×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Битият учител от ОУ „Елин Пелин” спаси нападателя си Георги от изключване от училище


Битият учител от ОУ „Елин Пелин” спаси нападателя си Георги от изключване от училище
След забележка да не пуши в двора на школото възпитателят по физическо получи юмручен удар в лицето
16 Юни 2017, Петък, 12:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

17-годишният възпитаник на Строителната гимназия е с последно предупреждение за изключване

Педагогическият съвет на Строителната гимназия в Бургас реши да изключи от училище 17-годишният Георги заради агресията над учител в ОУ „Елин Пелин” в ж.к. „Меден рудник”(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Агресивният ученик обаче е спасен от жертвата си – възпитател по физкултура, който е помолил ръководството на ПГСАГ „Кольо Фичето” в Бургас да не прилага най-тежкото наказание, защото той се е разкаял и е поднесъл извиненията си.

Така Георги ще бъде наказан с последно предупреждение за изключване, съобщиха от Строителната гимназия. Ето решението на Педагогическия съвет:

Днес в ПГСАГ "Кольо Фичето" бе проведен педагогически съвет с основна тема - определяне на наказание на ученик за агресия към учител, проявена в друго училище (ОУ "Елин Пелин" в "Меден рудник").

Педагогическият съвет се обедини около становището, че тази проява представлява грубо нарушение на правилника на гимназията и уронва авторитета й, макар да се е случила извън учебно време и извън територията на нашето училище. Съгласно Правилника на гимназията, за непристойно поведение извън нея може да бъде наложена най-тежката санкция - изключване от училище. Категорични сме, че няма да толерираме подобни прояви, които петнят името на гимназията, градено повече от половин век!

Бе взето под внимание, че в нашето училище ученикът има добро поведение и добър успех, само 4 неизвинени отсъствия през трите си години обучение, участва и в отбора по волейбол. Родителите му бяха поканени за становище на Педагогическия съвет. Бяха уведомени и органите за закрила на детето. Получихме пълно съдействие от страна на родителите и провинения ученик.

Педагогическият съвет се обедини около мнението за налагане на най-строгото наказание - изключване от училище. Междувременно постъпи молба от пострадалия колега (учителя в ОУ "Елин Пелин") ученикът да не бъде наказван с най-тежкото наказание. Колегата помоли да не прилагаме най-строгата мярка, защото той се е разкаял и е поднесъл извиненията си.

Като прецени всички обстоятелства  (предишно поведение на ученика, успех, становище на родители и ученика, молбата на пострадалия колега, факта, че ученикът ще отговаря и пред органите на реда), Педагогическият съвет взе решение да накаже ученика с последно предупреждение за изключване. Бяха взети предвид и разпоредбите в новия закон за училищното и предучилищното образование, както и изискванията на наредбата за приобщаващо образование, които ни задължават да подкрепяме учениците и да решаваме възникналите проблеми заедно, а не да ги прехвърляме върху друг колектив.

Благодаря на колегите и директора на ОУ "Елин Пелин" и Регионалния инспекторат по образованието за бързата реакция и съвместните усилия да се противопоставим на проявите на агресия с навременни и разумни действия.

В категории: Бургас


8
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
8
Коментара по темата
8.
Някой знае ли
17.06.2017 00:29:19
0
0
Как се казва учителят?
7.
Mama vi
16.06.2017 21:06:49
0
3
I urungeli Goran go pakazxte izparjen i koi li ne a tova pedalche je go pokazvate pokajete go toq gei na koi e sin che go kriete
6.
Наказание
16.06.2017 18:29:03
0
4
Няма как училището да го накаже да полага труд. Не е в неговите правомощия. Ако полицията и детска педагогическа стая си свършат работата, тяхно е задължението.
5.
в
16.06.2017 17:58:07
0
6
Трябваше да има някакво наказание,така е. Да не го изключват,но да боядисва пейките поне...
4.
ai
16.06.2017 17:00:51
2
9
Радва ме адекватната реакция на Педагогическия съвет и тази на потърпевшия учител!!! Би било редно Георги да полага обществено полезен труд, за да има реален шанс да види нещата от друг ъгъл и да е наясно, че подобно поведение е недопустимо!
3.
Приятел
16.06.2017 16:30:58
1
7
Ще го оцени... Уверявам. Той се чувства много зле и страшно се разкайва. Беше на път сам да си тръгне от училеще, което не е добро. Защото без образование накъде?
2.
dano
16.06.2017 16:24:18
0
7
Дано побойника да оцени това!!! и дано си вземе поука ама едва ли...в бургасидас...
1.
браво
16.06.2017 14:44:30
1
19
Много достойно поведение на всички страни. Браво!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори