×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца


Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца
Репортер на Флагман.бг откри доц. Корновски по време на дежурство в „Сърце и Мозък“. Въпреки натоварения график лекарят ни отдели няколко минути
Тема в развитие
Личност на годината 2023: Номинация за кулинарния шеф Валя Вълкова - захарчето на всички, нуждаещи се от специална грижа Личност на годината 2023: Номинация за Петър Стоянович - историка, който направи Бургас столица на документалното кино Личност на годината 2023: Номинация за актрисата Гергана Стоянова, която учи хиляди бургаски деца как да вървят към мечтите си Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца Личност на годината 2023: Номинация за Димитър Йовнов – флагманът на спасителите след потопа в Царево Личност на годината 2023: Номинация за Живко Жеков - треньора, издигнал до успеха Нургюл Салимова и още десетки шахматни гении Флагман.бг започва приема на номинации, посочете достойните сред нас - носители на добрия пример за 2023 г.
виж още
скрий
10 Януари 2024, Сряда, 14:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Пациенти, спасени от кардиохирурга, апелират да разкажем за професионализма му

Доц. Владимир Корновски неслучайно е определян като корифей в кардиохирургията, от 2019 г. той ръководи екипа си в „Сърце и Мозък" и е помогнал на стотици благодарни пациенти

В два последователни дни получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска –близки на двама пациенти на доц. Корновски –, които апелират да разкажем за професионализма на кардиохирурга и екипа му в болница „Сърце и Мозък"

Доц. Владимир Корновски, който оглавява отделението по кардиохирургия в „Сърце и Мозък“ в Бургас от началото на ноември 2019 г., получи номинация за „Личност на годината 2023“ от благодарни пациенти.

В два последователни дни в редакцията на „Флагман“ получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска, които апелират да разкажем за професионализма на специалиста и екипа му. В Бургас прилагат медицина на световно ниво, а в отделението по кардиохирургия лекуват между 700 и 800 пациенти годишно.  

.„Абсолютно отдаден лекар и човек с голямо Ч и златни ръце. Много са позитивните отзиви за него, на хиляди семейства е върнал близките хора у дома. А животът е само един. Скромен професионалист, иноватор в съвременната кардиохирургия, отдаден 24 часа на човешките животи“, пише до Флагман.бг Красимира Гълъбова.

„Доц. Владимир Корновски, кардиохирургът, който е на световно ниво в своя професионализъм, заедно със своя екип направиха 12-часова операция на съпруга ми Васил Джугларски. Отговаряше с търпение на всичките ми лаишки въпроси, помогна за възстановяването на съпруга ми и благодарение на него семейството ми посрещна щастливи Коледа и Нова година. Няма думи, с които да опиша благодарността си“, пише ни и Мина Джугларска.

Доц. Владимир Корновски стана "Лекар на Бургас" през 2020 г.

Репортер на Флагман.бг откри доц. Корновски по време на дежурство в „Сърце и Мозък“. Въпреки натоварения график лекарят ни отдели няколко минути, в които личеше, че не обича много да говори за себе си.

В отделението, което той ръководи, покриват цялата гама на сърдечната хирургия, с изключение на трансплантации на сърце и вродени сърдечни пороци при малки деца, за което има специални центрове.

В практиката си доц. Корновски не забравя пациентите, които са пристигнали за спешна хирургична интервенция или с неотложен кардиологичен проблем. Там за нас са най-големите предизвикателства и никога не знаеш как ще приключат, казва лекарят.

Спомня си ясно и Васил Джугларски, чиято операция определя като една от най-тежките за цялата изминала година.

„Малко преди Коледа той дойде с дисекация на аортата. Първоначално го подготвяхме за хибридна процедура – чрез ендоваскуларно лечение с поставяне на стент и хирургично протезиране на част от аортата. В процеса на уточняване и подготовка на пациента за интервенцията състоянието му рязко се влоши и се наложи по спешност да влезем в операционната. Затова проведохме цялата интервенция изключително по хирургичен път и се наложи да се протезира възходящата аорта, аортната дъга, част от низходящата аорта и съдовете, които отиват към главата, да се реимплантират в протезите – а това е трудоемко и времеемко. Тези операции са свързани с изключително висок риск. За щастие всичко беше наред и пациентът се прибра жив и здраввкъщи при семейството си“, разясни доц. Корновски етапите, през които е преминала операцията на бургазлията.

Доц. д-р Владимир Корновски с лична инициатива за срещи с пациенти

„Съпругът ми е с нас за Коледа, защото Ви има“ – благодарността е за д-р Лидия Стефанова и цялото семейство на болница „Сърце и мозък“

Доц. Корновски изпраща с коледни подаръци свои благодарни пациенти - Димитър Иванов (77 г.), Димитър Марчев (71 г.) и Атанас Жишен (71 г.) в часовете преди Бъдни вечер

Като най-важното професионално събитие за екипа му през 2023 г. той определя гостуването на проф. Тиери Карел от Швейцария, който е световнопризнат специалист в кардиохирургията и детската кардиохирургия.

Кардиохирургията на болница „Сърце и Мозък“ е на световно ниво, заяви проф. Тиери Карел от Швейцария

Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи, обяви проф. Карел

Корифеят в хирургията от Швейцария проф. Тиери Карел в "Сърце и Мозък" заедно с доц. Владимир Корновски и д-р Йордан Красналиев

Разликата между Бургас и Варна

Бургас много ми харесва, той е доста по-спокоен  от Варна. Хубав, поддържан, вижда се, че много се работи за Бургас и за бургазлии.

През 2020 г. по време на ковид пандемията д-р Корновски става „Лекар на Бургас“, а от години  името му е сред  лекарите, на които българите вярват.

Видео от церемонията "Лекар на Бургас"

„Много съм благодарен за тези награди и съм убеден, че трябва постоянство и уважение към пациента  , за да се защитят. Признанието в очите на пациентите, доверието и дълбоката връзка помежду ни са  най-голямата награда за нас. ", казва доцентът.

Част от екипа на доц. Владимир Корновски в "Сърце и Мозък" по време на Конгрес по кардиохирургия

Владимир Корновски е роден във Варна през 1974 г. в семейството на лекари

Доц. Владимир Корновски завършва медицина в МУ Варна. Има над 20 годишен опит като хирург.  От 2003 г. е асистент към катедрата по хирургични болести на МУ Варна, а от 2018 г. и към катедрата по сърдечносъдова хирургия и ангиология. Придобива образователна и научна степен „Доктор“.

Експертизата му включва пълната гама от кардиохирургични интервенции,  с особен фокус върху прилагането на техниката на миокардна реваскуларизация на биещо сърце, както и мини-инвазивната методика за миокардна реваскуларизация – MIDCAB.

Владее френски и английски език. Участва в обучителни програми, множество специализации и кардиохирургични форуми в Германия, Франция, Италия, Белгия и Англия.

Част от екипа на доц. Корновски пред операционния блок в "Сърце и мозък"

Всеки гражданин – индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят номинации на електронната ни поща [email protected]. до 16 януари 2024 г., вторник.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана подробно от компетентното жури. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда. Тя е само една и няма подтитли.

От 00.01 часа на 17 януари 2024 г., сряда, до полунощ на 27 януари 2024 г., събота, ще се проведе интернет гласуването, което ще е с 50% тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентното жури, в което са включени членове с безспорен авторитет – от различни институции, браншове и организации. То ще бъде оглавено от председателя на Районната избирателна комисия – в мандат, компютърният специалист Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, починал при изпълнение на служебен дълг (1936-1939), както и член от редакцията на Флагман, посочен от управителя ѝ г-н Веселин Василев.




Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори