Рецепта за кълцани кюфтенца по френски
С нетрадиционни добавки от майонеза и копър
Необходими продукти:
300 гр. свинско месо
1 суп. лъжица майонеза
1/2 глава лук
1/2 връзка копър
брашно
сол и черен пипер
слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Първо нарежете месото на средни парчета и го пъхнете за 20 минути във фризера, като през това време нарежете лука на ситно и го омесете хубаво с месото. Сега сложете майонезата, накълцан копър, сол и черен пипер, а после сложете и малко счукан чесън и разбъркайте много хубаво.
Наръсете плота с брашно и оформете върху него кюфтенцата, а после пържете в загрят тиган.
Наредете кюфтетата на широка чиния, застлана с кухненска хартия.