×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо


Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо
Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото той е написан с кръв, призова Румен Радев
17 Май 2024, Петък, 15:20 ч.
Автор: Флагман.бг

"Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков 

"Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим." Така президентът Румен Радев коментира тежкия инцидент с автомобил на службата за охрана на властта, станал снощи при Аксаково, при който загина един мъж, а жена е в болницата в тежко състояние, цитиран от БНР.

Радев говори пред журналисти в Бургас по актуални теми от дневния ред на страната.

За тежката катастрофа президентът добави: "Аз никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо, те са високо подготвени професионалисти и не им се мешам в работата".

"Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи. Но искам да призова още веднъж - Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото той е написан с кръв. И особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата", коментира още Румен Радев.

Относно свиканото извънредно заседание на Народното събрание идната седмица Радев изрази мнение, че трибуната ще бъде употребена с предизборни цели.

Парламентът нито работи, нито осъществява контрол, каза още Румен Радев.

"Вие помните, че на фона на всички налепи промени в Конституцията, които бяха извършени, имаше и много гласове, които казаха, че има поне едно положително нещо и това е, че парламентът остава да работи през цялото време и да осъществява контрол върху изпълнителната власт.Парламентът видяхме - нито работи, нито осъществява контрол. Видяхме го в случая с основателните претенции на академичната общност - нито има контрол върху изпълнителната власт, нито парламентът ще заседава, за да актуализира бюджета, така че да се удовлетворят техните законови искания.Това, което за съжаление най-вероятно ще се получи, е парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна", завърши държавният глава.


В категории: Политика


Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
15
Коментара по темата
15.
Капитана
17.05.2024 22:02:06
1
7
Толкова си куха лейка, че даже не знаеш какво лафиш.Мухльо, аудито прави ляв завой, не десен и се включва навреме само, че няма как да предвиди ниско летящия обект от НСО в неговото платно.Казах ли ти, че си куха лейка?
14.
От2 до 5
17.05.2024 21:10:58
4
2
Айде тия "епитети " си ги запази за себе си "специалист"!
Как директора ще даде грешна информация ,нали му е докладвано и после е на място,нали се вижда посоката на движение точно както е описана от свидетели .Аудито прави опит да се включи в главния път т.е да завие на дясно и тези от Нсо го удрят в лявата шофьорска врата и за това е загинал водача !Какъв дебил трябва да си да не ти стане ясно!Отиди си върни книжката в Кат и само с придружител по улиците или хващай пътя за Ирак!
13.
Киро и Найо са закъснявали за купон
17.05.2024 19:04:26
3
16
Сборището на Провалените Педали с Пудели е по-важно от хората, особено ако не са техни избиратели!
ПП-ДБ били с друго ДНК, явно визират пуделско, крадливо и корумпирано по презумпция!
Дано бъдат наказани тези чуждестранни измекяри!!!
12.
На Простото не му е сефте,друг да е виновен
17.05.2024 18:59:11
1
18
Kак професионален шофьор, при това от НСО, при наличието на неблагоприятни метеорологични условия в зоната на кръстовище преди началото на населено място, е карал със скорост вероятно много над 100 км/ч? Кое точно е обуславяло необходимостта от това да се кара с толкова висока скорост и да се поставя в риск животът и здравето на гражданите?!?
Направи ми впечатление ,че предната седалка на колата на НСО е счупена и е отишла напред, това ясно показва, че този, който се е возел отзад е бил без колан. Защо г-н Кирил Петков и ПР-ът му си позволяват да нарушават ЗДвП и не са си поставили коланите? По спомен преди време именно г-н Петков обяви война на войната по пътищата?
11.
Украинци в Бургас
17.05.2024 18:57:27
17
2
Боко каза че локойл обират всички български шофьори с по 1 лев на литър. Пък неговите кметове взимат дарения от Руснаците и хич не им дреме.
10.
До7коментар
17.05.2024 18:19:14
15
7
То пък Боко Тиквата пращи от мозък но за в негова полза,а хората кучета ги яли!Аз съм прост и вие сте прости затова се разбираме ама не съвсем аз съм тарикат и правя вас на глупаци не го ли разбрахте????
9.
Бургазлията
17.05.2024 17:45:53
2
5
Офффф ...
Света вода ненапита!
8.
Бургазлията
17.05.2024 17:33:20
17
9
HCO ca прости мутри , пазванти!
Тях не ги интересира кой им е насреща скачат и го бият , не ги интересира , че пътя се ползва и от други водачи , газят наред закона ги пази.
В случая 100%са карали с превишена скорост , но съм абсолютно убиден , че загиналият се е включил в движението неспазвайки знака стоп, а и може би е забранен завоя , който е искал да направи!
Абсолютен атентат за пореден път срещу кола в която са лидери на ПП ДБ.
7.
Капитана
17.05.2024 17:28:11
2
25
Допълнение - само съжалявам, че вместо нещастния човечец със старото Ауди не е бил нещо от рода на ЗИЛ,ГАЗ,КАМАЗ и тн. да се размаже простия Киро заедно с цялото НСО!
6.
ВаряБоб.с.лук
17.05.2024 17:19:27
4
11
Тия уроди от нСО карат бетер бакшишите.Ей апчета с малък мозък,вземе да се вземете в ръце?обли мозъци?!?карат с 300 постоянно ...Как да спре??обли мозъци като тоя дето карат,урудииииииии
5.
Капитана
17.05.2024 16:42:20
5
26
Номер 2 ти или си умствено изостанал или имаш градинска лейка вместо глава.Нали ти е ясно, че директора на ОДВР-Варна няма как да го потвърди това нещо, освен ако не бил там лично или да има запис от камера?Като как точно кой видя, че човека не е спрял на стопа?Щото местни хора живеещи там твърдят съвсем други неща.Като например, че колата на НСО е летяла по пътя с над 120км/ч, при ограничение 50 и то В НАСРЕЩНАТА ЛЕНТА за да успее да вземе завоя с тази скорост, човека когато е бил на стопа не е видял никаква кола, защото не е имало такава 60м до завоя, излиза успява да влезе в неговата лента и камикадзето от НСО го блъска с бясна скорост!Айде да почнете да мислите с тези глави вече!
4.
Случаен минувач
17.05.2024 16:36:05
1
22
Видяхме го и твоя кортеж на събора на Петрова нива , как избутваше колите към гората ...всички сте за затвора.
3.
*********
17.05.2024 16:09:24
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
N 1 in Bulgaria
17.05.2024 16:08:55
27
8
Какво да каже президента ,НСО са ангажирани основно с опазване живота и здравето на поверените им лица ,както и отговарят пред военен съд,отделно имате пресен пример какво се случи в Словакия !
От оповестената информация от органите в гр.Варна директора заяви ,че този лек автомобил не е спрял на знак STOP и деректно е опитал да се включи в главния път!!!Вие разбирате ли колко тежко нарушение е това ,което е все едно да премине жп прелез на забранено и влака да помете автомобила!Ако вместо НСО беше някой ТИР или автобус и дори с нормална за града скорост 50км/ч да го удари странично и то точно в шофьорската врата ,какво според Вас ще се случи!?Тук определяща е не само скоросттта ,а и Масата на автомобила както се видя от репортажа джип WV TOUAREG и ако е брониран е над 2тона !!!Сами преценете за каква сила на удара става въпрос!!!Така ,че хора които нямат понятие от ЗдвП и фичини сили ,нека не търсят под вола теле!!!!!
1.
Възмутен
17.05.2024 15:51:02
0
30
Преди малко мина кортежа му по околовръстния път на Сл.бряг и шофьора му не караше бавно както говори той!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори