Бутер тестото изчезва бързо у дома заради тази рецепта
Тази крем пита не само изглежда изкушаващо, но и има невероятен вкус
Ако обичате леки, кремообразни десерти, които се приготвят лесно и изглеждат впечатляващо, то тази рецепта е точно за вас. Тя съчетава нежния вкус на домашно приготвен крем с хрупкавостта на бутер тестото, което я прави перфектен избор за празничната трапеза.
Освен че ще зарадвате семейството си, този десерт ще внесе допълнителна доза свежест и сладост на Великденските ви празници.
Продукти:
1 опаковка бутер тесто
За крема:
250 мл прясно мляко
2 жълтъка
кора от лимон
90 г гранулирана захар
20 г царевично нишесте (2 супени лъжици)
200 мл сметана за разбиване
Приготвяне:
В тенджера добавете жълтъците, захарта и разбъркайте с бъркалка. Прибавете нишестето и настърганата лимонова кора, след което разбъркайте отново.
Изсипете млякото, разбъркайте добре и сложете на котлона. Оставете да заври и бъркайте, докато получите пухкав крем.
Преместете крема в купа, покрийте с фолио в контакт и оставете да се охлади. Разрежете бутер тестото на две равни части. Едната част нарежете на 15 квадрата. Втората половина надупчете с вилица и изпечете двете части на 180°C за 20 минути.
Разбийте сметаната с миксер и разделете на две части. Смесете половината сметана с охладения крем, разбийте добре и разпределете върху целия изпечен блат. С помощта на сладкарски пош нанесете останалата сметана отгоре.
Подредете квадратите от бутер тестото върху сметаната. Оставете десерта в хладилник за 30 минути. Преди сервиране, поръсете с пудра захар.
Тази крем пита не само изглежда изкушаващо, но и има невероятен вкус! Надяваме се, че ще стане любима част от празничното ви меню. Добър апетит!


















