×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

9 причини да живееш под наем


9 причини да живееш под наем
Като наемател може да живеете в по-добър квартал, от който реално може да си позволите!
Ключови думи: под наем, жилище, покупка, имот
30 Май 2014, Петък, 13:12 ч.

Да си купиш жилище или да живееш под наем? Това е въпрос, който хората често обсъждат

Да си купиш жилище или да живееш под наем? Това е въпрос, който хората често обсъждат, без да стигат до консенсус.
Може би няма правилен отговор и всичко зависи от човека, от момента, в който се намира и от личните му предпочитания. И двата варианта имат страстни привърженици и противници.Днес ще разгледаме причините, които изтъкват привържениците на наемите. Вижте няколко причини за това да живеете под наем:

Не се занимавате с ремонт и поддръжка

Когато има проблем, вие просто звъните на собственика на жилището и той се заема с отстраняването му, както и със заплащането на това. (Разбира се, тук не се включват щети, причинени от самите вас поради небрежно експлоатиране на имота.) Сериозните подобрения по дома също се заплащат от собственика. Искате климатик, поставяне на теракот в някое от помещенията, освежителен ремонт след определен период от време? Собственикът е този, който е отговорен за тези неща.

Плащате по-малко такси

Като наемател вие сте отговорни единствено с това да заплащате месечния си наем. Има и допълнителни разходи към един имот, които ще покривате, ако сте собственик - данък за жилището, такса смет, както и по-сериозните ремонти на общите части в блока. Застраховката на жилището също се плаща от собственика.

Ще имате по-малко дългове

Ипотечният заем се изплаща с години. Хората, които живеят под наем, са освободени от тази тежест. Финансова стабилност Освен че ще имате по-малко заеми на свое име, вие ще бъдете финансово по-стабилни. Да, имотът е добра инвестиция и в никакъв случай не оспорваме това. Но мнозина купуват имот с цената на това да се лишат от абсолютно всички спестявания, които имат, и дори да вземат заем. След като са направили тази покупка, която буквално им е „съдрала кожата“, те остават уязвими и без никакъв кеш.

Имате по-голяма свобода

Сменяте работата си и новият ви офис е в другия край на града? Ако не сте собственик на жилището си, това няма да бъде трагедия за вас. Като наемател вие винаги можете да си съберете багажа и след месец предизвестие да се преместите на по-привлекателно място.

Прочетете цялата статия на Profit.bg



В категории: Лайфстайл


5
Коментара
Флагман.БГ 3 неща, които прави сериозният мъж 3 неща, които прави сериозният мъж 21/09/2024, Събота 22:00 0
5
Коментара по темата
5.
Опа
30.05.2014 21:06:49
1
2
К. Е те такива като теб ми пълнят джобчето. Браво дано повече мислят като теб!
4.
К.
30.05.2014 14:07:25
4
10
Номер 1, как си оцелял толкова време с тази интелигентност? Ако в 21 век естественият подбор важеше, отдавна да си се заличил от генофонда ;)
Аз съм бургазлийка, мъжът ми е бургазлия и сме под наем. Така можем да спестяваме, да почиваме където си искаме и да живеем много прилично. Наемът ми е 300/месечно, ипотека в района, в който живеем е около 1000. Ако имам пари за ипотеката, то много по-лесно е да поживея някоя и друга година под наем и да спестя остатъка, отколкото да се набълбуквам с кредити, които да изплащам тройно. "Не знаеш дали утре няма да останеш без работа" в пълна степен важи за ипотеките, не за наемите ;) Тъй че малко финансова култура не е излишна никому :) И тъй като разликата между наема и ипотеката е огромна в момента, няма никакъв шанс "след 30 години да нямаш нищо твое"- в единия случай имаш амортизирано минимум 30 годишно жилище, платено ТРИ пъти и често изгладувано, в другия случай след 10тина години имаш кеш да си купиш жилище и да не лишаваш децата си от образование, екскурзии и хубава храна за сметка на банката :)
3.
Ха
30.05.2014 13:03:04
1
8
kanjo, и след 30г., когато вече си на петдесет и пет, се сещаш че нямаш нищо твое. Дал си парите на собственика. Той с тези пари е купил нещо на детето си, а ти ревеш за общинско жилище, нали.
2.
kanjo
30.05.2014 10:12:13
3
3
Основен принцип: жилище се купува само с налични средства. А горките "собственици", които ще бъдат под наем 20-30 години при някоя банка и нямат право на грешни стъпки..
Вярно, ако не направиш грешната стъпка и пресметнеш след изминали 20 години колко наеми си дал, но пък насреща си имал спокойствието от липсата на банкови чиновници.
Този, които живее под наем е винаги по - мобилизиран в търсенето и намирането на работа :)А късметлиите с подарено или наследено жилище са по - мудни
1.
СЕЛЯНДУРА
30.05.2014 09:49:04
6
10
ОБИКНОВЕННО В БУРГАС ПОД НАЕМ СА СЕЛЕНДУРИ И ПОМАЦИ И ТУРЦИ ОТ ЯМБОЛ , РУЕНСКИЯ БАЛКАН , СЕЛА И ПАЛАНКИ , КОИТО СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ ОСОБЕННО В ЦЕНТЪРА А И НЕ САМО ТАМ , С ТАЙНАТА НАДЕЖДА И ТЕ ДА СИ ОТЪРКАТ ЦЪРВУЛИТЕ В ГОЛЕМИЯ ГРАД, НЕЩО , КАТО ХОДЯТ ПО УЛИЦИТЕ ДА КРАДНАТ , ДА НАПРАВЯТ НЯКОЯ СЕЛСКА ПРОСТОТИЯ , ИЗОБЩО СЕЛЯЦИТЕ СА ДОШЛИ ТУКА ЗА КУПОНА , КАТО СЕ ОПОСКА ВСИЧКО, ИЗЧЕЗВАТ ДРУГАДЕ, КАТО СКАКАЛЦИТЕ, СЕРИОЗНИЯ ПИЧ СИ КУПУВА МОЖЕ И МАЛКО НО ЖИЛИЩЕ ЗА ПОДСЛОН, НЕ ЗНАЕШ УТРЕ ДАЛИ НЯМА ДА ОСТАНЕШ БЕЗ РАБОТА И ТАКА НАТАТЪК ............
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" Общо 8 вендинг машинки за играчки вече са разбити от криминално проявения мъж    3 неща, които прави сериозният мъж 3 неща, които прави сериозният мъж Мъжете, които искат да се обвържат, са лесни за забелязване Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Според информацията близо 2 седмици преди старта на новия сезон в Sesame НБЛ тимът от Бургас все още не е започнал подготовка за новия сезон "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" По този начин възпитаниците на Ангел Стойков продължават да са лидери в класирането с пълен актив от 24 точки 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла След раздяла жената често се обръща навътре в себе си и открива огромна „дупка“ на мястото, където преди е имало партньор Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Ето кои са те  Фънки видя на живо бургаското Барби и се шокира, Константин: Супер си Фънки видя на живо бургаското Барби и се шокира, Константин: Супер си Двамата музиканти са част от новото шоу "Колко ми даваш", където нашата Андреа се появи Рецепта за пapти пилeшки хaпки пo мъжки Рецепта за пapти пилeшки хaпки пo мъжки Ето как да ги приготвите 7 храни и напитки съсипват червата 7 храни и напитки съсипват червата Тези храни са определени от диетолозите са най-големите врагове на чревното здраве Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Глория подкрепи Камелия
Спортна журналистка показа голямото си деколте Спортна журналистка показа голямото си деколте Кадрите, които се появиха в профила й в социалната мрежа акцентират върху огромното й деколте на бялата й рокля С какви имоти разполага С какви имоти разполага Суперзвездата има къщи на много места - от родния си град Белград, Сърбия, през Монте Карло до Маями, Ню Йорк и Марбея Кралят на ужаса стана на 77 години Кралят на ужаса стана на 77 години Стивън Кинг е не просто популярен писател, а един от най-големите автори в жанра научна фантастика и хорър Покупката на този плод е покана за свалка Покупката на този плод е покана за свалка В контекста на новата испанска тенденция, когато поставите ананас в пазарската количка, сигнализирате желание за нова връзка Певецът на мафията благодари на мутрите Певецът на мафията благодари на мутрите Стана инфлация, взех 30 000 лева и върнах 1 700 000 и ми помогнаха мутрите, призна Радо Шишарката Започна гласуването за изборите в САЩ Започна гласуването за изборите в САЩ Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния Трафикът е кошмарен на този пункт Трафикът е кошмарен на този пункт Движението непрекъснато се засилва Беше тв звезда, а днес едва крета Беше тв звезда, а днес едва крета На 23 септември Братанова навършва 74 години Станала е още по-красива Станала е още по-красива Актрисата разпръсна османския си сексапил в италианската столица на модата в края на миналата седмица Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Българското правителство е поискало да закупи 281 ракети "Джевелин" и 107 командни пускови установки
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори