Рецепта за екзотично ястие, подходящо за пости
Брюкселско зеле с булгур и маслини
Необходими продукти:
-
- 2 чаени чаши едър булгур;
-
- 500 грама брюкселско зеле;
-
- 2-3 глави лук;
-
- 200 грама маслини;
-
- люта чушка - по желание;
-
- Зехтин, сол, къри и джоджен на вкус.
Начин на приготвяне:
Накисвате булгура, докато набъбне. Сварявате брюкселското зеле с 2-3 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле е повряло 15-20 минути, добавяте накиснатия булгур и маслините. По желание пускате люта чушка.
Добавяте към края накълцани домати и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджен на вкус.
Автор: Оля Ал-Ахмед