Как да направим украинска салата с рулца от раци и царевица
Перфектна разядка за студеното време
Има различни разновидности на салата с рулца от раци, като голяма част от тях дублират някои от съставките на класическата руска салата, а имено грах, морков, варено яйце, кашкавал, майонеза...
Ние ви предлагаме една малко по-пролетна и лека версия на салатата с рулца от раци. Тя съдържа сладка царевица, краставица и лук и е по украински стил.
Този вид салата може да се сервира и като лека закуска или разядка (може да се сервира в комбинация с хубав, черен хляб с квас, по желание).
Сладката царевица и рулцата от раци са една наистина добра вкусова комбинация. Когато към тях се добавят червен лук и краставица, ястието придобива доста свеж вкус. Освен това тази салата се приготвя наистина много бързо, сравнително евтина е като разходи, а освен това е ефектна и ще се хареса на повечето ви гости.
Ето какви съставки ще са ви необходими:
5 твърдо сварени яйца; 1 голяма краставица; 200-250 г рулца от раци; 1 малка консерва сладка царевица; 4 супени лъжици майонеза; 1 супена лъжица червен лук; сол на вкус; може да се добави и сокът от половин лимон.
Пожелание можете да добавите лъжица дижонска горчица, а краставицата можете да замените и с кисели краставички.
Приготвяне на салатата:
Първо сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на ситно. След това нарежете рулцата от раци на кубчета. Нарежете и краставицата. Комбинирайте всички тези съставки в купа, след което добавете консервата със сладка царевица (добре я отцедете), а накрая сложете накълцания лук. Подправете салатата с майонезата, солта и лимона, и всичко разбъркайте добре. Поставете салатата в хладилник за един час. Накрая прехвърлете салатата в друг съд и я сервирайте.
Източник: Tialoto.bg