×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Росен Желязков ли ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер


Росен Желязков ли ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер
В този проекто-кабинет ще влязат някои от сегашните служебни министри, които показват, че успяват да правят политики, смята Симеон Дянков
30 Юни 2024, Неделя, 10:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

В този проекто-кабинет ще влязат някои от сегашните служебни министри, смята бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков

Росен Желязков ще е кандидат-премиерът на ГЕРБ. Това е моята прогноза, каза бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков пред БНТ. Според него бързо ще се създаде правителство с  първия мандат. В понеделник, 1 юли, предзидентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ.

В този проекто-кабинет ще влязат някои от сегашните служебни министри, които показват, че успяват да правят политики, смята Дянков. За такива той посочи Людмила Петкова на финансите, Георги Гвоздейков на транспорта, Галин Цоков на образованието, Атанас Запрянов на отбраната.

Според Дянков неизвестното е дали това правителство ще има или няма да има амбицията да извърши реформи и смели политики, предава lupa.bg.

Дянков смята, че 1 януари 2027 г. е по-вероятна дата страната ни да влезе в еврозоната, а не 2026 г. Като причина за това забавяне той посочи липсата на съгласие сред политическите сили в парламента, а не толкова, че не покриваме критериите за инфлация. Освен "Възраждане", които са категорично против приемането на еврото, и колебанията на БСП, Дянков посочи, че ИТН също дават сигнали, че членството в еврозоната може да се забави.  

Според Дянков е много притеснително, че точно сега се появи проблемът с конфликт на интереси от страна на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, чийто ресор е Валутният борд и еврозоната. Както е известно Гюров излезе в отпуск до изчистване на случая с решението на Антикорупционната комисия, което означава, че може да се стигне и до съдебни дела.

"Със сигурност това ще е проблем пред членството ни в еврозоната. В този момент Гюров трябва да води разговори във Франкфурт, а не да е в отпуск", каза Дянков. Бившият финансов министър от първото правителство на ГЕРБ препоръча управителят на БНБ Димитър Радев да поиска от парламента да назначи нов подуправител на мястото на Гюров. "Има достатъчно подготвени хора, които може да поемат тази позиция. Гюров не беше подготвен, той затова и отсъстваше от темата", каза Дянков.

 


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
До 24
30.06.2024 18:14:47
1
1
СОФИЙСКИЯТ КМЕТ ПП/ДБ ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ В БРУТАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ И ПРАВОМОЩИЯТА МУ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕКРАТЕНИ! ПП/ДБ ВАРНЕНСКИЯТ КМЕТ БЛАГОМИР КОЦЕВ СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН, РИК -ВАРНА ТУПА ТОПКАТА ОТ МЕСЕЦИ!
Прочети тази статия, има интересни факти и обстоятелства!
Не ме вълнуват малките общини, ако искаш отивай да живееш там.
Асен Дудука е без знания, умения и компетенции за да бъде на този пост , политиките му са пълна пародия.
Не е вярно това което сте написали.
25.
Винету тулупов
30.06.2024 16:59:19
1
6
Обикновен корумпиран мафиот като всички в гр0б.
24.
до 23
30.06.2024 16:32:02
2
5
Българския лев е фиксиран към еврото (Закон за валутния борд). Когато ЕЦБ започне да печата милиарди това се отрзява пряко и на България. Дори ако имаше някой, като постната пица за финансов министър и нищо не даваше за увеличение на заплати и пенсии, пак инфлацията щеше да бъде висока, но мизерията сред българите и кражбите от бюджета щеше да разстат лавинообразно. Асен Василев естествено не можеше да влияе на политиката на ЕЦБ и Федералния резерв и да спре печатниците на евро и долари, но можеше да направи поносима инфлацията, като увеличи заплати и пенсии. Той това и направи. Бесни са кучетата от ГЕРБ и ДПС че им спря кражбите през времето когато беше финансов министър.
Виж в една съседна статия за бившия грудовски кмет (жабата от ГЕРБ). Давал заплати на общински служител, назначен да координира движението на каруците из градчето и няколко инспектора към него на заплата, които да конролират трафика на каруци и добитък по улиците на Средец.
23.
До 22
30.06.2024 15:42:31
6
4
Тези правила важат за въздушно капков Шенген , не сме приели още еврото. Резултатът от научноизследователската работа на Леля Асеня, Киро Олигофрена и Деню Сапуня, разбира се беше напълно плачевен. При анкета на един от кръжоците на промяната, педали от ПП/ДБ, леви резби се установи цялата дейност на този кръжок, в който бяха вложени милиони и имаше дузина неграмотни наркомани, резултатът беше куп елементарни статистики или стъкмистики. Това е един голям сапунен мехур от псевдо-научна дейност. Но важното беше, че хората от кръжока имаха най-правоверните партийни референции. Бостанското плашило на промяната има психични отклонения няма нужда да му се обясняват нещата.
Пет моста над Дунав, тунели, завод за производство на електрически автомобили , пачки, пуделите, инфлация, комисионни , кражби в особено големи размери, това е на национално ниво великите постижения на Бостанската банка измама...
Куролация, аланго, литмус, толеранция, Сицилианската долина.
Допуснати грешки в една малка община не означава, че всички останали имат . Техните не са важни, големите злоупотреби на национално ниво за партизаните на Сорос, розовите комундели. HBS ,Bostan ,МА е ЛГБТ общността.
22.
HBS, Boston, MA -до 19
30.06.2024 13:53:57
20
6
"Мен какво ме боли хуя за инфлацията в ЕС палячо. Аз съм потребител в България и тук гледам инфлацията" цитат от герберския мъпет
Защото българския лев е фиксиран към еврото. Когато ЕЦБ започне да печата милиарди това се отрзява пряко и на България. Дори ако имаше някой, като постната пица за финансов министър и нищо не даваше за увеличение на заплати и пенсии, пак инфлацията щеше да бъде висока, но мизерията сред българите и кражбите от бюджета щеше да разстат лавинообразно. Асен Василев естествено не можеше да влияе на политиката на ЕЦБ и Федералния резерв и да спре печатниците на евро и долари, но можеше да направи поносима инфлацията, като увеличи заплати и пенсии. Той това и направи. Бесни са кучетата от ГЕРБ и ДПС че им спря кражбите през времето когато беше финансов министър.
Виж в една съседна статия за бившия грудовски кмет (жабата от ГЕРБ). Давал заплати на общински служител, назначен да координира движението на каруците из градчето и няколко инспектора към него на заплата, които да конролират трафика на каруци и добитък по улиците на Средец.
21.
Бургас
30.06.2024 13:49:12
10
14
Променкаджиите ,червени боклуци, наркомани и пияндета бяха по-арогантни, далеч по-вулгарни, по-напористи, по-безогледни, по-хитри, по-лакоми, по-суетни. Абсолютно никаква капка морал или чувство за отговорност не бяха останали у тях.
20.
Бургазлията
30.06.2024 13:31:21
17
9
Комунистите ченгета ГЕРБ ДПС искат всичко и още и още и още.
Алчни , ненаситни,ненаядени.
Ще затрият и последния българин , само и само да са на власт и парите ни да са техни.
19.
До 17
30.06.2024 13:21:34
4
14
Един HBS, Boston, MA неграмотник педал от промяната говори за средна инфлация на ЕС. Мен какво ме боли хуя за инфлацията в ЕС палячо. Аз съм потребител в България и тук гледам инфлацията.
Смешник в Харвард ли си завършил курсове?
Грамотно написано ,я направи превод на твой текст на български и анализирай това - (републка нБългария) ха-ха-ха
18.
Просто идиотите
30.06.2024 13:10:38
5
16
Киро, поне в Тик-ток пусни един мурмурандум, де. Що се смълча така?! Питаш ли го Насти к'во му е?
Киро пак имал пристъпи в Сицилианската долина.
17.
HBS, Boston, MA -до 15
30.06.2024 13:07:18
13
5
"Годишната инфлация е 16.9% за 2022г" цитат от един мъпет. И какво - я провери каква е годишната инфлация средно за ЕС през тоя период, може да провериш и в САЩ и тогава пак си пиши тъпите опорки подготвени от политически лизатори, но не и от икономисти. Мога да ти дам линк, но защо да го правя -неграмотник.
16.
не разбираю
30.06.2024 12:57:37
11
7
Защо ми пускате Лелиното непрекъснато?
15.
The Muppet Show Harvard
30.06.2024 12:55:20
3
8
Годишната инфлация е 16.9% за 2022г. Инфлацията е измерена чрез ИПЦ, като месечната инфлация се отнася за декември 2022 г. спрямо предходния месец, а годишната инфлация е за декември 2022 г. спрямо същия месец на предходната година". Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).
14.
Rtf
30.06.2024 12:40:04
5
15
Копоите на промяната се оказаха всички бездарници в България, всички посредственици и пошли шмекери. Тяхното озлобление срещу определени хора беше напълно обяснимо. Червените куртизанки от промяната, последните остатъци на партизаните на Сорос превръщаха идеологическите постулати в сапунени мехури, от друга страна, като всеки култ, предлагат опасността от нови заблуди като Асен Жартиерата с високите токчета, розови килоти и лакирани нокти.
13.
До 9
30.06.2024 12:35:57
8
30
Леля Асеня видно е захранила тролската маса, за това така се пените...
Както и да се въртите, все в канала падате, минало несвършено бешало сте.
4 години кражби и далавери, 4 години разруха от ПП-ДБ, пъцулите на Радев.
Хората се осъзнаха, че променливите педали сте уроди и само за пачки и пудели се грижите!
Една тухла не е поставена през 4-те години управление на Педалите и Радев!
На есен ще се борите с БСП за последното място, ако вземете 3-4 % то ще е от машинките.
Честити венци, съчувствам на вашата радост :))))
12.
Постна пица
30.06.2024 12:21:59
15
14
Бегай ве тебе те видяхме. Каун малоумен.
11.
HBS, Boston, MA -до седмата кука
30.06.2024 12:11:20
12
19
Индексът на потребителските цени. Инфлация по НСИ (републка нБългария)
за месец Май 2024 г. спрямо месец юни 2021 г. e 130.5%, т.е. инфлацията е 30.5%.
Првителството на тиквата управлява до май 2021г. Правителството на Стефан Янев управлява пълен месец от юни 2021г.
10.
оффф...
30.06.2024 12:10:57
6
18
Ами има логика да предложат Желязков. Те от доста време и го подготвят това. Пращаха го на разни дипломатически мисии в други държави сякаш е министър.
Дянков Пицата малко открива топлата вода тук
9.
До 2
30.06.2024 12:05:53
25
7
Трол е на герб, спри се. Всички окрадоха държавата и герб и ПП дб и ДПС и БСП. За тва хората не гласуват. Стига си ги хвалил герб, същите мизееници са. Есента протести и нови хора навсякъде
8.
До 6
30.06.2024 12:02:35
11
24
Баста на промяната, искаме да оцелеем въпреки Киро и Асеня!!!
Асеня е с разтройство, осрал е розовите кюлоти, няма да се измирише, колкото и да се надявате Пудели на Промяната!!!
Лошото е че Асеня потроши България с 20мрда допълнителен дълг за 3 години шмекеруване с финансите, нали е бездетен, не го ибе че децата ни ще плащат изцепките му!
Дано ги осъдят за делата и простъпките им!
7.
До 6
30.06.2024 11:56:12
17
29
Знаеш ли кога почна инфлацията? Пролетта на 2021 г. Точно като падна Бойко от власт. Преди войната в Украйна. А честито! Кой дойде на власт тогава... ?
6.
От Ню Йорк
30.06.2024 11:48:26
21
20
Върти сучи, все Асен Василев му е виновен. Дигнал инфлацията, моля ви се. За тоя мръсник нямаше ковид, няма план за възстановяване, няма война в Украйна, няма напечатани милиарди и милиарди долари и евро. Асен Василев докарал инфлацията по света, като вдигнал пенсиите на българските пенсионери. Абе мръсника си остава такъв. Ходи да подгъзва на Кремъл, после го изгониха за некадърност и от там. Отиде при леля си във Вашингтон, но май и от там му събраха багажа и сега се умилква пред Буци и Шиши, но няма да го огрее.
5.
Методиев Магнитски
30.06.2024 11:39:24
23
17
По-слаб и некадърен финансов министър от тая постна пица не сме имали. Същият като дебилът от банкя.
4.
Марин Габриел
30.06.2024 11:31:38
25
17
Няма такъв подлец като тиквата, оставих си хубавата работа в Брюксел и сега от два стола съм на земята. Много народ похаби тоя боклук, само той да е добре.
3.
До 1 сауна за лидерите на ПП-ДБ
30.06.2024 11:30:51
12
26
Капак ще бъде когато Асеня го намагнитят, като престъпник ощетил американски бизнесмен с Чаталджа гейт, ще му конфискуват офшорките....
Асеня е с разтройство, осрал е розовите кюлоти, няма да се измирише, колкото и да се надявате Пудели на Промяната!!!
Трябва да си пълен олигофрен, за да гласуваш доверие на Киро,Кокорко, Сапуна, Хазарта или за Лена на Миро и Киро!
2.
Клета клетост. Срамота срамотна
30.06.2024 11:29:34
11
31
ПП-ДБ окрадоха държавата за 100 години напред!
Махнаха им калинката-стръвница от АПИ и започна строителството, което бе спряно от Мафията ПП-ДБ!
Само малоумните тролове-елфи на ПП-ДБ се пенят, защото ги отделят от хранилките!
Няма по-голямо зло от Киро,Асеня, Властимир Аналиев и останалите престъпници, мигранти с пудели и пачки!
ВЪН, БЛУДНИЦИ НИЕДНИ! ТОВА Е БОЖИ ДОМ! ВЪН!
След 3 години рушене,чегъртане и далавери на ПП-ДБ, най-накрая да се започне строителство!
1.
Постна пица
30.06.2024 10:59:17
28
21
Да тайва в постната пица, гейберастки загубеняк. Нито пенсии, нито заплати се вдигнаха при тоя боклук. Иначе оня дебил напълни чекмеджето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпад на ДПС или „ново начало” (по Пеевски) – скоро предстои да разберем Разпад на ДПС или „ново начало” (по Пеевски) – скоро предстои да разберем Сега за пръв път наблюдаваме такова разцепление в партията, която довчера се считаше за най-стабилната Старата Шкода на Станимир от жк. "Изгрев" вдигна на крак пожарникарите посред нощ Старата Шкода на Станимир от жк. "Изгрев" вдигна на крак пожарникарите посред нощ Колата била паркирана до блок 86 в комплекса, на метри от сградата на Жандармерията, когато избухнала в пламъци Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Мъжете искат секс повече от жените, запомнете това, дами Посочиха основната причина за развод след дълъг брак Посочиха основната причина за развод след дълъг брак Връзките се влошават преди всичко поради липсата на активен сексуален живот Кои са най-неразбраните черти на зодиакалните знаци Кои са най-неразбраните черти на зодиакалните знаци Девите са известни като „сноби перфекционисти“ с причина. Те обичат да бъдат методични, аналитични и премерени в подхода си към живота Русия е предала на САЩ проект за мирен договор с Украйна Русия е предала на САЩ проект за мирен договор с Украйна Руската федерация е готова да обсъди пълното предаване на Запорожка и Херсонска области на Украйна Рецепта за телешки кюфтета с бял сос Рецепта за телешки кюфтета с бял сос С тях поднесете и домашен хляб, с който да топите. Става неустоимо вкусно Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета Експерт разкри как лесно да влезете във форма Отиваме на нови избори през октомври, прогнозира политолог Отиваме на нови избори през октомври, прогнозира политолог "При всяко положение Румен Радев е в най-удобната позиция", смята Първан Симеонов Кралят на чистачите бизнесменът Бачорски ще става татко Кралят на чистачите бизнесменът Бачорски ще става татко Двамата с жена му Анастасия преживяха трагичен спонтанен аборт наскоро
Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Култовата актриса не можела да стане от леглото след снимки Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Шестдневната работна седмица ще помогне в борбата с недекларирания труд ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай Ще падне сегашната безмитна ценова бариера от 150 евро 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор Бащата на младата жена я е потърсил по телефона, но чул, че мобилният апарат звъни в асансьорната шахта Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Ураганът връхлетял Карибите с над 240 км/ч, очаква се да помете и Ямайка Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Движението по Кримския мост бе спряно временно Хусите обстрелвали израелския град Хайфа Хусите обстрелвали израелския град Хайфа До момента няма реакция от страна на Израел Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Президентът на САЩ разкри причината за неуспешния дебат със съперника си, а от партията му започнали да си задават въпроси за неговото здраве Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Колата смекчила удара му Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Ураганът удари островите с най-високата 5 степен
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ В проектокабинета "Желязков" има силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо борецът държи нож в хладилника?
- За да има подръка хладно оръжие!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато те съблича мъж - това е любов, когато крадец - това е престъпление, а когато те съблича държавата - това е закон.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори