×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Германия спира помощта от тежка техника към Украйна, твърди Билд
  • Ще е слънчево до сряда, след това започват валежи
  • НАТО започва мащабно учение за използване на ядрени оръжия
  • Възможни проблеми с купуването на винетки днес
  • Празнуваме Петковден - завършек на лятото и есента
  • 61 000 деветокласници се явяват на е-изпит по природни науки
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Калин Стоянов: Убийството на пътя след алкохол, наркотици или превишена скорост да бъде квалифицирано като умишлено


Калин Стоянов: Убийството на пътя след алкохол, наркотици или превишена скорост да бъде квалифицирано като умишлено
Кандидат-депутатът Калин Стоянов представи днес програмата на "ДПС Ново начало" в сектор "Защита и сигурност на българските граждани"
14 Октомври 2024, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

„Убийството на пътя след употреба на алкохол, наркотици или превишена скорост да бъде квалифицирано като умишлено“. Това е една от законодателните промени, по които ще работи кандидат-депутатът от "ДПС Ново начало" Калин Стоянов в бъдещото НС.

Днес бившият вътрешен министър, който според хора от системата е сред най-успешните в последните 30 години и с най-сериозна подкрепа в редиците на МВР, представи програмата за управление на „ДПС Ново начало“ в сектор „Защита и сигурност на българските граждани“.

На дискусията в Конгресния център на Бургас присъстваха бившият евродепутат и министър на околната среда и водите Искра Михайлова, областният управител на Хасково Мехмед Атаман, депутатите от ДПС Хюсеин Хафъзов и Станислав Анастасов, водачът на бургаската листа на ДПС Ново начало Исмаил Осман, граждани и експерти от сферата на сигурността.

„За съжаление в момента ситуацията е такава, че ако излезеш навън, съжалявам, че използвам този пример, но ако убиеш едно куче, може да получиш по-голяма присъда, отколкото ако с автомобила си прегазиш човек на пешеходна пътека. Работя тясно с хората, които са пострадали при ПТП-та или са загубили близки, най-вече деца. Знам техните случаи и с право те настояват, че не може в продължение на години да се чака присъда по подобни дела“, каза Калин Стоянов.

Той посочи, че ще работи за законодателните промени още от ден първи в парламента, но призна, че очаква сериозен отпор по линия на адвокатските колегии.

„Считам, че ако има някой против, лично ще му уредя среща с майките на загиналите деца, за да може да почувства атмосферата и усети болката им“, допълни бившият вътрешен министър.

Калин Стоянов е категоричен, че е нужен скок на глобите за нарушения на пътя и даде пример с Гърция, където за шофиране без колан глобяват със 150 евро и отнемат книжката за 10 дни, а в България санкцията е 50 лева.

„Докато бях в МВР, изготвихме предложението за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, но за съжаление, поради липсата на парламент и служебни правителства, тези предложения така и не видяха бял свят. За мен това е решението да спрем войната по пътищата“, добави Калин Стоянов.

Той подчерта, че през периода, в който е бил вътрешен министър, пътната безопасност е била сред основните му акценти. По негово настояване са взети голям брой камери за скорост, както и дългоочакваните автоматизирани системи за токсикохимичен анализ за наличието на наркотици в кръвта. Дълги години такива апарати не са закупувани, а в рамките на няколко месеца МВР е придобило 6, с които вече се работи. Те са от изключително значение, за да може експертизите по досъдебните производства да излизат в кратки срокове, а не до 6-7 месеца, както бе досега.

Калин Стоянов предлага конкретни мерки за борба с нелегалната миграция, а по негово настояване започнаха конкурси за увеличаване на щата на Гранична полиция, за да може по-качествено и ефективно да се охранява държавната граница.

Бившият вътрешен министър подчерта, че когато е заемал поста, е разговарял с представителите на австрийската фирма, инсталирала камерите на тол системата, за да надградят софтуера и да измерват скоростта. Първоначалните планове били до края на настоящата година да са готови със заданието.

„Колегите в Австрия казаха, че ние имаме много повече камери на тол системата, отколкото те. Те са разположени на 350 точки в страната, което ни осигурява възможност за брутален контрол над пътните нарушители. Опитът на колегите от Австрия показа, че в първите месеци са имали изключителен брой констатирани нарушения, но след това постепенно спадат и водачите се дисциплинират“, добави още Калин Стоянов, подчертавайки, че в България основна причина за ПТП-та е високата скорост.

Бившият евродепутат и министър на околната среда и водите Искра Михайлова в разговор с Исмаил Осман, водач на бургаската листа на "ДПС Ново начало"
Депутатът Станислав Анастасов с Татяна Арнаудова (5-та в бургаската листа на "ДПС Ново начало") и Ренета Вефа 
Областният управител на Хасково Мехмед Атаман посочи каква помощ е оказал Калин Стоянов като вътрешен министър на региона му при бедствията
Областният лидер на "ДПС Ново начало" Христо Широков 
Кандидат-депутатът от "ДПС Ново начало" Михаил Михов
Бившият депутат Ангел Исаев заема 9-то място в листата на "ДПС Ново начало"
Едно от младите лица на ДПС - Джунейт Шабан
Айтен Мурад, кмет на с. Ръжица, Руенско. Тя е на 16-то място в листата
Общинският председател на ДПС Ново начало в Бургас - бизнесменът Йоско Алипиев
Едно от знаковите лица на ДПС - Хюсеин Хафъзов. Той е на трето място в бургаската листа и водач на сливенската

 






Флагман.БГ Направете това преди сън и ще спите като бебе Направете това преди сън и ще спите като бебе 14/10/2024, Понеделник 20:20 1
Флагман.БГ Смяхте й се, ама вижте какво гадже заби Смяхте й се, ама вижте какво гадже заби 14/10/2024, Понеделник 18:40 6
България Всички новини
5 сигурни знака, че сте влюбени в мъж, не в момче 5 сигурни знака, че сте влюбени в мъж, не в момче По какво личи зрелостта на партньора ви 5 зодии, които се борят с най-много тревоги в любовта 5 зодии, които се борят с най-много тревоги в любовта Тези знаци са измъчвани от подозрения и ревност Домашна майонеза – готова само за половин минута Домашна майонеза – готова само за половин минута Ето рецептите, които ми даде леля Дафи Храни, които са подходящи срещу ежедневния стрес Храни, които са подходящи срещу ежедневния стрес Подобряват и настроението   Направете това преди сън и ще спите като бебе Направете това преди сън и ще спите като бебе Чаша горещо мляко с мед ще ви настрои прекрасно за спане Калин Стоянов: Убийството на пътя след алкохол, наркотици или превишена скорост да бъде квалифицирано като умишлено Калин Стоянов: Убийството на пътя след алкохол, наркотици или превишена скорост да бъде квалифицирано като умишлено На 16 октомври ни връхлита поредна магнитна буря На 16 октомври ни връхлита поредна магнитна буря Няма да е силна Златото поскъпва с близо 40% за година, ето причината Златото поскъпва с близо 40% за година, ето причината Много страни смятат, че то е "щит" срещу инфлацията и сигурна инвестиция Безплатна прожекция на филма „Миграцията на паламуда“ и представяне на книгите на Людмил Тодоров в Поморие Безплатна прожекция на филма „Миграцията на паламуда“ и представяне на книгите на Людмил Тодоров в Поморие Вижте кога  "БСП Обединена левица" с най-сериозен ръст от началото на кампанията "БСП Обединена левица" с най-сериозен ръст от началото на кампанията Широкото ляво обединение тръгна от исторически най-ниското си ниво, а в средата на кампанията вече гони третите - ПП-ДБ
Мирът в Украйна не трябва да се бърка с капитулация, призова Борел Мирът в Украйна не трябва да се бърка с капитулация, призова Борел Има стратегическа логика за военна и политическа подкрепа на Украйна, за да може (руският президент Владимир) Путин да бъде накаран да пристъпи към преговори, смята Борел Нощен клуб предлага достъп за представители на 54 пола Нощен клуб предлага достъп за представители на 54 пола Биджендър, чудещ се джендър, неутрален, панджендер и тн.  Продадоха за близо 1,5 млн. долара железния трон от "Игри на тронове" Продадоха за близо 1,5 млн. долара железния трон от "Игри на тронове" Феновете на хитовата поредица наддаваха и за стотици други реквизити Защо не трябва да ги купуваме от пазара Защо не трябва да ги купуваме от пазара Знаете, че приготвянето на туршия си отнема време Как станах милиардер Как станах милиардер Разказ на писателя Божидар Чеков Лоша новина за всички шофьори Лоша новина за всички шофьори Горивата поскъпват Дженифър Лопес се вихрила в изродските оргии на Пъф Деди Дженифър Лопес се вихрила в изродските оргии на Пъф Деди Ди Каприо бил най-почетният гост на тайните партита, казал арестуваният рапър Бургаската кино звезда Мария Бакалова определи Тръмп за един от "най-злите на планетата" Бургаската кино звезда Мария Бакалова определи Тръмп за един от "най-злите на планетата" Тя влиза в ролята на Ивана Тръмп във филма "Стажанта" Защо се раздели с богатото си гадже Защо се раздели с богатото си гадже Очаквала е предложение за брак Ще промотира България пред света Ще промотира България пред света Моно Алекс е гръцки инфлуенсър 
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Рядко глупави сме Виц на деня Виц на деня DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.
Виц на деня Виц на деня - Какво е тежък махмурлук?
- Когато излезеш да хвърлиш боклука на втората си жена и се прибереш при първата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори