Намериха игла във вакуумирано филе

Живко Желев се закани да си търси правата в съда в името на внучката си. Не искам българите да се тровят, каза той.
19 Януари 2016, Вторник, 12:57 ч.
Най-вероятно е от машина, която е инжектирала разтвор в месото, заяви предсeдателят на Асоциацията на месопрeработвателите Илонка Аврамова
Игла в парче вакуумирано филе намери Живко Желев от Сливен. Той купил продукта от кварталния магазин за своята бременна дъщеря. Предсeдателят на Асоциацията на месопрeработвателите Илонка Аврамова пък заяви в „Тази сутрин“ по бТВ, че най-вероятно иглата е от машина, която е инжектирала разтвор в месото, но това не било опасно.
Живко намерил иглата, когато срязал филето.
"Питах се откъде е тази игла и веднага се обърнах към Агенцията по храните. Казаха ми, че е попаднала при поставяне на някакви добавки, които са към флейката, но такива прибавки днес излезе от производителя, че няма поставени", обясни мъжът.
Фирмата, за която мъжът говори, всъщност не била производител. Тя купувала готови разфасовки и ги опушвала, след което ги препродава на складове на едро.
От кланицата до потребителя този продукт минава през девет посредници. Фирмата, чието име е написано на етикета, е шестият поред, затова нейният собственик отказва да поеме отговорност.
Месото е внос от Франция. Желев е категоричен, че иглата не може да идва оттам.
„Тази спринцовка е от машина, която поставя желирана вода. Месото е инжектирано с желирана вода с цел покачване на килограмите. Има си лаборатория за криминалистика в София. Ако трябва, ще я дам на прокурора, да се види откъде е попаднала тази игла. Аз не искам българите да се тровят", заяви гневният потребител.
Все още не е ясно дали металната игла е за инжектиране на месото и откъде е дошла. Мъжът е решен да мине през всички инстанции, за да търси правата си. Казва, че го прави и заради внучката си, която се е родила.
Илонка Аврамова пък обясни, че във варено-пушеното месо се инжектира саламура, която го овкусява, окрехкотява и го прави готово за консумация след термичната обработка.
„Целта е да може да се яде. Месото принципно е безвкусно и ако се опуши, без да е киснато в саламура или инжектирано, ще стане сиво и жилаво, каза още шефката на Асоциацията на месопрeработвателите.
В категории:
Животът








Бургаският апелативен съд даде отчет за дейността си
11/04/2025, Петък 15:28
0



Кметът на Несебър посрещна посланика на Дания
11/04/2025, Петък 15:09
0



Накъде поема царският внук
11/04/2025, Петък 15:00
1

И на общинско ниво пазарът на труда забавя ход
11/04/2025, Петък 14:45
0



Дубайски козунак превзема Великденската трапеза в България
11/04/2025, Петък 14:43
0

Сложи си силикон за 12 хил.лева
11/04/2025, Петък 14:41
2

Защо е важно работодателят да инвестира във висококачествено работно облекло?
11/04/2025, Петък 14:39
0

