Слагам малко кисело мляко и майонеза и след 10 минути вече хапваме най-вкусните мекици
Днес ви предлагаме една нова и много сполучлива рецепта за любимите мекици
Домашните закуски не могат да се сравнят с купешките – в това сигурно сте се убедили сами. А сред любимите тестени изделия и на деца, и на възрастни, безспорно са мекиците.
Днес ви предлагаме една нова и много сполучлива рецепта за Мекици с кисело мляко и майонеза. Стават много пухкави, въздушни и вкусни, а докато се пържат в тигана, се надуват като балони! Ето какво ви трябва:
1 чаша кисело мляко
1 с.л. майонеза
1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 яйце
1/2 с.л. бакпулвер
2-3 чаши брашно
олио за пържене
Приготвяне:
Смесете в подходяка купа киселото мляко и майонезата. Добавете яйцето, солта, захарта и хубаво разбъркайте.
Започнете да прибавяте постепенно брашното, смесено с бакпулвера, като първо бъркате с лъжица, а след това – на ръка.
Когато тестото започне да се оформя, прехвърлете го на плота и доомесете. Трябва да е гладко и нелепнещо.
Поставете го в купа, покрийте с прозрачно фолио и кърпа и оставете в покой за половин час.
Готовото тесто премесете, след което разделете на 7-8 части.
От всяка оформете топка.
Разточете всяка топка на тънък диск, след това го пуснете в съд със сгорещено олио. Пържете първо от едната страна, а щом тя се зачерви, обърнете и от другата.
Тестото ще се надуе като балон при пърженето – така трябва.
Готовите мекици извадете върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.
Поднесете ги топли с добавка по желание – сладко, мед, пудра захар или сирене.
Да ви е сладко!

















