев и Диана Дамянова) бива автоматично припознат като враг, купен и/или притиснат от политическите врагове на безгрешните.

И тук именно стигаме до най-големия проблем – корумпирани политици винаги е имало и ще има, идиоти по върховете – също (макар в последните години страната ни успешно да се конкурира по случващото се с някоя африканска държава), наглеци – не по-малко, арогантни престъпници – пак, но обикновено престоят им във властта е мимолетен. При първото по-сериозно подозрение – дори и недоказано, те биват изтласкани на заден план именно от съпартийците си, а при доказано престъпление, не им остава нищо друго освен да подадат сами оставка.

Тук наблюдаваме мило родно явление – колкото повече сериозни данни за още по-сериозни злоупотреби биват осветлени, толкова повече едно малко, но крайно фанатично и шумно ядро от симпатизанти, неистово се вкопчва в явните престъпници. Стига се до оправдания дори за фалшифицирането на подписи, включително и от хора, обявили се за прависти (като първия на скрийншота):

Разбира се, нека не пропускаме и голяма част от медиите, които успешно моделират общественото мнение, пресявайки и цензурирайки скандалите, касаещи благодетелите им.

И ако е безспорно, че сред всички поддръжници на партиите винаги една група фанатизирани и по-крайни симпатизанти, не по-малко безспорно е и че при всички други по-скоро се гласува за идеи или за или срещу определени политики, а при поддръжниците на ПП (а и ДБ) се гласува срещу. Срещу ГЕРБ, срещу Борисов, срещу Путин (нека не забравяме, че него сън не го лови, за да саботира Промяната) срещу копейките, срещу този, срещу онзи. Това, освен крайно неконструктивно, неминуемо води до минимализиране и неглижиране на вредни и откровено престъпни практики на определени политици. Защото за симпатизантите им не е важно какви хора издигат на властови позиции, нито дали се касае за явни измамници, важно е Вуте да е зле!

 


В категории: Политика


21
Коментара по темата
21.
---
01.05.2024 19:25:39
0
0
Че то мафията си ти ве, от сутрин до вечер коментари, а спонсорите ти ги търси Интерпол и избягаха в Дубай. Шефовете ти се крият в сглобки и връзки с Борисов. А ето самоят Борисов какво каза - Не знам какво е гледал или са му предали, аз казах една истина, която всички добре знаете. Това обяви премиерът Бойко Борисов като отговор на думите на президента Росен Плевнелиев и кръга „Капитал“.

Припомняме, че вчера премиерът пред Нова тв обяви, че кръгът „Капитал“ му е дал министри, сред които бе и името на Росен Плевнелиев.

Сега обясни кой е Прокопиев. Хората знаят за агнешките главички. Само че те не са арестувани. Ако арестуват Прокопиев ще ревнеш. Променкаджия мафиот. Или по скоро симулант и купен идиот.
20.
Най-сериозният проблем е Мафията
01.05.2024 07:51:55
5
5
Защото тя си купува сама гласоподаватели с пари от нашите данъци,под формата на обществени поръчки,златни гъолове, магистрали,турски потоци ,спортни зали, от където се захранват чекмеджетата.
Затова,на 06.09. да спрем Мафията !!!
Промяна !
19.
Бряг
30.04.2024 23:18:36
5
6
Хората изискват свобода на словото като компенсация за свободата на мисълта, която рядко използват. Най-добре е да си държим устата затворена и само да изглеждаме като глупаци, отколкото да я отворим и да прогоним всички съмнения по въпроса
18.
"холивудския" Петков e дилетант
30.04.2024 22:12:53
6
24
От първия до настоящия ден пребиваването на "клетвопрестъпника" Кирил Петков в управлението и в политиката бе съпроводено от лъжи: за "празния" язовир „Пазар дере“; за „спасителната операция“ на кораба „Царевна“ с участието на шефа на военното разузнаване'; за европрокуратурата, която участвала в ареста на Борисов; за електромобилите в Ловеч; за изграждането на завод за батерии на мястото на "Мариците"; за вкарването на лобистите от „Gemcorp“, които му били доведени от американското посолство; за двата танкера по-евтин газ от САЩ; за следващите седем танкера, които били осигурени, пък никой не знае къде са; за уж готовия интерконектор с Гърция... И още, и още.
Те дойдоха тук за Плячка, а не за Промяна. Влетяха като лешояди с убийствена некомпетентност и самочувствие в чудовищни размери.
Красивата Лена Бориславова с устрема на Цола Драгойчева и хъса на Нора Ананиева диктуваше на депутатите какви "неконституционни" закони да приемат, извиваше им ръцете, за да престъпват морални норми, да газят правилници, за да бъдат назначавани "правилните хора".
Вържете Кирил Петков! Вече е вреден и опасен!
17.
лъжата за двойното гражданство
30.04.2024 22:06:42
5
38
Новият скандал около Кирил Петков и Лена Бориславова само затвърждава това, което те правеха през трите години, откакто се появиха на политическата сцена - газене на правила и закони, въргаляне в дебрите между истина и неистина с една-еднична цел - власт и облаги от властта. Пред очите на всички! И с благословията на държавни институции, на партньори и на врагове дори...
Сега сме потресени от безцеремонната фалшификация на подписи, които е правила по нощите адвокат Лена, за да осигури на приближения ѝ Кирил пътя към министерския пост.
16.
Банда сектанти
30.04.2024 21:17:53
7
38
ПП - Продължаваме Погрома (на България) не е партия, а секта и поддръжниците им, естествено, също се държат като стадо без критично мислене към "богоподобните" им пастори. Приемат всичко казано от водачите им за чиста монета, без грам съмнение. Защото те са ангелите небесни, а онези, които им разкриват мошенгиите, са дяволски изчадия. Ей такива последователи преди векове са горили невинни хора на кладите, заслепени от омразата на Кирчовци, Кокорчовци и Рашкови. Но и тяхното си стои и скоро ще опитат горчивите им плодове.
15.
Холдън
30.04.2024 21:13:52
18
10
Избийте баламите и тарикатите ще изчезнат. Всички Български политици без изключение са селски тарикати и баламите гласуват за тях.
14.
*********
30.04.2024 21:07:34
11
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
гербаджийски убитаци
30.04.2024 20:55:06
17
10
Другари комунисти от герб,усетихте кокъла близо до вас и бързате да си ачтисате задниците на баш-комуниста мутра.Скоро ще си начесите крастата,за да го засмучите ще трябва да целувате рязани к.....ща и пак няма да ви стигнат ,тъпи комунисти си бяхте и такива ще останете,ще зелувате на бандита комунист задника ,ама на прости хора акъл не се дава,дава се акъл на умни хора ,защото ще те разберат,простазите ги оставете да ги управляват престъпници-комунисти!
12.
Пуделите са в стрес
30.04.2024 20:36:44
7
34
Ако бяхте попрочели за далаверите на Кирчо, Кокорчо и Денков още преди да влязат в политиката, щяхте да знаете що за екземпляри са тия. Имаше в един уважаван вестник за техните врътки с европейски пари още от 2015 г. Ако се размисли човек, бяха пробутани не от Посолството, ами баш от дълбоката държава. Кой ги доведе на бял свят? Президентът. Ние не ги познавахме, ама други са ги познавали. На нас ни се пробута Харвард, и всички ахахте. Нов морал имали. Те нямат никакъв, камо ли нов! И са креатура на определени БЪЛГАРСКИ кръгове. Заварката с посолството е после, защото е известно, че Щатите работят с тези, които са на власт. А несменяемо на власт са кои? Правилно - ДС. Затова и се чувстват безнаказани. А ние се чувстваме безпомощни.
11.
Опи
30.04.2024 20:29:11
32
14
ГЕРБаджийските тролчета се метнаха. Явно са били на сбирка до преди час. Личи си по ентусиазма им. Боко им е обещал,че ако спечелят изборите,то до края на живота си ще имат поне едно кюлче като неговите. От шкафчето. Браво.
10.
Вземай пудела и го насъскай по Бойко!
30.04.2024 20:18:26
5
36
Кирчо, Кирчо, ой на мама
пак те хванаха в измама
вместо чакан нов морал
фалшификация с Корал
вместо почести и лаври
чакат те при бай Ставри
вместо секс на парапета
ще си булка ти напета!
А и дамата с мустака
вътре е със двата крака
Фатме, Айше и цяла сюрия
чакат я в Сливен като месия!
9.
Така се прави, Найо!
30.04.2024 20:13:09
5
46
- Ленчето да вземе да впише в Търговския регистър - тя знае как! - прехвърляне на собствеността на всички медии, които публикуват за "Коралгейт" към Татко Петко. За да овладеете напълно дискурса.
- Ти си направи една тръбичка от пластмасова химикалка и сложи в джоба шепа ориз. Скрий се зад онзи фикус, който ползвате от ППДБ като укритие, за подслушване на Бойко. Оттам издебни Пеевски и го обстреляй с ориз.
- Кажи на Пияната тояга да си порка кротко и да не бие журналисти по време на кампанията. Има време и за бой, но не сега.
- Свържи се с Паскал, кажи му да не се притеснява и му обещай, че всичко ще се върне по старому като си сложите ваш главен прокурор, ваши шефове на служби и на МВР. Увери го, че ще довършите реформите.
8.
Коко
30.04.2024 20:02:43
7
32
ама и канадско гражданство нямаше
7.
Мими
30.04.2024 20:01:32
8
43
не бе изобщо няма подправяне на документи, не, не , ни парапети, ни Чаталджа ни митници, нито натиск за шефове в мвр, ама от къде ги измислихте тоя работи не мога да разбера, ама какви честни хора, а пък вие
6.
Браво, Вики
30.04.2024 19:53:40
8
41
Чудесна статия!
Бий мръсниците!
Чест и почитания!
5.
Мисирка
30.04.2024 19:21:19
49
30
Вики нещо да мъцнеш за гербаджийската болница дето източва НЗОК? Или там не става, щото ще ти секнат кинтите, нали?
4.
Бургазлията
30.04.2024 19:12:05
53
31
15 години гласуват за Бай Ганьо Банкята ..явно не е проблем
3.
ТБС
30.04.2024 19:03:00
5
50
Показно за морала в политиката. Имбецилите гласуващи наистина са проблем.
2.
Хахаха
30.04.2024 19:01:21
17
60
Те всичкките не стават ами тия ПП ДБ счупиха тъпомера . Повече няма да имат тази възможност да вкарват баце в панделата .
1.
1
30.04.2024 18:51:25
63
31
Ударно завръщане на КАЛИНКИ-ГЕРБ. Да смучеш на Боко макарите е достоен начин на живот
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството 
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори