Нарекох я райска торта заради божествения крем
Едно парче никога не стига
Тази торта е толкова е вкусна, че едно парче никога не стига. Нарекох я райска заради божествения крем. Непременно опитайте рецептата.
Необходими продукти:
8 яйца
270 грама захар
145 грама брашно
50 грама какао на прах
10 грама ванилова захар или ванилов екстракт
100 милилитра прясно краве мляко
200 грама краве масло, на стайна температура
За ганаша:
100 грама разтопен черен шоколад или 50 г черен шоколад
50 милилитра гореща сметана
Начин на приготвяне:
Счупете яйцата като отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците до разпенване и след това на порции добавете 220 грама захар. След всяка бийте, като продължете до получавана на гъст бял крем с твърди върхове. Смесете 75 грама брашно заедно с какаото и добавете на порции към белтъчния крем. След всяка бъркайте с шпатула до смесване. Не ползвайте миксер, защото ще загубите обема на яйцата.
Намажете форма за печене с диаметър 18-20 сантиметра и намажете с растително масло. Сипете тестото в нея и заравнете. Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 25-30 минути. Извадете и оставете да се охлади напълно. След това внимателно отстранете формата.
Направете крема, като в съд за готвене сложите жълтъците. Добавете 50 грама захар и ваниловата захар. Сложете 70 грама брашно и налейте прясното мляко. Разбъркайте до получаване на гладка смес без бучки. Поставете на котлона и гответе до максимално сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Когато това стане, свалете от огъня и сипете в купа. Вземете миксер и разбийте за 3-4 минути. Нарежете омекотеното масло и прибавете на порции към крема. След всяка бийте. След последната продължете, докато се получи еднородна смес. Напълнете в торбичка за шприцоване с накрайник звезда.
Вземете блата и изрежете стърчащите му краища, ако има такива. След това срежете наполовина през средата. Върху долната половина нанесете крема. Покрийте с втората платка.
Направете ганаша, като в купа начупите шоколада. Полейте с топлата сметана и бъркайте до смесване. След това напълнете в торбичка за шприцоване и декорирайте десерта. Сложете в хладилник и оставете за 2-3 часа или една нощ. Извадете, нарежете и поднесете.
Остана само тор-тата,
Помогни да яя спасяяяя..