Рецепта за пържен черен дроб с лук
Ще си оближите пръстите
Вижте как се приготвя тази много вкусна рецепта. Ако обичате черен дроб, със сигурност ще ви хареса.
Необходими продукти:
750 гр черен дроб
3 глави кромид лук
2 кафени чашки олио
1/2 връзка магданоз
2 кафени чашки брашно
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистеният от големите кръвоносни съдове дроб се нарязва на филийки, които се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашното и се изпържват в загрятата мазнина. Поставят се в тавичка с капак. Лукът се нарязва и се задушава в прецедената мазнина от пърженето на дроба. Разбърква се с дребно нарязания магданоз и сол на вкус. След това се поставя върху изпържения дроб. Ястието се похлупва с капак и се поднася със съда, в който е приготвено.