Циганското лято превърна прясната риба в деликатес
За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция
Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция, съобщава бТВ.
Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен.
„Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба.
На рибната борса в Бургас килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова, уточнява кореспондентът Лора Стаматис.
„Качествената риба е скъпа! Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни продавачката Татяна Коева.
Поздрави от Мичурин
Бъдете здрави
Лефера -35лв .......Защо ?
Паламуда - 20лв.....Защо?
Хранят ли рибите с фураж ?
Лекуват ли рибите на ветеринар ?
Плащат ли данък печалба или ДДС ?
НЕ !!!
Ама и българите са си виновни за високата цена на рибата. Оплакват се по медиите че са бедни, а купуват рибата по 35лв.