Главен готвач издаде тайната на медените пилешки бутчета, които се топят в устата
Може и да не ви се вярва, но те се получават със страхотна златиста коричка и месото буквално пада от костите
Всички знаем, че рецептите, които включват пилешко месо, са изключително много, разнообразни и вкусни. Разбира се и приготвянето на цяло пиле или бутчета също е много вкусна опция.
Именно заради това сега ще споделим една чудно бърза, лесна, но и вкусна рецепта. С нея ще може да приготвите пилешки бутчета, които буквално се топят в устата.
Тайната на тази рецепта е… медът!
„Месото буквално пада от костите, а вкусът е в стил барбекю“, казва главен готвач.
Оригиналната рецепта изисква използването на шест пилешки бутчета, тежащи по 200 грама всяко.
Необходими продукти:
пилешки бутчета - 6 бр.;
кетчуп - 6 с.л.
доматено пюре - 2 супени лъжици;
синапени зърна - 2 супени лъжици;
сос уорчестър - 3 супени лъжици. л.;
мед - 2 супени лъжици;
чесън - 1 скилидка.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220C (200C с вентилатор/газ седем) и застелете форма за печене (пергамент) в тавата. Поставете пилето с кожата нагоре. Намажете парчетата с останалата марината.
Печете във фурната за 35-40 минути до златисто кафяво.
Това е! добър апетит! / jenata.blitz.bg
2. Тайната на тази рецепта е… медът!
Хахахаха
Верно? Гениално!
Нямаше да се сетя, че медените пилешки бутчета са намазани с мед! Хихихи