Иванка от третия етаж ме научи как да правя тези зелеви кюфтенца – есен и зима не минават без тях
Зелевите кюфтенца се запържват в тиган със сгорещено олио на среден огън до златисто от двете страни
Сместа се приготвя на базата на зеле, яйца, твърдо сирене, заквасена сметана и малко количество брашно, което ще придаде на пържените сочност и деликатен вкус.
Необходими продукти – зеле 300 гр
краве сирене – 80 гр
яйца – 2 бр.
пшенично брашно – 3 чл. л.
сметана – 1 чл. л.
смлян черен пипер
сол
масло
зелен копър
Нарежете зелето на ситно и го пуснете във вряща вода за три минути, след което го сложете в гевгир и го оставете да изстине. Настържете сиренето на ситно ренде. Копърът се измива под течаща вода и се нарязва на ситно.
Яйцата се разбиват леко с бъркалка, добавят се зелето, сиренето, сметаната, брашното, смлян черен пипер, сол и копър. Разбъркайте. Зелевите кюфтенца се запържват в тиган със сгорещено олио на среден огън до златисто от двете страни.