Ще забравите всички останали рецепти за баница, опитате ли веднъж тази със спанак
Аромат, който те привлича към фурната още преди да е готова
Ако сте почитатели на баницата с различна плънка от тази със сирене, то тази рецепта определено ще ви допадне! Топла домашна баница със спанак и сирене, приготвена от точени кори. Аромат, който те привлича към фурната още преди да е готова, и вкус, който остава да те топли дълго, след като е изчезнало и последното парченце! Приготвя се бързо и лесно с готови кори.
Ето какво ви трябва по рецепта на Йорданка:
Домашна баница със спанак и сирене
Необходими Продукти:
1 пакет кори за баница 500 гр.
4 яйца
250 мл заквасена сметана
300 гр. фино сирене
500 гр. спанак (бланширан)
1 ч. л. сода бикарбонат
80 гр. разтопено масло за намазване
Начин на Приготвяне:
Смесвам всички съставки за плънката, така че да стане средно плътна. Намазвам единия лист с масло, покривам го с друга кора, намазвам с плънка и навивам на руло.
Подреждам рулата в намазнена тава, намазвам ги с жълтък + 1 с. л. разтопено масло. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса до приятен загар.