×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Иван Алексиев: Инвестираме стотици хиляди в МБАЛ-Поморие, но здравната система пречи на болницата да се самоиздържа (ВИДЕО)


Кметът Иван Алексиев: Инвестираме стотици хиляди в МБАЛ-Поморие, но здравната система пречи на болницата да се самоиздържа (ВИДЕО)
Необходимо е лимитите на здравната каса да паднат и болниците наистина да могат да работят като такива, каза кметът
Тема в развитие
Събраха се близо 1000 подписа в защита на болницата в Поморие Стартира подписка за запазване дейността на МБАЛ Поморие Болницата в Поморие е жертва на експериментите в здравеопазването през последните 20 години! Извънредно! В МБАЛ Поморие стана страшно, вижте защо са затворени вратите й Кметът на Поморие Иван Алексиев сезира всички държавни институции за финансовото състояние на общинската болница Господа от жълтите павета, ние в Поморие да умираме ли?! Кметът Иван Алексиев: Ще търся премиера Борисов и президента Радев заради дискриминацията на МБАЛ - Поморие Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в Поморие Кметът Иван Алексиев: Определени общински съветници искат да затворят МБАЛ-Поморие Кметът Иван Алексиев: Инвестираме стотици хиляди в МБАЛ-Поморие, но здравната система пречи на болницата да се самоиздържа (ВИДЕО) Иван Алексиев: Публични личности пречат на МБАЛ-Поморие, но я развиваме въпреки тях (ВИДЕО) Извънредно! Поморие решава утре как да спаси болницата си
виж още
скрий
13 Април 2017, Четвъртък, 08:10 ч.
Автор: Флагман.БГ, видео: Георги РУСЧЕВ

Различни лобита - фармацевтични, медицински, лаборантски и т.н. , докарват общинските болници умишлено до фалит, допълни той

Община Поморие изпълни успешно поредния европейски проект -„Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ - Поморие”, който е по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Благодарение на него в МБАЛ – Поморие бяха инвестирани 681 039 лева, които са 100-процентова безвъзмездна финансова помощ по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”. Всеки корпус вече има самостоятелна тръбна мрежа - “лъчева” схема, а сградата бе разделена на зони с възможност за поддържане на различни температури в зависимост от нуждите и графика на използване на помещенията. Старите чугунени радиатори бяха подменени с нови алуминиеви.

„Много е важно, че сме спечелили и реализирали тези проекти, и то в срок. Ефектът е много голям, но има и голям проблем. В един момент става така, че ние инвестираме сериозни средства в болницата, но самата здравна система функционира така, че не дава възможност на здравното ни заведение да работи и да се самоиздържа. Поради тази причина в един момент се оказва, че ние правим едни проекти, но не знаем дали има смисъл от тях”, заяви кмета на Поморие Иван Алексиев на заключителната пресконференция за ремонта и обновяването на МБАЛ-Поморие.

„Не се ли промени здравната политика на национално ниво, мога отговорно да заявя, че не само нашата болница, но и всички такива от градове, равни по размер на нашия, ще бъдат принудени да затворят врати. Жалко за такива хубави проекти, които реализираме”, допълни той.

Според Илия Джингов, зам.-кметът на Поморие, ако общинските болници продължат да работят по сегашната законодателна рамка, няма да е далеч моментът, в който те просто ще бъдат закрити.
„Пред тази опасност са изправени и държавните болници. Основната причина са на първо място лимитите, поставени от здравната каса и контролираното лечение, което се предоставя на всички нас, макар и здравно осигурени. На второ място – пред закона общинските болници са неравнопоставени по отношение на основната си дейност. Ние подобряваме сградния фонд и състоянието на лечебните заведения, но заради сегашната законодателна рамка сме обречени на фалит. Надяваме се оттук нататък проблемите да се решат достатъчно бързо и това да не се случи ”, обясни Джингов.

„Необходимо е лимитите на здравната каса да паднат. Трябва болниците наистина да могат да работят като такива и да се развиват всички медицински дейности и услуги, разрешени от закона, а не само да приемат и настаняват болни. Здравната каса не трябва да ги ограничава. Нашата болница в момента получава 80% от стойността, която си заработва. Другите 20% не се дават, тъй като били надхвърлили лимита. Отделно с това има и така наречените акредитации”, подчерта Алексиев от своя страна.

„Нека най-накрая със здравната система да не се правят опити, а да има политика в здравеопазването. Наслушахме се на политици. С тези опити за промени стигнахме до това положение – работещи болници да имат перфектни материални бази и абсолютно всичко необходимо за правилното функциониране, но заради различни лобита – фармацевтични, медицински, лаборантски и т.н. , тези болници се докарват умишлено до фалит, а вината се насочва към кмета, общинския съвет, администрацията и т.н.“, каза Иван Алексиев.


В категории: Поморие


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
23
Коментара по темата
23.
Петър
24.04.2017 07:26:22
0
0
Успех Нелина! Знаеш как да промениш една система, която не е променяна от 60 години, с малки изключения?! Промени я, какво чакаш? Дори и Нобелова награда ще получиш за спасението на цял Народ от глупостта му!

Промените в Закона няма да Решат наслагваните с десетилетия проблеми! Промени са правени в последните 20 години, при това над 100! Но, като гледам за тези преходни години, нито сме се променили, нито сме си променили и възгледите за това как функционира една такава система! А това не води до промяна, а подмяна и грешни стъпки, една след друга и забатачва още повече, както системата, така и самите лекари практикуващи в нея!
Един депутат не може да Реши проблеми, които 240 лумпена не могат да намерят от 25 години!
22.
Нелина
21.04.2017 08:45:22
0
0
Може. И всеки един от нас би могъл, стига да знае как. Освен всичко друго, Поморие вече има и депутат, който би могъл да помогне за прокарване на добри идеи и промени в закона за лечебните заведения, и не само.
21.
Петър
20.04.2017 07:56:21
1
0
Нелина, Алексиев не може да размърда системата! Той може да те задължи и да продължи агонията на системата, която нито може да промени, като Кмет, нито може да оздрави, като гражданин с мерак да направи нещо добро! Нито има средствата, нито има ресурсите! Има една прогнила база и апетити към имота върху който е изградена МБАЛ!
Докторе, аз не разбирам от медицина ! Но, разбирам, че си много отворен на тема зависими политици!
20.
до 14
18.04.2017 17:47:09
2
1
Явно си дърта и те сърби п....та щом желаеш само ВО и АГО .Не бъди егоист -хората боледуват и от друго .Що се отнася до управителя - ако бяха го сменили по рано, ЛИНА щеше и сега щеше да е в болницата .
19.
До Петър
18.04.2017 17:31:13
0
3
Не мога да разбера докога писането по форумите ще е чекия за малоумници като Петър .Като не ти харесват местните лекари– отиди при д–р Саян .С шизофренията той се занимава .Кмета много ясно ти обяснява същината на проблема но явно нямаш капацитета да го разбереш .
18.
Нелина
18.04.2017 14:43:11
4
3
Нито д-ра е доктор, нито пациента е пациент, нито Петър е светия. Всички тук си чешат езиците и нищо не казват. Едно е ясно, а то е, че нещо трябва да се направи с болницата. Подкрепям Алексиев в опитите му да размърда системата. Може и да не е станало по-добре, но за да се стигне до това състояние са минали много години на безхаберие и лошо управление. И през всичките тези години, на безхаберие и лошо управление, по един или друг начин са участвали и бившият управител на болницата д-р Цветков, и собственикът на лаборатория Лина д-р Костадинов, понастоящем общински съветник. Всеки опит за реформа в случая си струва вниманието, но за съжаление проблемът на е местен, а държавен. Затова пък вечно недоволните, мрънкащи под всяка статия тролчета са много доволни ... и много повърхностни.
17.
Петър
17.04.2017 22:36:55
4
0
Докторе,
Всички пациенти са завършени кретени щом опират до теб да ги лекува! Като ти чета писанията се чудя защо Държавата да плаща медицинското образование на подобни докторчета?!
16.
Д-р Иванов до Петър
17.04.2017 21:06:01
0
3
Петре, ти си завършен кретен!
15.
Петър
17.04.2017 08:29:10
4
1
Д-р Иванов, Решенията, които следствия виждаме на наркозависими ли са или на Управляващи? Държавата, ако иска своите чеда, да не попадат в тази въртележка, то Вие сте едни от нейните инструменти за превенция, а не след дъжд качулка! Скъсай си купената диплома, а след това лекувай политиците от зависимостите им!
14.
пациент
15.04.2017 15:27:40
3
3
Новата Управителка с какво подобри финансовото състоние на Болницата въобще имаше ли ефект от смяната на управителите. С махането на лаборатория Лина разходите на Болницата се увелечиха поне три пъти за идръжката на новата лаборатория. Лаборатория Лина се отърва след като с месеци не им се плащаше "всяко зло за добро". Тази Болница е за закриване освен АГО и ВО другите отделения имитират някаква дейност.
13.
ah ah
15.04.2017 13:03:16
0
4
Ja se zamislete:mahnaha LINA i bolnicata - falira.Izliza ce samo kmeta ne e razbral kolko mnogo e pomagal Kostadinov na bolnicata im!
12.
Anh
14.04.2017 20:37:03
2
3
А бе кмете - по-голям лобист от теб има ли ? Кой махна лаборатория "Лина" и докара на нейно място софийската "Рамос"?
11.
laladjiq
14.04.2017 11:57:49
2
3
егатии дупките бе кметее, земи фани са ги опрай бе чупих ГОУФУ
10.
Д-р Иванов
14.04.2017 09:03:57
1
6
Открий клиника за наркозависими, кмете.
Тя ще е на печалба и ще работи без здравна каса. Има кой да зарежда стока.
Пациенти дал Бог в Поморие - бол!
9.
Петър
14.04.2017 07:33:57
1
2
"Необходимо е лимитите на здравната каса да паднат"!
Първо не са на Здравната каса!
Второ има лимит на здравната осигуровка, нека падне и той!
Трето, Общината е Публична административна структура, и като такава не може и не и е работа да развива едно болнично заведение.
Болниците за да работят, като такива, просто трябва да ги оставите да работят, като такива и да не им се мешате в работата им!
8.
Седем осми
13.04.2017 23:43:05
1
5
С други думи източваме бюджета, пък да става каквото ще.
Емнайсти слой блажна боя по коридорите. Кенефите - фекална Хирошима.
Иначе борим наркоманите в града.
Шоу от всякъде!
7.
laladjiq
13.04.2017 18:06:29
2
3
кметееее оправи тея дупки беее строших си гоуфа
6.
ася
13.04.2017 16:17:27
2
6
Подготвяме ви, че ще оставате без
болица.Нали разбрахте поморийци?
5.
ALF
13.04.2017 14:52:45
2
6
Нещо за д-р Костадинов.
Липсва ми ......
4.
777
13.04.2017 14:23:10
1
4
Мелеза ке ви оправи
3.
ФармацеФт
13.04.2017 14:15:14
0
0
Научете се да пишете!!!
2.
ДРАГО
13.04.2017 14:14:39
3
5
Алоооооо,кмете..закрийте си болницата в Поморие,и без това всички болни със инсулти и инфаркти лежат в Бургас!!!!Eдинствено си оставете АГ.-отделението!!!!
1.
*********
13.04.2017 13:43:41
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори