Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“
Всеки трябва да я пробва
Ако търсите десерт, който включва ягоди, любимият пролетен плод на всички, по-долу е най-лесната рецепта за руло, което ще накара семейството ви да моли за още. Десертът ще си отива много и с ягодова лимонада.
Необходими продукти за тестото:
4 яйца
4 големи лъжици брашно
4 големи лъжици захар
Пълнеж на ягодово руло:
3 чаши сладка сметана
20 броя ягоди
Ягодово руло – приготвяне:
Включете фурната на 180°C. Отделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете захарта и разбъркайте. В друга купа направете пяна от белтъците.
Алтернативно добавете лъжица брашно и разбит белтък към сместа от жълтъци и захар, след което внимателно и бавно разбъркайте в сместа. Повтаряйте процеса до изчерпване на готовата пяна от брашно и белтък. Сместа ще бъде по-гъста в началото и по-рядка и леко пенлива в края.
Застелете плитка тава с хартия за печене. Изсипете сместа в тавата и внимателно я разстелете с шпатула или лъжица. Поставете сместа във фурната и печете максимум 10 минути. Когато повърхността на тестото стане златиста, тестото е готово.
След като извадите тестото от фурната, го прехвърлете върху чиста кухненска кърпа, с хартията нагоре, т.е. виж себе си.
Намокрете хартията за печене с кухненска четка и вода, за да се отдели по-лесно от тестото. Внимателно издърпайте хартията с пръсти, докато се отстрани напълно, след което увийте тестото в кърпа и оставете леко да се охлади.
Измийте ягодите, обелете ги и ги нарежете на парчета с желаната големина. Сладката сметана се разбива с помощта на миксер.
Охладеното тесто се разточва, намазва се с разбита сметана, върху него се нареждат нарязани ягоди и отново се завива. Отвън готовото руло може да се поръси с пудра захар или да се украси с разбита сметана.
Да Ви е сладко, ако и Вие знаете подобни рецепти, споделете ги с нас в коментарите.