×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 2 800 безработни започват работа по регионални програми по заетост
  • Четвърти случай на заразен човек с птичи грип в САЩ
  • Иран избра деветия си президент
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служители на ОДМВР в Бургас са отличени с почетен знак по повод професионалния празник


Служители на ОДМВР в Бургас са отличени с почетен знак по повод професионалния празник
Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов им пожела да продължат със сърце и душа своята служба на обществото
04 Юли 2024, Четвъртък, 11:57 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът, видео: Димитър КИРЯКОВ

ОДМВР-Бургас посреща 5 юли със спад на престъпленията и отлична оценка от Европол

С тържествена церемония и поднасяне на венци и цветя в памет на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг, бургаските полицаи отбелязаха професионалния си празник – 145 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Официални гости на събитието, което се проведе пред сградата на ОДМВР-Бургас на ул. "Христо Ботев" №46 и чийто домакин бе директорът й ст. комисар Емил Павлов, бяха зам. областният управител Владимир Крумов, зам.-кметът на община Бургас по туризъм и спорт Манол Тодоров, зам.-командирът на флотилия "Бойни спомагателни кораби" на ВМС капитан I ранг Павлин Петков, административните ръководители на Районна, Окръжна и Апелативни прокуратури в Бургас - прокурор Мария Маркова, Георги Чинев и Любомир Петров, началникът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Николай Николаев, представително звено на Регионална дирекция "Гранична полиция" началникът на Зоналното жандармерийско поделение комисар Стоян Грозданчев, директорът на териториална дирекция "Национална сигурност" Любомир Вълков.

Официалните гости на празника на ОДМВР-Бургас

"Днес сме се събрали да отбележим професионалния празник на Вътрешното министерство 5 юли. Много са предизвикателствата пред МВР - противодействието срещу престъпността, опазването на обществения ред, пътният травматизъм, охраната на държавната граница, пожарната безопасност и защитата на населението - са само част от ежедневните ни задачи. Преди броени дни на територията на област Бургас бе проведен световен мото събор - мероприятие, което е първо по рода си, не само на територията на област Бургас, а и на територията на цяла България. За обезпечаването му беше ангажиран огромен ресурс и служители. За близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушаване на обществения ред, което е показателно за професионализма и добрата работа на нашите служители. Тук е мястото да отбележа, че нашите партньори от Европол ни поставиха изключително висока оценка за обезпечаването на това събитие, с ясното съзнание, че добрата ни работа не би била възможна. Искам да изкажа своята благодарност към представителите на Прокуратурата, Областна управа, на местната власт, на неправителствените организации, на медии и граждани. На служителите на МВР искам да пожелая здраве и много сили, за да продължат със сърце и душа да служат на обществото. Честит празник, колеги", каза в емоционалното си слово директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Емил Павлов.

Част от празничната церемония беше и награждаването на служителите от МВР за постигнати резултати и професионализъм при изпълнение на служебния дълг. Отличени с почетен знак на МВР бяха шестима служители.

С почетен знак I степен бе награден главен инспектор Петър Богданов - началник на сектор "Престъпления против личността" към отдел "Криминална полиция". Почетен знак II степен получи главен инспектор Милен Гайдарджиев - началник на сектор "Престъпления против собствеността и културно историческите ценности" към отдел "Криминална полиция". Почетен знак II степен получи и главен инспектор Албена Кръстева-Драгнева - главен разследващ полицай "Разследване - Второ РУ-Бургас.

С почетен знак III степен бяха наградени главен инспектор Павел Колев - началник сектор "Опазване на обществения ред" към отдел "Охранителна полиция", главен инспектор Георги Рударски - началник сектор "Специални тактически действия", главен инспектор Руси Христозов - главен разследващ полицай - началник сектор "Разследване - РУ-Айтос, РУ-Руен, РУ-Карнобат и РУ- Сунгурларе" към отдел "Разследване".

"Летният туристически сезон протича нормално към момента. Не бих казал, че имаме ръст на престъпленията, напротив - оперативната обстановка е изключително спокойна. За нас е предизвикателство осигуряването на пътната безопасност, тъй като в периода петък-неделя има засилен трафик. Отправям апел към всички туристи, които идват към Бургас и региона - да бъдат по-търпеливи, за да не си развалят почивка с произшествия. За целия летен сезон имаме 425 служители, които са командировани по морето. Те са на различен сменен режим. Всеки месец бройката е различна, тъй като и натовареността е различна. През месец юли и август имаме най-голям брой командировани служители - тази година са от Румъния, Чехия, Полша и Германия, които подпомагат дейността на нашите служители. Създали сме необходимата организация и за момента сезонът преминава спокойно. Надявам се това да остане така до края на сезона. В сравнение с предходни години имаме намаление на регистрираните престъпления. Прави впечатление, че тази година броят на туристите е доста по-голям. Отбелязах, че през юни събитието, което се проведе, бе изключително рисково, в разгара на летния сезон, така че служителите на ОДМВР-Бургас показаха, че могат да се справят с всякакви предизвикателства", допълни още старши комисар Емил Павлов.

С почетен знак I степен бе награден главен инспектор Петър Богданов
Главен инспектор Руси Христозов получи почетен знак III степен
Главен инспектор Георги Рударски бе отличен с почетен знак III степен
Почетен знак II степен получи и главен инспектор Албена Кръстева-Драгнева
Главен инспектор Павел Колев получи почетен знак III степен
Главен инспектор Милен Гайдарджиев бе отличен с почетен знак II степен

Всички снимки от церемонията ВИЖТЕ В СТРАНИЦАТА НА ФЛАГМАН.БГ ВЪВ ФЕЙСБУК:




В категории: Бургас


България Всички новини
Флиртува с вас или е просто учтив - как да дешифрирате поведението на мъжа Флиртува с вас или е просто учтив - как да дешифрирате поведението на мъжа 13 начина, за да разберете намеренията му Правило 5:1 ще разреши конфликта: Как един мъж трябва да се държи с една ядосана жена Правило 5:1 ще разреши конфликта: Как един мъж трябва да се държи с една ядосана жена Докосването може да е добра идея, ако конфликтът е в начална фаза и двамата не сте в състояние на гняв Кои са най-страстните мъже в зодиака Кои са най-страстните мъже в зодиака Сред тези знаци трима се открояват с непоколебимата си отдаденост и дълбока емоционална наситеност: Овен, Скорпион и Лъв Най-доброто лятно мезе: Хрупкав паниран карфиол с бира Най-доброто лятно мезе: Хрупкав паниран карфиол с бира Ето как да го приготвите Топ 10 на романтичните филми, които всеки трябва да гледа Топ 10 на романтичните филми, които всеки трябва да гледа Тези класически романтични филми оставят трайна следа в киното и вдъхновяват романтици по цял свят Софиянец твърди, че е бил пребит с бокс от охранител, заради паднало на земята парче пица Софиянец твърди, че е бил пребит с бокс от охранител, заради паднало на земята парче пица Екшънът се е разиграл вечерта на Джулай морнинг в Кайт бара на къмпинг "Градина" "ПоетиТе Live" 2024 - големи актьори, но евтин спектакъл в Бургас "ПоетиТе Live" 2024 - големи актьори, но евтин спектакъл в Бургас Тук публиката разбира от качествени творчески продукции, същинските ценители останаха разочаровани, въпреки проявеното уважение към Христо Фотев и Петя Дубарова Нивите поскъпват повече и от жилищата, но арендата поевтинява Нивите поскъпват повече и от жилищата, но арендата поевтинява Цената се е качила с над 22% в някои райони Утре ще е още по-топло, температурите ще са до 37° Утре ще е още по-топло, температурите ще са до 37° Температурата на морската вода е 25°-26° Ужас: Всеки десети ухапан от кърлеж е с лаймска болест Ужас: Всеки десети ухапан от кърлеж е с лаймска болест Над 30% от насекомите носят зараза
Франция забранява изнасяне от страната на двата пистолета, принадлежали на Наполеон Франция забранява изнасяне от страната на двата пистолета, принадлежали на Наполеон Реликвите трябваше да бъдат предложени за продажба на аукцион Наследницата на "Дисни" спира даренията си за демократите, ако Байдън не се откаже от президентската надпревара Наследницата на "Дисни" спира даренията си за демократите, ако Байдън не се откаже от президентската надпревара Байдън обяви в четвъртък, че няма планове да се оттегли от надпреварата за още един мандат Всеки, който има Айфон, трябва да прочете тази статия Всеки, който има Айфон, трябва да прочете тази статия Измама поставя на риск над 1.46 милиарда „айфона“ в цял свят Байдън се оправда, че е бил болен на дебата с Доналд Тръмп Байдън се оправда, че е бил болен на дебата с Доналд Тръмп Той нарече представянето си "лош епизод" Италия ще ви даде хиляда евро, за да живеете в Тоскана Италия ще ви даде хиляда евро, за да живеете в Тоскана От офертата могат да се възползват всички европейски граждани Цената на фрапето на плажа в Гърция започна да "горчи", чадъри и шезлонги се плащат отделно Цената на фрапето на плажа в Гърция започна да "горчи", чадъри и шезлонги се плащат отделно Чакат масови съкращения на работниците по морето Потвърдиха първи за 2024 г. случай на западнонилска треска в Гърция Потвърдиха първи за 2024 г. случай на западнонилска треска в Гърция При пациента са регистрирани леки симптоми на енцефалит, които са започнали в края на юни 10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война 10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война САЩ, Русия, Украйна, Иран, Хизбула, Израел - много варианти и малко алтернативи за мир Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина На мястото на инцидента веднага бил изпратен хеликоптер, както и планински спасители, които след продължително търсене открили тялото ѝ Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Рали „Ветроходство и приятели“ е единствената в България регата, в която може да участва всеки желаещ ветроходец, доброволец и екипаж
Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Партия "Величие" трябва да се прекръсти на "Том и Джери"
Виц на деня Виц на деня - Скъпа вече сме женени, кажи колко мъже си имала?
- Обаче няма да се сърдиш!
- Добре, няма.
- 7.
- В смисъл... аз съм 7-ми?
- Не ти си 4-ти.
Виц на деня Виц на деня - Иване, къде си?
- Играя си с децата на двора.
- Прибирай се веднага вкъщи, аз съм дала 1000 лева за компютър, той ще ми играе на ДВОРА.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Аз чуждото го не ща, само моето си искам - на когото и да е то
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори