×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Иван Алексиев: Ще търся премиера Борисов и президента Радев заради дискриминацията на МБАЛ - Поморие


Кметът Иван Алексиев: Ще търся премиера Борисов и президента Радев заради дискриминацията на МБАЛ - Поморие
Към общинската болница и общинската лаборатория, е налице неравнопоставеност, категоричен е кметът Иван Алексиев
Тема в развитие
Събраха се близо 1000 подписа в защита на болницата в Поморие Стартира подписка за запазване дейността на МБАЛ Поморие Болницата в Поморие е жертва на експериментите в здравеопазването през последните 20 години! Извънредно! В МБАЛ Поморие стана страшно, вижте защо са затворени вратите й Кметът на Поморие Иван Алексиев сезира всички държавни институции за финансовото състояние на общинската болница Господа от жълтите павета, ние в Поморие да умираме ли?! Кметът Иван Алексиев: Ще търся премиера Борисов и президента Радев заради дискриминацията на МБАЛ - Поморие Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в Поморие Кметът Иван Алексиев: Определени общински съветници искат да затворят МБАЛ-Поморие Кметът Иван Алексиев: Инвестираме стотици хиляди в МБАЛ-Поморие, но здравната система пречи на болницата да се самоиздържа (ВИДЕО) Иван Алексиев: Публични личности пречат на МБАЛ-Поморие, но я развиваме въпреки тях (ВИДЕО) Извънредно! Поморие решава утре как да спаси болницата си
виж още
скрий
30 Май 2017, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Съветниците се събраха на извънредна сесия днес

С пълно единодушие, Общински съвет Поморие възложи на управителя на МБАЛ-Поморие Женя Караилиева да предприеме действия по обжалване на издадената от РЗОК-Бургас заповед, с която касата отказва да сключи договор с местната болница и ограничава възможността за извършване на изследвания от пакет „Клинична лаборатория. Отказът е аргументиран с факта, че на територията на община Поморие вече има такъв договор, подписан между НЗОК и друго лечебно заведение.

Заповедта ще бъде обжалвана по реда на Административно-процесуалния кодекс пред управителя на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ и по съдебен ред пред Административен съд-Бургас.

С приетото днес на извънредно заседание решение, общинските съветници упълномощиха кмета Иван Алексиев да окаже необходимото съдействие на управителя на МБАЛ-Поморие, както и да предприеме действия за защита правата на болницата и пред други институции.

 „Категорично заявявам, че въпреки законовите основания, към общинската болница и към общинската лаборатория е налице неравнопоставеност. Като мотив в отказа на Районната здравноосигурителна каса да сключи договор с общинската лаборатория е цитиран текст от Националния рамков договор за медицинските дейности между НЗОК и Българския лекарски съюз. В същото време обаче в Закона за лечебните заведения е записано, че лечебните заведения оказват и извънболнична и болнична помощ. Създават се от държавата, от общините и от други юридически и физически лица и са равнопоставени, независимо от собствеността им.

Точно тук е противоречието. РЗОК се позовава на договор, който дори не е подзаконов нормативен акт и така нарушава Закона за лечебните заведения. Това е предпоставка за развитие на монопол. И не само предпоставка, а смея да кажа, че години наред в тази дейност има монопол. Готов съм да сезирам не само Комисия за защита на конкуренцията, но и министъра на здравеопазването, постоянната комисия по здравеопазване и всички парламентарно представени групи в 44-то Народно събрание.



Здравеопазването е национален приоритет, заради това решение на проблема ще търся и при министър-председателя Бойко Борисов, и при президента на България Румен Радев”, категоричен беше кметът Иван Алексиев и добави:

„Не търсим виновни и не атакуваме никого, нито РЗОК – Бургас, нито НЗОК, нито лабораторията, която в момента има сключен договор. Просто искаме заедно да се нагърбим с отговорността да защитим болницата на поморийци и да търсим правата на МБАЛ - Поморие”.

Решението се прие с 18 гласа "ЗА". Единствен, който не можеше да участва в гласуването на докладната, но също беше за, бе д-р Васил Костадинов. Той спази процедурата и си направи отвод, защото освен общински съветник е и управител на лаборатория „ЛИНА”

В категории: Поморие


13
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
13
Коментара по темата
13.
Да търсиш под вола теле
01.06.2017 08:41:23
0
5
Не са налице специалните условия за сключваене на договор с НЗОК с МБАЛ - Поморие.Това е записано в мотивирания отказ на РЗОК. Ама кой да го прочете. Вместо това общинарите търсят под вола теле. Е, имаше и точна лаборатория в сградата на болницата, отсвириха я, защото беше на помориеиц, за да сложат на софиятец, но не се получи. Затова пък заради кадърно управление болницата бавно и сигурно отива в небитието с натрупан през последната година дълг от половин милон лева, толкова колкото общината дава за футболния си отбор. Болницата няма да я бъде, но чужди ритнитопковци - може.
12.
Мария
31.05.2017 15:35:11
0
4
След престоя ми във вътрешно отделение, бях потресена от начина на изписване на резултатите ми от болничната лаборатория, един обикновен лист написани с химикал, без определящи резултати минимум-максимум. Аз бях изумена от държанието на лаборантката-стресирана, все едно че аз и бях първия пациент. Това създава съмнения в получените резултати.
11.
Потресен
31.05.2017 13:24:40
1
6
Ще спасите болницата,когато спрете да давате луди пари за мъжкия футбол,това е абсолютно престъпление с местните данъкоплатци.Кому е нужен този тим на 7-мо място,без поморийско участие.Футболът не приоритет номер едно на фона на болницата!!!!!
10.
глупост
31.05.2017 09:04:34
1
7
Уникален? Ми има закони. Няма лошо да се променят, ама в крайна сметка да определяш разделението на болнична и доболнична помощ, като монопол, е смешно. Болницата е болница, не е поликлиника. Неин приоритет трябва да са пациентите в нея, не приходящи. Затова е смешно.
9.
до 6.7.8
31.05.2017 07:42:03
3
4
ти тъкмън ли си? пий една ракия , почеши се по гъ.а и отивай при козите
8.
Dara
31.05.2017 06:32:55
6
2
Уникален кмет. Сега и други ще тръгнат по неговата пътека. Браво.
7.
jghfn
31.05.2017 00:20:57
3
9
Я да вземете да направите нещо, което реално ще носи приходи, а не да се занимавате с глупости и да пишете тъпизми за монопол в селото. В Бургас има сто болници и сто лаборатории. Болничните също не работят по НЗОК с външни пациенти. Ми никой не е пропищял, че баш от това е обеднял. Как на никой в цялата държава досега не му е хрумнало, че това е вселенски проблем. А българинът знае да се оплаква. Как на Поморие сега им хрумна, че искат много лаборатории? Ми направете и Пирогов, бе! И за първи път виждам някой, който да не си харесва собствените съграждани, които правят бизнес и дават работни места, а да иска чужди, за да няма монопол. Здравето не е лафка, не се продават вафли, не може на всеки ъгъл сергия.
6.
кйасдхй
31.05.2017 00:11:27
4
8
Ма като направите болничната лаборатория да работи и с НЗОК и като завалят едни пари за МБАЛ Поморие, може и университетска да я направите. След това може да направите и пресконференция, че имате право и да сте генетична лаборатория и криминалистична. Ами няма са само на 1 място в областта и на 1 в страната - дискриминация е.
Чак смешни ставате. На една лаборатория ли ще чакате да ви крепи цялата болница. И все ЛИНА ли ще са ви виновни, ами изтъркано е, евтино заяждане. Защо за търга държахте като удавени за софийската лаборатория, тя беше добра, нали? С нея щяхте да работите, а с Лината не? Май пак е въпрос на финикийски знаци.
5.
за 4
30.05.2017 23:18:10
2
3
Какво общо имат Костадинови, малко хора знаят на кой е лабораторията!Кмета трябва да знае!
4.
Бб
30.05.2017 22:42:11
7
4
Браво Кмете. На всички е ясно, че Луната източват болницата и Костадинови плащат луди пари за подкупи за да станат абсолютен монопол в Областта. Най-мръсните далавера джип...
3.
хи хи
30.05.2017 18:59:51
2
8
Сега всички мачкани болници ще тръгнат да си търсят правата и ще видите колко лайна ще лъснат
2.
Али Баба
30.05.2017 18:48:52
5
14
Питайте Костадинов дава ли пари под масата ? Грижел си бил за поморийци . Да бе , да.
1.
азисчо
30.05.2017 18:46:16
2
10
корупция в НЗОК. до кога ? няма контрол за да може от НЗОК по-лесно да бъркат в КАЦАТА и да пълнят партийните каси.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори