Руският майстор Ирина Георгиева представя рибената чорба на Механа „Банско“

Бургаското заведение обяви конкурс за най-вкусната рибена чорба в света, срокът да изпратите рецептите си е до Никулден, а наградата е вечеря за двама
Ключови думи:
рибена чорба, Ирина Георгиева, механа Банско, рецепта, готвач, конкурс, награда, видео, Бургас, Никулден
21 Ноември 2012, Сряда, 15:12 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка и видео: автораКонкурсът за най-вкусна рибена чорба на света продължава да набира рецепти
Представяме ви рецептата за рибената чорба, която се предлага в менюто на бургаската механа „Банско“. За автентичността гарантира готвач Ирина Георгиева, която заснехме как приготвя вкусната гозба.
Ирина е родом от град Самара, намиращ се в централната част на Русия. Тя е с 25 години опит в кулинарното изкуство. Една от особеностите на приготвяне на рибената чорба в механа „Банско“ е, че се ползват няколко вида риба. Какви – вижте в списъка с нужните продукти:
Скумрия - 1 бр
чернокоп - 2 бр
пастърва - 1 бр
сафрид - 3, 4 бр
ципура - 1 бр
олио - 0,70 гр
лук - 0,200 гр
морков - 0,200 гр
картоф - 0,300 гр
ориз - 0,150 гр
чер. пипер - 0,02 гр
дафинов лист - 0,01 гр
яйце (жълтък) - 2 бр
прясно мляко - 0,400 гр
брашно - 0,30 гр
сол - 0,15 гр
Подправки: мащерка риган, дивисил, черен пипер, бахар. За да разберете подробности около приготвянето на тази уникална чорба вижте видеото с майстор Георгиева.
Припомняме ви, че механа „Банско“ обяви конкурс за най-вкусната рибена чорба в света. Конкурсът е отворен и за нетрадиционни рецепти, непознати в морския регион до сега. Всеки желаещ може да участва с неограничен брой рецепти. Разровете старите бабини тетрадки или пък си припомнете кога и къде по света сте вкусили най-вкусната супа от риба, а след това изпратете рецептата на адрес: гр. Бургас 8000, площад „Св.Св. Кирил и Методий”, или на е-mail: mehanabanskoo@abv.bg. Задължително е да посочите имената, адреса и телефона на участника.
Пишете смело, дори и да имате съмнения за точния състав или количество на продуктите. Високо ще бъдат оценявани всички тайни подправки, които решите да споделите с нас. Механа "Банско" ще покани авторитетно жури от корифеи в кулинарното изкуство, което ще превърне в гозби всички рецепти, а след това ще ги оцени безпристрастно и честно. Най-вкусната ще получи почетно място в менюто на заведението, а победителят, който ни е изпратил ще получи романтична вечеря за двама в механа "Банско". Резултатите с името на победителя ще обявим точно на Никулден - 6-ти декември 2012 година.
Flash version 9,0 or greater is required
You have no flash plugin installed
Click here to download latest version
В категории:
Богове на изтънчения вкус






"Али Реза ряпа да яде"
24/04/2025, Четвъртък 22:00
2

Получи интересен приз
24/04/2025, Четвъртък 21:40
1

Карат се за имот
24/04/2025, Четвъртък 21:21
0

Подиграваха му се и реши да...
24/04/2025, Четвъртък 21:00
1

Китай и Русия с грандиозен план
24/04/2025, Четвъртък 20:47
2

Фрапиращ инцидент в България
24/04/2025, Четвъртък 20:18
0

Мъчи го коронавирус
24/04/2025, Четвъртък 20:00
1

Много грозен побой в страната
24/04/2025, Четвъртък 19:48
1



Прави интересен ход
24/04/2025, Четвъртък 19:21
0




ципурата особено каквато е скъпа, как да я сложа за чорба
бях ял в Несебър много вкусна чорба от калкан, ама не ми казаха рецепта, разбира се :-)