Рецепта за пуешки шницел по турски
Пуешки шницел по турски със свежа салата. Ако забъркате и един млечен сос...цена няма да имате
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пуешки шницели - 6 бр.
бахарат - 1 с.л. подправка
бяло вино - 200 мл
сол - 1/2 ч.л.
олио - 150 мл
галета - 200 г
брашно - 200 г
яйца - 2 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пуешките шницели се измиват много добре и се слагат в дълбока купа. В отделна малка купа се слага подправката Бахарат, виното и солта. Разбърка се много добре до получаване на хомогенна смес. Със сместа се заливат шницелите, като много добре се овалват от всички страни. Купата с шницелите се завива с фолио за свежо съхранение и се оставят за 3 ч. в хладилник.
След като се извадят от хладилника, остатъчната течност се изсипва. Яйцата се разбъркват на пяна и се изсипват в плитка равна чиния и тавичка. Всеки шницел се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето и най-накрая се овалва в галета.
Пържат се пуешките вкусотии в предварително сгорещено олио, като се обръщат по три пъти от всяка страна, за да не прегорят и да се изпекат много добре отвътре. След като се извадят от тигана, се оставят върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината. Сервират се пуешки шницел по турски със свежа салата.