Ще си оближете пръстите с тези вкусни и специални кюфтенца
Правят се с лук, чесън и чушки, увити в бекон
Необходими продукти:
1/2 кг говежда кайма;
200 г бекон;
1 глава лук;
2 скилидки чесън;
1 червена чушка;
1 яйце;
30 г брашно;
1 ч.л. кориандър;
1 ч.л. риган;
Сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Говеждата кайма (1/2 кг) се омесва с нарязаните на ситно лук (1 глава), чесън (2 скилидки) и чушка (1 бр). Добавят се яйцето (1 бр), брашното (30 г), кориандър (1/4 ч.ч.), риган (1 ч.л.), сол и черен пипер. Омесва се много добре.
Оформят се кръгли кюфтета и всяко се увива в тънък резен бекон. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Кюфтетата се пекат около 20-25 минути в загрята фурна на 200 градуса, пише 1001recepti.com.