×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нахлуването в Русия е най-рискованото решение на Зеленски досега


Нахлуването в Русия е най-рискованото решение на Зеленски досега
Ставащото в Курск е шокиращо за руската общественост
11 Август 2024, Неделя, 13:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Това пише в свой анализ The Times

Нахлуването на руска територия в района на Курск е най-рискованото решение на украинския президент Владимир Зеленски до момента. То изненада не само Москва, но и западните съюзници на Киев, пише британският The Times.

В материала се казва, че тази операция е била тайно планирана в продължение на няколко месеца, а заделените за нея сили варират между 6000 и 10 000 войници, от 22-ра и 88-ма механизирани бригади, както и от 80-а десантно-щурмова бригада, предава trud.bg.

"Личните пръстови отпечатъци на Зеленски са навсякъде. От много месеци в Киев беше публична тайна, че президентът оказва натиск върху военните си началници да започнат лятна офанзива", пише изданието.

Зеленски се опитва да промени схващането, че успехите в Черно море и срещу руските сили в Крим не привличат достатъчно вниманието на света, докато украинската армия бавно, но стабилно е изтласкана от голяма част от Източна Украйна. Опитвайки се да спре или обърне тази динамика, този стратегически военен избор е в съответствие с неговия стил: смел и рискован, се казва в публикацията.

Москва не е виждала нито един метър от нейната територия, превзет от никого от 1941 г. насам. Изображенията от района на Курск са шокиращи за руската общественост и на Кремъл може да му е трудно да се справи с този ефект. Ставащото вероятно предизвиква неприятно усещане у някои западни лидери, тъй като елементи от наземното оборудване на НАТО сега се използват на руска територия - още една червена линия е премината.

В същото време авторът - анализаторът проф. Майкъл Кларк, смята, че този удар няма да може да обърне хода на войната, но успехът му ще се измерва с това колко украинците ще принудят Москва да плати за евентуалното връщане на нейната територия. Ако битката се проточи и цената е висока, украинските сили могат да видят непропорционални ползи другаде.

Украинската операция беше предшествана от впечатляваща демонстрация на електронна война, която заслепи отбраната на руската граница и притъпи силата на безпилотните им самолети. Още по-привличащо вниманието е, че те навлязоха на руска територия със значителен брой инженерна техника, установки за залпов огън, минохвъргачки с голям обсег и наземни единици за противовъздушна отбрана.

Това показва, чв украинската армия очевидно възнамерява да стои и да се бие в джоба, който е създала.

Северната групировка на Русия по границата обикновено възлиза на около 50 000 души, но повечето от тях сега са съсредоточени към Белгород, за да подхранват руската офанзива към Вовчанск, която е в застой. Те бавно се пренасочват на запад към Курск и според съобщенията са се натъкнали на украински минни полета, блокиращи пътя им.

До събота боевете от източната страна на джоба бяха ожесточени и руските военновъздушни сили извършваха интензивни бойни полети за въздушна поддръжка.

Все още наслаждавайки се на предимството на изненадата, граничеща с изумление, украинските сили изглежда са спечелили първия тур на тази битка.




Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
14
Коментара по темата
14.
Българин
13.08.2024 09:52:25
0
2
Сащ и НАТО съсипаха Украйна туко що я унищожиха след като поляци и французи влезнаха в Курск
13.
Българин
12.08.2024 14:47:33
0
5
Сащ и НАТО кординираха навлизането в Курск френски и полски мажоретки изгоряха испарихасе ще има тежки последици Русия е велика сила бе педали ще горите няма да има Украйна бе посерковци
12.
Българин
12.08.2024 14:45:14
0
3
Сащ и НАТО кординираха навлизането в Курск френски и полски мажоретки изгоряха испарихасе ще има тежки последици Русия е велика сила бе педали ще горите няма да има Украйна бе посерковци
11.
Българин
12.08.2024 14:26:06
0
5
Евреина терорис зеленски току що подписа унищожаването на Украйна . Поляци и французи станаха на въглен в Курск Русия започва масово да използва вакомна бомби чак в България замириса на пекано полско и френско яжте гладни укри ще има много може да нахраните и сащ
10.
Български
11.08.2024 21:16:36
13
5
Бай руснак си мисли,че ще мачка и ще пие путИнка и ше ги мажат с мед....да ама не!дооста заоблени мозъци сте
9.
Хахаха и бутилка ром
11.08.2024 18:49:44
10
15
Скоро ще ги изпарят с термобарични бомби... само гледайте...
8.
До 7
11.08.2024 15:02:00
7
12
Ти си много болен човек, с мозъчен дефицит, но важното е да те харесва.
7.
*********
11.08.2024 14:57:39
7
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Ха ха ха
11.08.2024 14:57:08
35
29
Великата съветска "армия" пак стана за смях!
Нещастници!
5.
*********
11.08.2024 14:45:23
16
16
Коментарът беше изтрит от модератор.
4.
76 000 орки
11.08.2024 14:30:19
26
32
Според руските медии 76 000 бляда са избягали от Курска Народна Република. Срамота ! Нормалните бъдещи обитатели ще останат без черноработници ! Според мен , спешно, трябва да се обещае дневна доза водка на всеки останал орк.
3.
Керска народна република
11.08.2024 14:03:14
21
27
Честита нова република, ако нещо търсят генерален консул - на линия сме . Ще си построя и хасиенда на границата с пРосия
2.
В общи линии
11.08.2024 13:39:48
56
62
Тези войници които са пратени на руска територия са курбан всички ,чисти камикадзета ,защо ги жертва Зеленски не ясно ,но руснаците ще ги унижожат и то грозно и брутално както и започнаха с термобарично оръжие .
1.
Лоши новини за Кремъл
11.08.2024 13:36:24
44
53
Пушечното месо в московията поскъпва все повече на фона на лошите новини за нея

Лошите новини заливат Кремъл една след друга.

След като Армения взе курс към сближаване със Запада и къса все по-явно синджира на зависимостта си от московията, друга “братска” държава е на път да я последва. Поне в очите на рашиzма така изглежда отказът на Белград да се покае, че е продал сръбска военна продукция за 800 милиона долара чрез западни посредници за Украйна.

Но горното е “нищо” в сравнение с охлаждането на отношенията с Китай. Банките в държавата на победилия капитализъм в една отделно взета комунистическа държава (впрочем и Виетнам може да бъде определен така) на практика прекъсват отношенията си с московията под натиска на САЩ. Отказват да приемат рубли. Както и др. Си отказа на др. Пу да дублира газопровода “Силата на Сибир”, като отгоре на всичко планира да я заобиколи през Централна Азия с алтернативен проект.

В очакване на все по-малко вероятната победа на Тръмп на изборите през ноември в САЩ рашистите вероятно съвсем са повехнали от най-новите стрели срещу неговата кандидатура. Полетяха от страниците на “Вашингтон пост”, след което бяха поети от “Джерузалем пост”, “Гардиън” и други влиятелни световни медии. Става дума за разследване със задна дата, според което Тръмп се е полакомил за подкуп от 10 милиона долара от египетски президент Мохамад Сиси. Кеш!

Дали ще изскочи хищен заек, който окончателно да му изяде шансовете за Белия дом, не е ясно, но димът от този огън в никакъв случай не помага на Тръмп да си върне навирения нос на “гарантиран победител”. В Кремъл като че са си дали сметка за тази тенденция това и попариха самохвалното му обещание именно той да върне осъдения в московията Гершкович у дома. Изпреварващо го върнаха в родината му на фона на сияещия Байдън на летището при посрещането на освободения сънародник.



От Брюксел също дойде обезкуражаваща новина за Путлер. Чешки депутати внесоха искане Унгария да бъде изключена от Шенген след като Орбан обяви облекчен визов режим за поданиците на руzкия цар в противоречие с политиката на ЕС. Това не е първият сигнал в тази посока, но за пръв път той се институционализира като въпрос за обсъждане и то фона на изявленията на полски и финландски ръководители, които питт публично защо Унгария продължава да е член на НАТО и ЕС щом иска да си е толкова близка с Путлер.











Полетяха вече над Украйна американски Ф-16, посрещнати с официална церемония от Зеленски. Няма как това да предизвика радост в московията, въпреки заканите изтребителите да бъдат унищожени едва ли не веднага.

На диктатора не му остава друго, освен отново да повиши цената на пушечното месо в униформа. То става все по-скъпо платено, но въпреки това все по-рядко се продава на пазара на труда. Явно новините за многохилядните загуби (понякога на ден) на украинския фронт, макар и неофициални, охлаждат платения “патриотизъм” на потенциалните самоубийци в империята.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори