×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Изключително опасният ураган "Хелън" достигна американския щат Флорида
  • 27 септември 1529 г. Сюлейман Великолепни обсажда Виена
  • Стартира предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври
  • МВР представя мерките за изборите
  • Според астролозите днес е Ден на мързела - ден на пасивност, усамотение и покой
  • Кейт Мидълтън и Чарлз III водят тайни преговори за завръщането на принц Хари в кралското семейство
  • От 12° до 33° през следващите дни
  • Хороскопа си за деня вижте тук
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъж, отказал да се евакуира, е загиналият в Мизия


Мъж, отказал да се евакуира, е загиналият в Мизия
Изведени са около 600 души от дълбоката около 5 метра вода, спасителната операция продължава
03 Август 2014, Неделя, 15:25 ч.

Водата в града е повече от 5 метра

Намереният мъртъв човек в Мизия е 80-годишен, отказал е категорично да се евакуира, съобщи БНТ. Той е единственият, който отказал да напусне, други останали по домовете си засега не са известни. Евакуираните вече са над 600, но точният брой ще стане известен едва когато се обиколят всички къщи в Мизия.

Водата в града е повече от 5 метра, иначе няма как да се виждат само покривите на къщи, има спасени от покривите, тъй като всичко под тях е било залято, стана ясно още от репортажа на телевизията.

Залети са пътищата към Мизия откъм Враца, за да се стигне в града, трябва да се мине по обиколни пътища. Едва утре можем да очакваме оттегляне на водата и прибирането на реката в коритото си.

Огоста е почти преляла, дано дигите издържат, защото ако тя прелее, проблемите на района ще са огромни.

В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
trapera
03.08.2014 14:52:44
1
6
Хващайте телефоните. Хващайте ги, защото пак има бедстващи българи, а държавата пак я няма !!!

Пускайте DMS- и, защото на хората в Мизия няма кой друг да им помогне, освен ние - техните сънародници. За една нощ те останаха без дом, без дрехи, без всичко, което са имали. Така беше и в Бисер преди 2 години, така беше във Варна преди месец, така ще е утре някъде другаде у нас. Защото бедствията се случват едно след друго и все по-често. Това и малоумен би го забелязал. Не и нашите управници, които от Бисер - потопеното харманлийско село, не си взеха никаква поука и нищо не направиха.
Комисии описваха опасни язовири и затлачени реки. Днес, две години и половина по-късно, те пак са си такива. И сега язовир Иваново, чиято стена се къса и потопи Бисер, е с неясна собственост. Ей така - язовир има, но чий е не се знае. Виновен за трагедията няма. Бас държа, че и водоемите край Мизия ще се окажат такива.
Ще се окаже, че това трябвало да се направи, онова да се стори, но нямало пари. Това е на Общината, онова е на държавата, третото е на военните. И така един град бе залят, без да има виновни. Дано да съм лош пророк, но утре освен материалните щети, ще броим и човешки жертви.
Никой нямаше тука, плачат днес по телевизиите пострадалите. Тя, държавата отдавна я няма. Ако я имаше трагедията нямаше да е толкова голяма и повсеместна. Това да описваш щети и жертви след дъжд качулка, държава ли е?
Времето се променя, това го усещат всички. Язовирите ни стават все по-опасни, защото не са ремонтирани от години. Реките са затлачени, защото никога не са били чистени. Горите ни са изсечени и опожарени. Незаконно се строи на поразия. Ето ги причините за бедствията и днешната българска трагедия. Кои са виновните, ли? Ами всички български правителства от 1989г. насам?
Държавата ни, в лицето на уж независимите институции, има ли план за действие при подобни кризи, има ли програми в перспектива за това какво може да се случи след година, след пет, след десет? Съмнявам се, тя не е способна да прогнозира след 2 години какви кадри да подготви в училищата и университетите, какво да говорим за кризи.
Боя се, че никой не мисли в перспектива. Боя се, че утре погледите ще са вперени в друг български град или село, където ще броим жертви я на потоп, я на друга трагедия. Защото цялата ни страна е едно бедствие, нескончаемо бедствие.
Така че хващайте телефоните и помагайте. Днес да подкрепим хората в Мизия, пък утре ще видим...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
България пак е „лидер” в Европа - по най-малко работещи от вкъщи България пак е „лидер” в Европа - по най-малко работещи от вкъщи Едва 2.8% от запитаните у нас са посочили, че в последната година са работили дистанционно Ето ги Папирито и сина му Ангел - арестуваните с пико и амфети в кв. Победа Ето ги Папирито и сина му Ангел - арестуваните с пико и амфети в кв. Победа При спецакцията бе намерено солидно количество дрога, вероятно фамилията се е подготвяла за разпространение на стоката Наистина ли „ще загубим“ няколко милиарда, г-жа Петкова? Наистина ли „ще загубим“ няколко милиарда, г-жа Петкова? Разбира се пак става въпрос за „Зелена сделка“ на брюкселския идиотизъм, а не за изхвърлени на улицата миньори и обезлюдени градове и села Румънските туристи – спасители на летния сезон у нас Румънските туристи – спасители на летния сезон у нас А недалновидните ни политици искат да строят магистрала от Русе от Гърция Добра новина за Созопол! Ще ремонтират улици в Новия град Добра новина за Созопол! Ще ремонтират улици в Новия град Общината влиза веднага след ВиК, ще ги асфалтира и облагороди  Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено Спортният талант Алекс накара световния кик бокс да говори за Камено 13-годишният Алекс Жеков грабна купата след 5 безапелационни победи на ринга в категория лайт контакт   Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд Делото на убиеца, разчленил русенската аптекарка, се гледа в най-висшия съд В момента делото тече само срещу Веринян, тъй като другият съучастник в убийството е починал Еко кой е новият главен секретар на МВР Еко кой е новият главен секретар на МВР Досега Рашков е бил директор на Главна дирекция „Национална полиция” Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Полицията удари наркоразпространители в бургаски кв. Победа, закопчаха баща и син в дома им Арестуван е 43-годишният Веселин Василев, познат с прякора си „Папири” и 19-годишният му син Ангел Снежанов Повдигат обвинение на Живко Бъчваров, премазал семейство Манакови в Бургас Повдигат обвинение на Живко Бъчваров, премазал семейство Манакови в Бургас Окръжният прокурор Георги Чинев ще даде подробности в 15 ч.
Кашпировски се завърна Кашпировски се завърна На първата сесия са отишли 300 души, които не само са могли да „поздравят“ именития феномен, но и да си купят стоки, произведени под марката Kashpirovsky - торби със сол, които имали „мощен психологически ефект“ Осъдиха го на 865 години затвор Осъдиха го на 865 години затвор Магистратите бяха безжалостни към строителя на рухналата сграда, в която згинаха 96 човека Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Спаси новото предаване на Маги Халваджиян Добре, че е Рачков Умира от глад Умира от глад Едва се изхранва в Игри на волята Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Култов висаджия, братовчед на Васко Илиев, не може да си плати парното Топлофикация е запорирлала сметките на фирмата му Влиза в хитово предаване на Нова тв Влиза в хитово предаване на Нова тв Галена ще е част от Пееш или лъжеш Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Няма шанс да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, зарече се Асен Василев Само ПП два пъти успя да направи правителство, похвали се съпредседателят на партията Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Плеймейтката Дениз Хайрула от "Ергенът" се кандидатира за депутат от листата на Пеевски Самата Дениз все още не е коментирала новите си политически амбиции, но така или иначе ще бъде истинска изненада, ако тя изобщо успее да влезе в следващия парламент Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Ще получат по 100 лева повече Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Радост за Зеленски в Белия дом! Байдън му обеща още $5,5 млрд. за Украйна, но губи елитна бригада Държавният секретар на САЩ и политици от ЕС загрижени заради промяната на ядрената доктрина на Русия, която му дава право да нанесе пръв удар с атомно оръжие
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Ох, най-после паркирах.
- Да, мила, може да не е в нашия гараж, но паркира...
Виц на деня Виц на деня Недостатък на младостта - тя си отива, и ти го разбираш!
Предимство на старостта - винаги може да си мислиш, че още не е дошла.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Световната здравна организация бие тревога - все повече жени в Европа се оплакват от простатит!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори