×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо полицаи глобяват на крайбрежната алея


Защо полицаи глобяват на крайбрежната алея
Санкциите са в размер на 30 лева, абсурдното е, че едва ли не довчера там имаше обособена зона за колоездачи, а днес - вече явно няма
09 Август 2024, Петък, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Беснеещите с тротинетки смениха парадигмата - накараха обиковените хора да ги намразят и с това доведоха до държавата да се намеси като мащеха в поредния безумен казус

От няколко дни полиция глобява масово велосипедисти и водачи на тротинетки, навлезли в пешеходните зони на Бургас.

Причината, поради която немалко отговорни водачи на велосипеди си изпатиха с фишове обаче не са самите те - те са странична жертва на безразсъдните (не всички, които управляват ИЕПС се причисляват към това определение) тротинеткаджии, които препускат безумно по алеи и тротоари сред хората и създават предпоставки за сериозни инциденти. Нещо повече - те вече причиняват такива, а високата скорост, с която се движат прави ситуацията още по-опасна.

Всъщност точно този тип превозно средство е в основата на повечето реактивни действия, които сега подема полицията в морския град. Докато доскоро, буквално допреди 1 година,  да се движищ с велосипед по пешеходните зони беше забранено, но при нормално управление се „подминаваше” от органите на реда, сега те са безкомпромисни. Можете да ги видите на входа на пл. „Тройката” откъм ул. „Ген. Гурко” и „Аспарух”, постови има и по протежението на ул. „Александровска” и по целия бул. „Алеко Богориди”, а от няколко дни - и в Морската градина, където фиш вече се връчва и за управление на колело по крайбрежната алея. Да, онази същата, която допреди няколко години бе окичена с жълта боядисана велоалея и покрай която се разрази сериозен скандал в Общинския съвет, тъй като и до днес не е ясно какъв е статутът ѝ.

Този проблем с липсата на обозначение и яснота за това кои места са забранени за всичко друго освен пешеходци, е наличен в Бургас от години, така е може би и в други градове, въпреки че в града уж има ясно изразено насърчаване на велотранспорта. И в действителност, преди няколко години в града сякаш имаше симбиоза, негласно разбирателство между пешеходците и велосипедистите - едните знаеха добре, че сред тях ще има колелета в някакъв момент, а другите знаеха, че трябва да пазят вървящите пеша и да не се набиват в големите потоци от хора. В същото време и велоалеите в голяма част от града, където има такива, се използваха от пешеходци и никой не правеше особено голям проблем за това.

Но при появата на ел.тротинетките, колкото и удобни да са те наистина, всичко се промени рязко. Защото една шепа хора, на които им липсва чувсто за отговорност - към себе си и към останалите около тях - направиха така, че целият град да намрази този вид транспорт. Така постепенно, както гласи българската поговорка, капка по капка - вир става: Инцидент след инцидент, спречкване поред спречкване, дойде ред за законодателни промени. Не помогна и въвеждането на тротинетките под наем, нито десетките дискусии, които се проведоха в Общината за тяхното ползване и неползване - захвърляне на безразборни места в градската среда.

Бе въведена нова точка в ЗДвП, която дефинира съкращението ИЕПС - Индивидуални електрически превозни средства. Бяха дефинирани и правила за употребата им - все пак и за депутатите трябва да има някаква работа, за да оправдаят заплатите си. Правилата - повече от безумни, все пак са правила и полицията с право следи за тяхното спазване. Постепенно бяха поставени и знаци на определени места в града, а отскоро - контролът от страна на полицията е затегнат.

Нищо обаче не се направи по повод даването на ясна категоризация за това къде МОЖЕ да се управляват този тип превозни средства. Освен по улиците, което си е на практика самоубийствено, предвид уменията на 90% от водачите и ясното им незнание какво прави лостчето от лявата страна на волана, останалите места остават с неизвестни правила, които още по-лошото - изглежда се менят често.

Такъв е проблемът с „глухата” велоалея от БСУ към ул. „Александровска”, която води до пешеходна пътека, обозначена за велосипедисти, но и блокирана от знак Г1.

Такъв е и казусът с крайбрежната алея, която сега е най-новата цел на полицията. Там, както е известно, преди няколко години и по инициатива на един общински съветник, боята бе изтрита от асфалта със специална машина, дирите от които все още стоят по пътя като спомен от жълтата боя. Бе гарантирано обаче, че това не означава, че велосипедистите няма да могат да ползват красивия и разпускащ път край морето в посока Морска гара или Солниците. А сега се оказва, че валят фишове за по 30 лева. Обсъждаше се и идея велоалеята да бъде преместена на по-горно ниво - в междинната алея, която води директно до гърба на Летния театър.

Същата е ситуацията и с Морската градина, където има начертани велоалеи с боя, чието предназначение остава неясно - може ли, на тях поне, да управляват хората колелета, или не може?

Като цяло - повече въпроси, отколкото отговори. Питанката обаче е докога ще е така?

Кога ще бъде обявено ясно и точно къде са веломаршрутите в Бургас? Къде са местата, на които е категорично забранено да се управлява този тип превозно средство? Как ще се реши проблемът с тротинетките, който е в основата на настоящия текст, защото към момента той изглежда нерешим? Има ли как да се върне миналото - да се измисли алтернатива, при която всичко да са доволни. И пешеходци, и велосипедисти, и тротинеткаджии?

И ще може ли в крайна сметка най-после да се създаде карта - такава, каквато има за градския транспорт, за това къде точно са истинските велоалеи в града? А, и не на последно място - като ще се упражнява контрол за това, че велосипедисти влизат в пешеходните зони, къде са глобените пешеходци, които навлизат в малкото останали велоалеи безнаказано?

 


В категории: Бургас , Политика


80
Коментара по темата
80.
Аз
13.08.2024 13:16:18
0
0
Там няма велоалея от 3 години ,тъпанари.Имате си алеи ,където може да си карате .Не може да е пълно с хора с малки деца на 3 4 години и вие да летище с тези колелета.Крайно време беше
79.
кмета който мрази еко транспорта
12.08.2024 13:23:26
0
6
вземи пример от холандия. там колела се карат абсолютно на всякъде и прадовете са пълни с вело алеи, не е нормално един велосипедист да кара само на улицата където неговата скорост не отговаря на високата скорост на мпс тата и по този начин рисква живота си, това е равносилно да пусниш пешеходци на сигурно самоубийство да вървят по боливардите с колите. А да не говорим че аз съм възрастен човек с телк и с сменени колянни стави и немога да се движа пеш. единствения ми алтернативен транспорт е колелото, тъй като то не ми натоварва така ставите и затова до ползвам да се движа навсякъде с него, тъй като пеш немога да се движа в пешеходни зони, помислете и за това. колелата трябва да бъдат разрешени за каране навсякъде както е в развитите страни като германия и холандия. А вие правите точно обратното насърчавате бургазлии да си карата само колите, които стават все повече и все по голям проблем и допълнителното замърсяване на въздуха, този вид транспорт трябва да бъде ограничен и намален до минимум и да се толерира еко транспорта за един по чист и екологичен бургас, такъв какъвто ние искаме
78.
AZ
12.08.2024 09:51:14
0
4
За къв чеп тогава продължават да се чертаят велоалеи, при положение ,че дефакто са неизползваеми. Пак едни пари се усвояват , отчита се дейност на хартия. Нли сложиха колела под наем към общината, за какво са ,като реално не могат да се ползват от хората?! Поредната тъпня на некадърниците в Общината ..
77.
78
11.08.2024 15:07:50
1
7
То в Морската скутерите не са проблема, а че е пълно с коли и камиони!
Всяка насрана касиерка от театъра са и дали чип да влиза в Морската и да гази децата.
Доставките на заведенията са не през нощта, а по обяд хвърчат с 50км/ч
76.
До 73
10.08.2024 16:49:55
2
8
Ахах, поредния копейкаджийски пасквал. Да бе, направо са пред вас. Дръпни пердето да ги видиш и да им помахаш, дейба и роСИФИЛИСтичния дебил дейба. Някои хора живеят още в 40те на миналият век. Кух, кух та чак дрънка.
Аре дърпай ватник!
75.
Смях
10.08.2024 16:10:15
0
4
Най-вероятно е виновен бившия областен :) Тя общината нещо законно и умно има ли с тези велоалеи
74.
Nagul
10.08.2024 14:51:27
3
0
Flagman samo trepna da pusnete statiq che ima akciq v centura i da hodq da se ebavam s policaite da im hvurlqm kamuni i praholqco na vurteji
73.
с челното на мотиката
10.08.2024 14:18:56
16
3
Алооооо , лопатаджията ?
Източния фронт вече уверено се придвижва на Запад , така , че ако някой ще ходи някъде , то това си ти !
Аре ходи се ваксинирай !
Слава России !
72.
С челното на лопатата 63
10.08.2024 12:42:37
6
7
Да те е*a в мухлясалия роСИФИЛИСтичен мозък!
Като е много хубаво и правилата там се "спазват", чимоданите и марш към "просперираща" руZпия.
71.
Онуфрий
10.08.2024 12:09:08
3
13
"От няколко дни полиция глобява масово велосипедисти и водачи на тротинетки, навлезли в пешеходните зони на Бургас."

Полицията ще глобява ли пешеходците коитоп вървят по велосипедните алеи?
Освен това, на какво основание глобяват велосипедистте?
В Моркската може да се влезе от 100 места, на които няма знак че това е пешеходна зона.
Сигурен съм, че в съдът всички глоби ще паднат.
70.
*********
10.08.2024 11:52:41
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
69.
Федон
10.08.2024 10:58:24
2
12
Да те глобят, защото се придвижваш с велосипед? Безценно.
Колелото е транспорт....
Урбанизмът е мъртъв, ще го усетим по децата, след 10-15 години. Автомобилът е привилегия на бедността. Заради нея няма място за ходене пеша и каране на колело - като транспорт, повтарям, защото отвъд това няма никакви физиологични предимства пред ходенето. Но в този мръсен век да инвестираш в престъплението да се движиш в автомобил, е меко казано, незряло. Това е градът.
Но няма да е все така.
Повече - на есен, темата : "Автомобилът алиенира."
68.
Митко
10.08.2024 10:54:58
0
16
В другите европейски държави велоалеите са оградени между тротоара и пътното платно и никой на никого не пречи. При нас нарисуваха велоалеи и отчетоха колко километра велоалеи са направили. На места няма място за пешеходци, да не говорим за детски колички. Между другото няколко пъти засичам електрически скутер каран от деца на "Тройката" и " Богориди". За тях разрешено ли е ?
67.
*********
10.08.2024 10:26:32
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
66.
малчуган с IQ 155
10.08.2024 09:13:18
0
18
Карането на велодипед е НАЙ-здравословния спорт с НАЙ-голяма ПОЛЗА за организма
Спомята кръвообращението
подобрява сърдечната дейност
гори излишни килограми
подобрява притока ва кръвобращение на мозъка
Увеличава се производството на хормони на щастието-допамин и серотонин
Подобрява дейност на белите дробове
Изхвэрля се токсини с пота
Укрепва мускулатурата и сухожилията
Карането на велосипед на стенд кардио 1 час ÷2часа е НАЙ-модерния и здравословен начин на живот в САЩ сред милионерите
В същото време ЗАНЛЪСТЕЛИ нагли БГ чичаци с куп болести от оБЕЗдвижвани мразят всеки който не с кола и искат ако могат да си паркират таралясника направо в хола за дя НЕ се изморят от ходене
65.
Парадокс
10.08.2024 09:10:21
0
23
Така е, когато некадърници и некомпетентни хора организират движението в града!
64.
Мнение
10.08.2024 09:07:44
0
19
Така е, когато некадърници и некомпетентни хора организират движението в града!
63.
*********
10.08.2024 08:48:57
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
62.
*********
10.08.2024 08:29:32
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
61.
Дааа
10.08.2024 08:16:22
24
11
Ето така се създава напрежение, озлобение, караници, може и сбивания.
Едните, които не слизат от колите са против всичко друго , което се движи, защото трябва да се съобразяват с него, Отиват на разходака в морската и виждат същите велосипедисти и тротонеткаджии да обикалят свободно, а те не могат да джиткат с колата вътре, пуснат наследството, о о ужас, то е свободнорастящо, ходи където си иска, защото мама и тати са джендъри и искат никой да не му дава съвети и да го учи, то ще се сети, Как? никой не знае, но поне засега другите трябва велосипедистите да са виновни, после учителите, после обществто, че детето им нищо не знае и поема шамарите на обществто. Дръжте си децата за ръка и ги научете на нещо, поне да вървят в права линия. Народа е казал: "Бии дупенце, да не биеш дупище".
Но тези дето не слизат от колите са най-озлобени и мразещи вело и тротонеткаджии, защото като срещне такъв, вместо да внимава, да намали и да пази човека, той дава газ и се приближава и псува... За какво такава злоба и омраза. Това, че хората са на две колела какво ви пречи.
От друга страна вело и тротонеткаджии. От както нцапаха тея ленти станаха по-велики, на велоалея не стъпвайте, не се приближавайте, ние сме единствени. Виждал съм да карат с бясна скорост, а някое дете да се отскубне от майка си и тръгне да разгледа "жълтото". Какво правим? 5-6 деца с велосипеди, каратбързат, заели цялата улица и всички са длужни да се пазят... пак поради липса на възпитание и обучение. Тати го научи за един час да пази равновесие.. готов си и отиде да се друса, а кой. ще го научи, че на улицата не е само той. А ве българска работа.
А бях и свидетел как двама "бързака" полу голи на тротинетки лавираха между колите на светофара на билковата , минаха на червено пред тръгналите откъм трапезица коли и караха в средната лента към новата поща, те затова и шофьорите се дразнят: тротинетката ли да пазиш, знаците да гледаш...
Но там полицаи да глобяват няма, къде са им каските и не само те.
Общинската трябва да е и на светофарите, не само в морската по команда да глобява.
60.
Челен опит
10.08.2024 08:07:43
31
8
Амиииии ... май вече му дойде вТова ремето да позагърбим ЕвроГейскитеценности и да се върнем към нормалността . В Братска Русия например , приеха специален закон за електрическите тротинетки и самокати . Това все пак е МОТОРНО превозно средствво и като такова се изисква ШОФѝОРСКА КНИЖКА от водача . Освен това , като всяко друго МПС , то НЯМА право да се движи по тротоарите , пешеходните зони и велоалеите . Иначе - Щраф ! Оказа се . че това там работи ...
59.
Франк Абигнейл
10.08.2024 06:55:03
4
13
Няма шанс да спра с колелото на Ушев за да ме глобят.
Хвани ме ако можеш.
58.
Не вървете по ВЕЛОАЛЕИТЕ!!!
10.08.2024 05:42:43
7
33
А кога ще бъдат глобени цървулите, които си разхождат мастиите по вело алеите?
Няколко пъти правя забележка да дръпнат помияра с повода защото не е здравословно за псето, а те ми се дървят все едно са в парка. Баси и нахалното племе. Накрая ще играя някоя каска в някоя празна кратуна, ама да видим кой ще е "късметлията".
57.
Табака
10.08.2024 01:43:27
4
28
Ние веломаниАците на гр. Бургас, благодарим на Живко Табаков за изчегъркването на почти изчезналата боя, с която беше маркирано, че от там могат да преминават велосипедисти.
Черноморски град с крайбрежна алея и да не позволяват преминаването на велосипеди!
Полицаите нямат вина, наредено им е.
56.
Серд
10.08.2024 01:13:47
18
1
След като няма знак разрешено, значи е забранено. Какво толкова трудно има за разбиране.
55.
да се забрани
10.08.2024 01:06:29
7
5
да има пешеходци.Който няма тротинетка,велосипед или кола-да си стои вкъщи.А не да се пречка на другите,това е решението.
54.
е-тротинеткаджия
10.08.2024 00:02:36
0
16
Ся да вземат да глобяват корумпета в Общината с дипломи от АВТОто Строителния техникум и БЕЗ висшо ВИАС София дето ездават разрешитулни за строеж в претъпканите к-си БЕЗ да има инфраструктура за паркиране,велоалеи и гротоари
Града трябва да се РАЗРАЗСТВА към Ветрен,Крайморие,Твърдица,Димчево а НЕ да се ПРЕзастроява и да са блъскаме като в Китайско мегро в Морската градина
53.
До 54 53
09.08.2024 23:25:16
23
4
Алоооо гей фенове няма да има колела тротинетки и други гейски превозни средства в морската градина на Бургас!Там е пешеходна зона за нормално движеще те се пеша хора!ЩОТО САМО ДА КАЖА НА АМЕБАТА ПОД МЕН НА ПЛАЖОВЕТЕ В ИСПАНИЯ СЕ ЕБАТ МЪЖЕ С МЪЖЕ БЕЗ ДА ИМ ПУКА АМА ТЕ НАЛИ ИМАЛИ АЛЕЯ ЗА КОЛЕЛЕТА!ВИЕ СТЕ ПОРЕДНИТЕ ГЕЙЧЕТА НЕ НА ЧЕКНАТИ ХИХИХИ ПОВТАРЯМ НЯМА ДА КАРАТЕ В МОРСКАТА ГРАДИНА ИНАЧЕ АКТОВЕ ДОКАТО ВИ СЕ ОБЪРНАТ АНУСИТЕ ОТ РЪГАНЕ С ЦАРЕВИЦА
52.
До 54 53
09.08.2024 23:23:56
15
2
Алоооо гей фенове няма да има колела тротинетки и други гейски превозни средства в морската градина на Бургас!Там е пешеходна зона за нормално движеще те се пеша хора!ЩОТО САМО ДА КАЖА НА АМЕБАТА ПОД МЕН НА ПЛАЖОВЕТЕ В ИСПАНИЯ СЕ ЕБАТ МЪЖЕ С МЪЖЕ БЕЗ ДА ИМ ПУКА АМА ТЕ НАЛИ ИМАЛИ АЛЕЯ ЗА КОЛЕЛЕТА!ВИЕ СТЕ ПОРЕДНИТЕ ГЕЙЧЕТА НЕ НА ЧЕКНАТИ ХИХИХИ ПОВТАРЯМ НЯМА ДА КАРАТЕ В МОРСКАТА ГРАДИНА ИНАЧЕ АКТОВЕ ДОКАТО ВИ СЕ ОБЪРНАТ АНУСИТЕ ОТ РЪГАНЕ С ЦАРЕВИЦА
51.
Тъпан 52
09.08.2024 23:09:29
4
10
Няма да обиждаш другите хора спекъл тиквеник! Това че си научил 3 държави на кръст не те прави умен а напротив дебил. Заради такива спекли лайна като тебе сме в говната и ние белите хора които искаме развитие. Като не ти изнася мнението на другите ходи и се халосвай до Буркина Фасо!!
50.
До 52
09.08.2024 22:51:45
4
25
в Испания няма проблеми да си караш където си искаш. Даже хората тази година откриват крайбрежен маршрут за цялата област малага да я обиколиш с колело или пеш или както решиш и никой на никого не пречи. И той не мрази държавата а салобумниците от общината. Ония глафони вместо да глобяват колоездачи що не вземат да си свършат работата и да глобят тия дето карат с над 100 по улиците? Или да изловят всичките нарко дилъри все едно не ги знаят кои са?
49.
До 38
09.08.2024 22:37:57
15
3
Коя е тая държава Холандия амебо?И като искаш стой си там и никога не се връщай не ни трябваш нито ти нито съветите ти!В Буркина Фасо е едно в Зимбабве е друго в Испания трето така, че не сравнявай държавите и не мрази нашата мрази себе си че си неудачник.
48.
22222
09.08.2024 22:37:42
1
31
Липсата на нормални велоалеи е огромен проблем и срам за Бургас.
47.
243243
09.08.2024 22:33:56
0
27
Липсата на нормални велоалеи е огромен проблем в Бургас.
46.
*********
09.08.2024 22:30:45
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
45.
До 38
09.08.2024 22:29:42
14
4
Коя е тая държава Холандия амебо?И като искаш стой си там и никога не се връщай не ни трябваш нито ти нито съветите ти!В Буркина Фасо е едно в Зимбабве е друго в Испания трето така, че не сравнявай държавите и не мрази нашата мрази себе си че си неудачник.
44.
Пълна глупост
09.08.2024 22:28:30
2
22
Някога да караш колело значеше свобода...
Няма да карам в морската по начертани линии, където не ми харесва и то всеки ден по един и същ маршрут. Колелото на багажника и на по- приятни места. Жалко за хората които нямат кола с багажник и колелото им е единствено разнообразие, което вече е ограничено.
43.
До38
09.08.2024 22:20:49
19
4
Ми отивай в Холандия бе,страната с най-много педерасти на глава на населението.Те затова масово карат тротинетки-педалска работа.
42.
Да, да
09.08.2024 22:20:15
4
26
Хората са карали велосипеди по тази алея много, много години и проблеми не е имало. Толкова отдавна, че този драскал новата наредба не е бил роден. В същото време разни откачени с тротинетки на ток продължават да тровят целия център и морската. Каква е разликата дали ще отнесат някой на задните алеи? Велоалеите са пълни с пешеходци и както ги пазят колоездачите там, така могат да ги пазят и по крайбрежната
41.
До40
09.08.2024 22:19:57
21
4
Ми отивай в Холандия бе,страната с най-много педерасти на глава на населението.Те затова масово карат тротинетки-педалска работа.
40.
Xhh
09.08.2024 22:18:40
3
20
Най смешното е че точно по тази алея преди имаше полицаи на колела а преди това даже и на коне.
39.
X
09.08.2024 22:17:21
4
25
Най смешното е че точно по тази алея преди имаше полицаи на колела а преди това даже и на коне.
38.
български изруд
09.08.2024 22:02:44
9
35
Така... Да ви кажа изроди български как е в Холандия. Има си алеи за пешеходци, има алеи за велосипедисти има си и пътни платна! Никой не пречи на никого! Всички внимават инсе уважават! Но това няма как да стане в тъпата Шибанистанска държава, държавата на мутрите идиотите и симотековците, защото всички сте за изгаряне в пещите за преработка на ток! Защото сте самозабравили се самовлюбени, егоцентрични български изроди! А това че общинската администрация е виновна за всичко с некадърността си, защо го подминавате с лека ръка? Защо не забранят автомобилите в града а не велосипедите бе уроди? Жалка българска паплач!
37.
Коментаторе
09.08.2024 22:01:39
4
18
В 7.30 велосипедистите също отиват на работа.
36.
*********
09.08.2024 21:56:48
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
В Париж
09.08.2024 21:56:15
1
26
Велоалеите са на пътя с бордюри. В България със жълти ленти при пешеходците. Не става така. Ония ден гледам плешив баща с тротинетка, малчика пред него и ония кара с 20 км в час. Много идиоти си мислят че няма да им се размине. А бе тъпак ще си пребиеш дето.
34.
До 31
09.08.2024 21:51:45
3
14
По Александровска" между 7:30 и 8:30 има само едни пед@ли с едно Ауди частна охрана, които седят на кафето после се местят пред "охранявания" обект на Бургасбус, които смятат, че улицата е тяхна и пият боза. Ти да не си от тях. Сигурно сте засекли някой тротонетка и някой вие направил забележка, защото и мигачи не давате на къде ходите и сега злобите.... боклуци.
33.
29,
09.08.2024 21:51:08
5
11
На село нe сте ли виждали велосипед?
32.
Колю ездача
09.08.2024 21:45:50
2
39
Че то точно на сърф училището до бар Кариби има велостоянки за колела под наем на община Бургас,като си наема от общината да полетя ли с него или да го карам по алеята
31.
Авторе,
09.08.2024 21:42:14
5
22
Я се разходи няколко сутрини поред между 7:30 и 8:30 по "Александровска", когато с бясна скорост препускат велосипедисти и шкембести чичовци на тротинетки в краката на отиващите на работа, пенсионерките, майките с колички и кучкарите и ако намериш и един постовИ, както ти ги наричаш, съответно глобен вело/тротипедист, ще те черпя една боза. От 6 стинки. Твоите постовИ се появяват кaто началници - в 9:00. По "Богориди" същото.
30.
Авторе,
09.08.2024 21:41:23
5
20
Я се разходи няколко сутрини поред между 7:30 и 8:30 по "Александровска", когато с бясна скорост препускат велосипедисти и шкембести чичовци на тротинетки в краката на отиващите на работа, пенсионерките, майките с колички и кучкарите и ако намериш и един постовИ, както ти ги наричаш, съответно глобен вело/тротипедист, ще те черпя една боза. От 6 стинки. Твоите постовИ се появяват кото началници - в 9:00. По "Богориди" същото.
29.
А бе
09.08.2024 21:36:22
36
13
До разбирачите тюфлеци дето гледали в Италия как е. А бе хайде да си ходите там с велосипедите и тротинетките, защото тук ще ви глобяват. Бах ти и идиотите. Тези ЖЪЛТИ линии не са като в Европа. В Бургас няма място за "жълти" линии. Хората се движат пеш. Велосипеди и цървули вън от града ни!
28.
КметЯ
09.08.2024 21:30:41
0
28
Сложи колела, после вика глобявайте ги полицаите гледат умно, ама много умно
27.
Иван Иванов
09.08.2024 21:25:29
5
19
Абе хора, не сте ли ходили в Индия или Бангладеш примерно...там всичко от колело с ремарке, рикши, коли....до камион с две ремаркета +хората са на пътя и ако някой го блъснат, се събират да видят къде да отнесат остатъците му. Другият подход е Германският, всички да са на отделни пътища/тротоар/ със съответните светофари, маркировки надлези и прочее. Нашият е междинен и има такива резултати-от време на време блъснат някого, драма за ден и после драмата остава за блъснатия. Трябва да се преправят всички велоалеи, при нас например има такава дето свършва в подлез и дотам...
26.
Аь
09.08.2024 21:23:52
20
4
Колю-ездача да си кара у къра.като не му харесва да ходи до на колю-зета.шибаняци.......
25.
Контра
09.08.2024 21:19:32
9
24
Аве, п'дали, има ли глобен блеок за шляене по велоалея? 50 лв глоба
24.
*********
09.08.2024 21:15:37
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
Да глобяват
09.08.2024 21:15:31
16
22
Тези велоалеи са пълна пародия в града. Много вмирисани цървули с велосипеди си мислят че са прави, обаче се разбра, че само се вмирисват. Далеч от пешеходните зони да "отслабват" или да си пребиват децата.
22.
фен
09.08.2024 21:14:29
3
21
ако няма знак забранено за велосипедисти, значи може с колела.
21.
_nib_ до 17
09.08.2024 21:14:24
0
17
Я кажи в Сливен къде са велоалеите?
Щото юли бях 3 дни там и ги видях-долу на асфалта..до бордюра.
20.
фен
09.08.2024 21:13:45
1
22
ако няма знак забранено за велосипедисти, значи може с колела.
19.
фен
09.08.2024 21:13:12
1
24
ако няма знак забранено за велосипедисти, значи може с колела.
18.
Ханко Брат
09.08.2024 21:11:38
2
14
Защото е пешеходна зона!Велоалеите са маркирани и си личи от далеко!
17.
Не питайте колоездачите
09.08.2024 21:05:50
15
17
Ние спортуваме и караме бавно тротинетките в Айтос и Ямбол и сливен Не пипайте спорта в Бургас полицаите глобяват щото толкова им е мозъка...хаха
16.
Слаб (2) ... отново
09.08.2024 21:04:19
1
15
и с това доведоха до държавата да се намеси
-----------
нещо изречението ви куца :-)))))))
15.
ДБург
09.08.2024 21:01:03
24
34
Браво на полицията в Бургас. Това е пълно безобразие в Морската градина при толкова хора и деца да се силят с колела и тротинетки.
14.
С колелата
09.08.2024 20:59:07
9
24
Ние спортуваме тротинетко глупаците да карат другаде
13.
До 10
09.08.2024 20:56:21
17
41
А ве тъпан, какво ти пречат велосипедите, крайбрежната е за всички, карам велосипед от 55 години и винаги карам бавно и внимателно. Тя винаги е била пешеходна, но като майките гледат къде са им децата и велосипедистите и те не зяпат булките по плажа и си е добре.
12.
Тулупа
09.08.2024 20:50:40
30
27
МНОГО НАГЛИ ТРЗИ КОЛОЕЗДАЧИ И
ПРАЗНОГЛАВИ ТРОТИНЕТКАДЖИИ
САМО ТАКА...ГЛОБИ ДО ДУПКА
11.
Ot mediite
09.08.2024 20:50:25
5
0
Po veloaleata na Birmingham varvi gerbo flagman pari za mevere nqma da ima bujet taxi globi danaci da vi gi pla6tat bejancite v hotelite
10.
Kojcho
09.08.2024 20:47:21
13
24
Крайбрежната алея от години е само за пешеходци, снабдена с необходимите знаци на входовете. Това че милиционерите си правят пас, не трябва на учудва никого. Общински и всякакви некомпетентни експерти са царе да създават конфликтни точки
9.
Жеко
09.08.2024 20:43:33
11
40
Велосипеди и тротинетки, нямат място на тротоарите. Най малкото защото скоростта им на движение е различна от тази на пешеходците и са предпоставка за инциденти. Трудно можеш да се предпазиш от засилен велосипедист или яхнал тротинетка.
8.
Ужас
09.08.2024 20:34:12
6
48
Още не мога да се отърся от ужаса, който преживях в Морската градина до Гролша.Вървях с шестгодишната ми внучка и срещу нас с висока скорост идваше едно диване с тротинетка.Казах на детето да отстъпим встрани , за да не ни блъсне.Детето автоматично направи крачка встрани и за мой ужас на сантиметър от него профуча друго диване с тротинетка идващо зад нас.
Има и нещо друго.Всики втори родител е нарамил я колело я тротинетка и дава на детенцето си да кара където му скимне.Едно такова сладурче удари на Александровска петата на мой близък.Точно на тази пета той има декубитални незарастваща рана.
Човекът хем се преви от болка, хем “благодари” на родителите за нея.
От малки ги учим, че могат да карат и блъскат където и когото си искат , а после се чудим защо безмозъчно препускат.
7.
Алея на славата
09.08.2024 20:33:27
4
34
Карта няма да има. Ще лъсне цялата истина, велоалеи почти няма, ако има те водят в нищото. Тротинетки до 250w, видиш ли двама качени- конфискация. Под 14г - забранено. Ако искаш електричка над 250w - регистрация и гражданска.
6.
Малумен
09.08.2024 20:33:27
4
27
Едно време може да си скачал с братчедите по дърветата. Я погледни Холандия, Германия и по-добре развитите страни как се справят с проблема защото с отбиване на номера както тук не става
5.
Алея на славата
09.08.2024 20:31:37
3
53
Карта няма да има. Ще лъсне цялата истина, велоалеи почти няма, ако има те водят в нищото. Тротинетки до 250w, видиш ли двама качени- конфискация. Под 14г - забранено. Ако искаш електричка над 250w - регистрация и гражданска.
4.
Що се излагате, бе?
09.08.2024 20:29:26
1
14
Питайте Баш Бург-а-- Жъ-Тъ, къде ще учи отрочето да кара колело, пък око го набарате -1000лв глоба
3.
Защото!!!!
09.08.2024 20:29:24
5
57
Велоалеи не се правят като да се лапнат едни пари от европроекти! Много серски цървули си мислят че разчертаните от мошеници жълти линии по пешеходните зони са велоалеи. Да ама не, да връщат парите тези дето ги откраднаха!
2.
Казва се отговорност и глоби
09.08.2024 20:28:30
7
43
Големя мислене му мислите. Да си карат хората. Просто се прилага закона и тротинетки , които надвишават 25 км не се продават . Всеки колоездач или с тротинетка блъснал пешеходец плаща акт минимум 1000 лева в полза на пострадалия. Това е повече от достатъчно .
1.
Бат Танас
09.08.2024 20:16:48
12
41
Едно време все по велоалеи карахме.. Има си улици за ППС-та - коли ,автобуси, камиони, каруци , велопедали, тротишебеци - всичко на пътя....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори