×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Издъхна 16-годишната Габи, пометена зверски на бул. "Хр.Ботев Ботев" в Бургас


Издъхна 16-годишната Габи, пометена зверски на бул. "Хр.Ботев Ботев" в Бургас
На 20-октомври около 18. 40 часа момичето беше блъснато от 64-годишен водач на „Опел” докато пресича най-оживената и интензивна улица на града
Тема в развитие
виж още
скрий
29 Октомври 2011, Събота, 13:47 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА, снимка Ивелина ДОНЧЕВА

До кога ще убивате децата ни!, пишат във форума на Бесове.бг близки на починалата 16-годишна възпитаничка на Френската гимназия

16-годишната Габриела С., която беше пометена зверски от лек автомобил на бургаската улица „Христо Ботев”, е починала. Възпитаничката на Френската езикова гимназия в Бургас се бори за живота си повече от седмица. Вчера в 12 часа близки, приятели и съученици погребаха 16-годишната Габи. Във форума на Бесове.бг младежите се сбогуваха с нея.

„Докога ще карате с превишена скорост и ще убивате децата ни!”, пишат близки на починалото момиче.

На 20-октомври около 18. 40 часа момичето беше блъснато от 64-годишен водач на „Опел” докато пресича най-оживената и интензивна улица на града. Катастрофата стана срещу Военния клуб. В радиус около пет метъра от инцидента се виждаха кръв, парчета от счупени фарове и разпиляна дамска чанта.

Габи беше настанена отделение «Реанимация» към МБАЛ – Бургас с комоцио и множество кръвоизливи.

Днес на мястото на кървавата катастрофа са поставени венци и цветя от опечалените.


В категории: Крими


16
Коментара по темата
16.
Yanitsa Bulgurova
23.11.2011 20:50:49
0
0
DOKOGA veche ne stava vupros koi e prav koi e kriv Gabi si zamina tova e.Po vajnoto e koga shte promenim sebe si ,koga shte promenim slu4vashtoto se i po novinite shte slushame kak se rajdat deca a ne kak si utivat taka nelepo!!!!!
15.
сляп народ ейййй
02.11.2011 14:16:22
1
4
чл.119 (3) Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци......ама тука само психично болни , вие луди ли сте , наистина на война го ударихте , добре нека е така , водача тва водача онва , мтк: имам кола и книжка и всеки ден като запаля и тръгвам и се оглеждам да , защото аз съм човека с машината !!!!!!!!! пешеходеца не може да ме убие , но аз него мога, И ИМАМ ТЪРПЕНИЕТО , ЗАЩОТО И АЗ СЪМ БИЛА МЛАДА И НЕ СЪМ ЗНАЕЛА КАК ДА ПРЕСИЧАМ , АМИ ТОЯ ДЕТО КАРА .....ВЪОБЩЕ....... , ДА ЗАТОВА СЕ ОГЛЕЖДАМЕ КАТО ЛУДИ , И ТОВА НЕ Е ПРИЧИНА ДА СЕ СУРДИМ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ , А ДА ГИ ПАЗИМ , ЕЙ ЗАТВА СКАПАНАТА НИ ДЪРЖАВА ИЗМИРА , ЗАЩОТО ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ ИСКАТ ЛИ МЪРЗИ ЛИ ГИ ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНСОТ !!! КАТО СИ СЕ КАЧИЛ ДА КАРАШ НОСИШ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ , АКО ТА Е ШУБЕ ХОДИ ПЕШ И СИ ПРЕСИЧАЙ ПРАВИЛНО !!!!!! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ВЕ МАЙКА МУ СТАРА , ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИМ ЕДИН ДРУГ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ , ЗА ДА МОЖЕ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО , ДОКАТО ЖИВЕЕМ КАТО ВЪЛЦИ ШЕ СЕ ИЗБИВАМЕ !!!!!!!!
14.
mtk
01.11.2011 15:44:07
0
7
Не съм съгласна ,защото аз също съм била в много държави и трябва да кажа,че никъде не съм видяла някой да пресича посредата на улицата пълна с коли и да се надява някой да му направи път.Всеки умен човек знае къде е правилно е безупасно да се пресича.Хората в чужбина са достатъчно съвестни и мислещи за себе си и никой не пресича където му скимне.Не може винаги шофьора да се оглежда на всички страни да не би някой много важен да реши да му изкочи на пътя и дори да кара с 30км/ч като набие спирачки за да даде предимство ,да направи катастрофа с друг автомобил,който да се забие в задницата му.Автомобила е машина и шофьора трябва винаги да е съсредоточен в управлението му,да гледа знаците,да се съобразява с другите коли на пътя,да пази себе си и пътниците му,да гледа светофара и още много неща,а от пешеходеца се иска само да пресича правилно.Но според вас нека пешеходците пресичат където си искат и както си искат,апък шофьора трябва да е всемогъщ и да вижда абсолютно всичко и всеки.Помислете малко,че може вие да сте в колата като пътник или шофьор,да изкочи пред вас някой заблуден пешеходец да набиете спирачки за да го спасите и да загинете вие забивайки се в предното стъкло примерно или колата зад вас да ви помете и тогава друга песен ще пеете.Само да кажа,че аз съм пешеходка,имам книжка,но нямам кола.Пресичам всеки ден и пазя шофьорите и съм на мнение,че повечето пазят съвестно и нас пешеходците!!!!
13.
gb
01.11.2011 12:59:19
0
7
Сега ако ви пука за Габи. Напечатайте листовки (за по стряскащо със снимката от местопроизшествието) и ги раздавайте на всички заблудени кандидат-самоубийци пресичащи по Христо Ботев, Одрин (около Билковата и Лукойл), Стефан Станболов (Новата поща). Полицаите да спрат да пазят урните вече и да почнат да пишат актове за неправилно пресичане на всички в тези зони - като ги ударят с двадесетак ще се замислят за втори път. Същевременно да се сложат камери по пешеходните пътеки и светофарите за да се дава предимство и да се насърчават правилно пресичащите.
Между другото все повече шофьори спират и пропускат пешеходците което е хубаво и европейско. За жалост все толкова пешеходци пресичат където сварят - сори ама не може все водачите да са виновни.
12.
кънчо
01.11.2011 09:37:38
2
3
Фирмата ,която поддържа осветлението в града е ямболска и се нарича Елтер.Тя е една от близките фирми на Николов и Марков , чрез която също се точи общината .Част от милионите , които се изсипват за осветлението в града на тази фирма се връщат обратно в сметките на двамцата
11.
ТЪМНИНАТА В УЧАСТЪКА ПРОДЪЛЖАВА
31.10.2011 19:58:41
5
2
СПИШ ЛИ УДОВЛЕТВОРЕН от СМЪРТА на ГАБИ и НЕПРОГЛЕДНИЯТ МРАК ГРАЖДАНИНО ДИМИТЪР НИКОЛОВ !??
10.
B/B
30.10.2011 16:44:12
2
7
Опааа, а сега нека да изкараме кмета виновен...!! Жалко жалко за Габи и близките на момичето! Нека Господ го прости! Обаче тук се намесиха веднага някакви долни курви които се опитват дори от скръбта да изкарат някой друг дивидент! Нямате ли малко срам.../! Ами ако се насерете както редовно се насирате с тъпите си коментари пак ли кмета ще ви е виновен гарги крсливи...а?! Че кмета не ви е удобен това го знаят всички.... както и го знаем че вие никога няма да бъдете на неговото место !!
9.
ШАМПАНСКО за ГЕРБ и СЪВЕСТТА НА КМЕТА ... СЪЛЗИ за
30.10.2011 13:34:23
11
6
ЛИПСАТА НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАБОТЕЩО УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ Е ПРИЧИНАТА на 70% ЗА ТОВА ПРОИЗШЕСТВИЕ. АКО ТРОТОАРА и ПЪТНОТО ПЛАТНО БЯХА ОСВЕТЕНИ, ГАРАНЦИЯ ЧЕ НЯМАШЕ ДА ИМА ПТП, ТЪЙ КАТО ВОДАЧА на ОПЕЛА, ЩЕШЕ ДА ВИДИ ПРИБЛИЖАВАЩОТО ГО ОТ ЛЯВО МОМИЧЕ, КОЕТО В СИТУАЦИЯТА Е БИЛО ИЗВЪН ЗОНАТА ОСВЕТЕНА от ФАРОВЕТЕ на автомобила.

РАЗБИРАМ КОЛКО ВИ Е ТРУДНО ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ, ЧЕ ОСНОВНАТА ВИНА е на КМЕТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЯТО НЕ Е ИЗПЪЛНИЛА СЪВЕСТНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ. ДА НЕ КОМЕНТИРАМЕ, ЧЕ И СОБСТВЕНИЦИТЕ на БЛИЗКИТЕ 2 КООПЕРАЦИИ, ИЗЛИШНО м.АВГУСТ ОЩЕ СА СЕЗИРАЛИ КМЕТА С ИСКАНЕ, ДА СЕ РЕМОНТИРАТ СТЪЛБОВЕТЕ И ОСВЕТИ РАЙОНА, НО ОТГОВОР .... КУКИШ !!!

ЗА ТОВА ТОЗИ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ, СИ ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА КМЕТА и ПОДОПЕЧНАТА МУ АДМИНИСТРАЦИЯ, ТЕЖИ СМЪРТТА НА МЛАДОТО МОМИЧЕ, ЗАЩОТО В НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД за ДИВЕЕНЕ, е НОРМАЛНО ДА ХОДИШ В НЕПРОГЛЕДЕН МРАК А УЛИЦИТЕ ДА СЕ ОСВЕТЯВАТ ОСНОВНО ОТ ФАРОВЕТЕ на АВТОМОБИЛИТЕ ПО ТЯХ !!!

НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО на ЗАКОНА в СЛУЧАЯ ЗУТ и ЗМСМА, СТРУВАТ ЕДНО ПОЧЕРНЕНО СЕМЕЙСТВО и КРАЙ на ЕДИН МЛАД ЖИВОТ ..... на ФОНА НА УХИЛИНИТЕ И РАЗЛИВАЩИ ШАМПАНСКО ПРЕД ОБЩИНАТА ГЕРБЕРАСИ и КМЕТА ИМ ВОЖД !!!

ЗА ТОВА ПИТАМ, СПИШ ЛИ СПОКОЙНО Г-Н КМЕТЕ, СПИШ ЛИ УДОВЛЕТВОРЕН от СМЪРТА на ГАБИ и НЕПРОГЛЕДНИЯТ МРАК ГРАЖДАНИНО ДИМИТЪР НИКОЛОВ !??
8.
Лори
30.10.2011 11:59:56
2
12
Чудя се и се мая на някои коментари. Смъртта на това дете ще тежи единствено на шофьора. Аз и шофьор и пешеходец, понякога като шофьор се заслепяваш, за миг изпускаш момента и става фатално, пешеходците имат винаги право, знам това, пътувала съм доста по света, макар и да пресичат твърде често където си искат. Защо не приемем, че това е съдбата, нещастен случай, миг невнимание от двете страни. Ами тръгнахме да оплюваме, кмета ни бил виновен.... на нас българите все някой друг ни е виновен.
Rest in peace Gabi!
7.
Защо?
30.10.2011 09:24:07
2
8
Защо всички обвинявате управляващите и шофьорите? Всичко е въпрос на самосъзнание. Има определени места за пресичане, които трябва да се спазват.
Аз съм и шофьор и пешеходец. И забелеязвам, че все повече шофьори почват да дават предимство на пресичащите, където трябва.
Съболезнования на близките на загиналото дето. Но си мисля, че ако научим децата си да пресичат правилно, тези нелепи и трагични инциденти ще намалеят.
6.
Марина
30.10.2011 08:44:42
1
8
Така е в нормалните държави на пешеходците винаги се дава възможност да преминат, тук за назидание увеличават скоростта. Да не говорим за пешеходните пътеки, където чакаме с надежда някой да се смили и жално гледаме дори и да сме с предимство.
Жалко да детенцето, почивай в мир Габи!
5.
admin
29.10.2011 22:09:03
2
5
Първи в нормалните държави, пешеходците присичат където си поискат, а автомобилите просто спират. Честно казано и аз съм шофьор и понякога се дразня от пешеходците, но в повечето случаи съм пешеходец и трабва да се съобразяваме взаймно.
4.
Бургас
29.10.2011 20:42:49
2
6
най-добрия град за живеене ,ОЩЕ МАЛКО ИИИИИИИИИИИИ швепс
3.
POIZANA
29.10.2011 18:54:58
8
18
ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ ПОКАЗВАТ КЪДЕ ПЕШЕХОДЕЦА ИМА ПРЕДИМСТВО ПРЕД АВТОМОБИЛА ПРИ ПРЕСИЧАНЕ НА ПЪТНОТО ПЛАТНО !

ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ И НА ВСЯКО ДРУГО МЯСТО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕСИЧА, НО БЕЗ ПРЕДИМСТВО ПРЕД АВТОМОБИЛИТЕ. А ТОВА СТАВА при ДОБРА ВИДИМОСТ т.е. ОСВЕТЕНА УЛИЦА, ДОСТАТЪЧНО РАЗСТОЯНИЕ от ИДВАЩА КОЛА и ПРИ ЛИПСА НА ПРЕГРАЖДАЩИ ПРЕПЯТСТВИЯ ПЪТНОТО ПЛЪТНО.

В ТОЗИ СЛУЧАЙ, НА СЪВЕСТТА на КМЕТА и ПОДОПЕЧНАТА МУ АДМИНИСТРАЦИЯ, ТЕЖИ СМЪРТТА НА МЛАДОТО МОМИЧЕ, ЗАЩОТО НЕ СА СЪЗДАЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ИЗИСКВАНЕ за ОСВЕТЕНОСТ на ТРОТОАРА и ПЪТНОТО ПЛАТНО, ТОЧНО В ТОЗИ УЧАСТЪК на ул.Хр.БОТЕВ. ТОВА Е, НЕМАРЛИВОСТТА на ОБЩИНАРИТЕ и НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО на ЗМСМА, СТРУВАТ ЕДНО ПОЧЕРНЕНО СЕМЕЙСТВО и КРАЙ на ЕДИН МЛАД ЖИВОТ ..... И ВСИЧКО ТОВА, БЕ ЗАБУЛЕНО в РАДВАЩИЯТ СЕ ЗА ВТОРИЯТ МАНДАТ КМЕТ на ФОНА НА СКРЪБТА НА ЕДНО БУРГАСКО СЕМЕЙСТВО !!!

ЗА ТОВА ПИТАМ, СПИШ ЛИ СПОКОЙНО Г-Н КМЕТЕ, СПИШ ЛИ УДОВЛЕТВОРЕН от СМЪРТА на ГАБИ и НЕПРОГЛЕДНИЯТ МРАК ГРАЖДАНИНО ДИМИТЪР НИКОЛОВ !??
2.
жалко
29.10.2011 17:46:48
3
17
жалко за момичето. Но в град Н1, където шефа на ОДМВР-Бургас Милен Димитров под прякор Подлогата, го интересува само частни и собствени интереси нищо няма да се подобри.
Подлогата е добре известен в бизнес средите с това че срещу пари може да прехвърли вина от престъпници на други хора и с помоща на корумпиран прокурор направи престъпни групи.

Новият стар кмет да прати да изтрият и тази пешеходна пътека с пароструиките.
1.
съболезнования
29.10.2011 17:01:49
1
16
най-искрени съболезнования на близките на убитото момиче. случаят обаче е показателен не само за превишената скорост, с която карат някои шофьори, а и за поведението и съзнанието на пешеходците. Точно пред гарнизонния клуб няма пешеходна пътека, има на по 100-200 м в двете посоки. коментара е излишен. какво да кажем за подлеза на операта, където преди време всеки пресичаше от горе му? (слава богу, намери се решение на проблема и там вече жертви няма.
Съзнанието е най-важното нещо на пътя, но не само от страна на шофьорите, а и на пешеходците.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Слави затваря телевизията? Слави затваря телевизията? Два негови проекта вече тръгнаха по Би Ти Ви Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово  Във вестника на „Хизбула“ пишело, че ливанецът, който е наредил терористичния акт на бургаското летище, е изчезнал безследно  Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Всяка неделя Рачков ще посреща популярни български изпълнители, готови да се впуснат в необичайно приключение да намерят изкусните певци сред умели имитатори Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме При използване на „швейцарското правило“ за вдигане на пенсиите се взема предвид не само ръстът на доходите, а и инфлацията в страната Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Той е ново име за политиката, но има богат опит в реализирането на редица обществени каузи Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Определено знае как да провокира  Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Докато с Ути Бъчваров опитваха да познаят възрастта на чаровен готвач на име Мартин, Лара не само остана впечатлена от външния му вид, но и направи шеговита закана Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина При гладуване тялото ви „похапва“ от собствената ви мускулна тъкан, не от мазнините Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета  Това няма да върне нашите колеги, коментира министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав 37-годишният бургазлия тръгна от видинското село Ясен, а финалната му точка бе на историческо място - кораба “Радецки” в Козлодуй
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори