Рецепта за солени мъфини с овесени ядки
Стават много вкусни
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1
сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
шунка - 3 колелца
олио - 1/3 ч.ч.
овесени ядки - 1 ч.ч.
фини брашно - 1/2 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Необходимо е да имате желание и задължително ще се съгласите с мен, че това са едни много апетитни солени мъфини. Правят се лесно и бързо изчезват след това. Разбиваме 2 яйца и добавяме чаена чаша кисело мляко и 1 бакпулвер. Продължаваме да разбиваме.
Слагаме натрошено сирене около 1/2 чаша, няколко колелца шунка, филе, колбас, нарязани на кубчета. Добавяме 1/3 чаша олио. Разбъркваме всичко и слагаме 1 чаша фини овесени ядки и 1/2 чаша бяло брашно.
Трябва да се получи гъсто кексово тесто. С лъжица пълним формичките, които сме намазали с малко олио. Печем солените мъфини на 180 °C до готовност. Аз не слагам сол в тестото, защото има достатъчно солени съставки. Но ако вие ползвате сирене, което не е солено, добавете щипка сол. Много вкусно се получават тези солени кексчета!