Тези рулца са с меко тесто и много пухкав крем, по-вкусни и от прословутите фунийки
Почерпите ли гостите с невероятните крем-сладки, гарантирано никой няма да ви откаже, даже ще искат допълнително
Опитайте тези деликатни меки рулца с пухкав крем . Ако обичате фунийки или друг вид сладки с пълнеж, то тази рецепта определено ще ви зарадва. Почерпите ли гостите с невероятните крем-сладки, гарантирано никой няма да ви откаже, даже ще искат допълнително! Ето лесната рецепта:
Необходими продукти:
За тестото:
4 яйца
140 г захар
1 пакетче ванилова захар
8 супени лъжици прясно мляко
8 супени лъжици обикновено брашно
8 супени лъжици меко масло
1 пакетче бакпулвер
За крема:
400 мл прясно мляко
1 жълтък
50 г захар
1 лимонова кора
2 супени лъжици царевично нишесте
1 супена лъжица обикновено брашно
20 г масло
Начин на приготвяне:
Сложете яйцата в купа и разбийте заедно със захарта и ваниловата захар.
Разбийте с електрически миксер на най-висока скорост, докато се образува гъста бяла пяна.
Добавете малко мляко, добавете мекото масло и отново разбийте всичко добре.
Накрая добавете постепенно пресятото брашно заедно с бакпулвера и разбъркайте добре.
Постелете тавата с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното тесто.
Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути.
Извадете изпечения блат и оставете да изстине върху хартията.
Междувременно можете да приготвите крема.
Изсипете млякото в тенджерата и добавете всички съставки с изключение на маслото.
Бъркайте с бъркалка през цялото време, докато се получи гъст крем.
Отстранете от котлона, добавете мекото масло, разбъркайте и оставете да изстине, като разбърквате от време на време.
Нарежете охладения блат върху хартията за печене на еднакви по големина правоъгълници.
Намажете всеки с приготвения крем, увийте на рулца и намажете с крема от всички страни.
Тези рулца с пудинг стават много меки и ароматни!
Преди да ги поднесете на масата, може да поръсите с пудра захар или да поръсите с разтопен шоколад.