×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в Поморие


Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в Поморие
Извънредна сесия в морския град заради дискриминацията на Здравната каса
Тема в развитие
Събраха се близо 1000 подписа в защита на болницата в Поморие Стартира подписка за запазване дейността на МБАЛ Поморие Болницата в Поморие е жертва на експериментите в здравеопазването през последните 20 години! Извънредно! В МБАЛ Поморие стана страшно, вижте защо са затворени вратите й Кметът на Поморие Иван Алексиев сезира всички държавни институции за финансовото състояние на общинската болница Господа от жълтите павета, ние в Поморие да умираме ли?! Кметът Иван Алексиев: Ще търся премиера Борисов и президента Радев заради дискриминацията на МБАЛ - Поморие Заповед на РЗОК-Бургас дискриминира общинската болница в Поморие Кметът Иван Алексиев: Определени общински съветници искат да затворят МБАЛ-Поморие Кметът Иван Алексиев: Инвестираме стотици хиляди в МБАЛ-Поморие, но здравната система пречи на болницата да се самоиздържа (ВИДЕО) Иван Алексиев: Публични личности пречат на МБАЛ-Поморие, но я развиваме въпреки тях (ВИДЕО) Извънредно! Поморие решава утре как да спаси болницата си
виж още
скрий
29 Май 2017, Понеделник, 11:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Здравната каса в Бургас отказва да сключи договор с болницата за извършване на изследвания от пакет "Клинична лаборатория"


Извънредно заседание на Общински съвет Поморие ще се проведе утре, вторник. Повод за него е внесената докладна записка от управителя на МБАЛ Поморие д-р Женя Караилиева относно отказа на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ – Бургас да сключи договор с МБАЛ Поморие за извършване на изследвания от пакет „Клинична лаборатория”, включващи изследванията на кръв, урина, хормони, туморни маркери и др., съобщава Община Поморие на официалната си страница.

Като мотив за отказа директорът на РЗОК-Бургас посочва Наредба за медицинските дейности, съгласно която договор може да се сключи само ако на територията на здравния район няма други лечебни заведения, сключили договори с НЗОК за изпълнение на специализирани медико-диагностични изследвания. Според РЗОК-Бургас такова лечебно заведение в Поморие вече има и това е СМДЛ „ЛИНА” ЕООД. В отказа си, директорът на РЗОК-Бургас посочва и номера на сключения с лаборатория „ЛИНА” договор, който е с дата 02.05.2017 г. 

В докладната си, д-р Караилиева излага пред общинските съветници факта, че заявлението на МБАЛ Поморие за сключване на договор с РЗОК е подадено преди заявлението, подадено от СМДЛ „ЛИНА”.  Вместо да се произнесе по заявлението, подадено първо от МБАЛ-Поморие, РЗОК обработва подаденото второ заявление от СМДЛ „ЛИНА” и договор се сключва с ЛИНА ЕООД, без да се споменават мотиви. „Считаме, че административният орган РЗОК превратно е тълкувал закона, неправилно е приложил разпоредбите му, поради което е провел незаконосъобразна процедура и е издал незаконосъобразна заповед”, пише още в докладната до общинските съветници.

Предвид горното, очаква се на утрешното заседание Общински съвет Поморие да възложи на управителя на МБАЛ Поморие д-р Караилиева и на кмета на община Поморие Иван Алексиев да предприемат необходимите действия за обжалване на издадената заповед от РЗОК-Бургас пред управителя на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, пред Административен съд-Бургас, пред Комисията за защита на конкуренцията и пред всички компетентни държавни институции.

В категории: Поморие


41
Коментара
41
Коментара по темата
41.
ЛЕКАР
30.05.2017 15:53:17
3
7
ОТ БУРГАС СЪМ , ЛЕКАР СЪС СТАЖ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ. НЕ МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ МЕДИЦИНАТА В БУРГАС ДА СЕ ОПОРОЧАВА ОТ Т.НАР. БИЗНЕСМЕНИ. НИЩО ПРОТИВ ЛИНА И КОСТАДИНОВ НО ДА ЗАЛАГАШ НА АГРЕСИВНА РЕКЛАМА В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОМЕНТАР, ДА СЕ ИЗТЪКВАШ ЧЕ САМО ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО МОЖЕ И РАЗБИРАШ ОТ МЕДИЦИНА Е УРОДЛИВО. СЛЕД КАТО СИ ПРИДОБИЛ СПЕЦИАЛНОСТ " КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ" ТО ДЪРЖАВНАТА ИЗПИТНА КОМИСИЯ ТИ Е РАЗРЕШИЛА ДА ПРАКТИКУВАШ И ДА СЕ "ИЗХРАНВАШ" САМО С НЕЯ.
КОЙ ТИ ДАВА ПРАВО ДА СЪТВОРИШ "МИШ-МАШ" ОТ СПЕЦИАЛНОСТИ ОТ КОИТО НЕ РАЗБИРАШ, ДА ПРАВИШ МОНОПОЛ ВЪРХУ ТЕЗИ СПЕЦИАЛНОСТИ И ДА НЕ ДАВАШ НА ЛЕКАРИТЕ С ТЕЗИ СПЕЦИАЛНОСТИ ДА РАБОТЯТ
ЗА СЕБЕ СИ , ДА РАЗДАВАШ КОМИСИОННИ И РУШВЕТИ НА GP И СПЕЦИАЛИСТИ ЗА ДА РАБОТЯТ САМО С ТЕБ. ТАКА СЕ УНИЩОЖАВА МЕДИЦИНАТА И ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ С РАЗЛИЧНО МИСЛЕНЕ ОТ ТЕБ. КЪДЕ И КАКВО ДА РАБОТЯТ МИКРОБИОЛОЗИ,ПАРАЗИТОЛОЗИ,ИМУНОЛОЗИ,ХЕМАТОЛОЗИ, ПАТОЛОЗИ И ДР. СЛЕД КАТО ТИ СИ ЗАВЗЕЛ ВСИЧКИ ПОЗИЦИИ. ОСНОВНА ВИНА ИМА РЗИ-БУРГАС КОИТО ТИ РАЗРЕШАВАТ ДА ПРАВИШ МЕДИЦИНА "МИШ-МАШ".
ТИ ВЕЧЕ НЕ СИ КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ , ТИ СИ ДКЦ, МЦ, БОЛНИЦА ИЛИ КАКТО СИ ИЗБЕРЕШ ДА ТЕ НАРИЧАТ. СТЕГНАЛ СИ ПРИМКАТА ВЪРХУ ЛЕКАРИТЕ В БУРГАС И ВЪЗЕЛЪТ СЕ ЗАТЯГА ВСЯКА ГОДИНА ПОД ПОГЛЕДА НА РЗИ /ДЪРЖАВАТА, РЗОК ,БЛС ,ОБЩИНА И ДР. СЪБУДЕТЕ СЕ КОЛЕГИ. ДА ИЗГОНИМ ТЪРГАШИТЕ ОТ ХРАМА НА МЕДИЦИНАТА.
40.
запознат
30.05.2017 14:07:27
0
2
Някой знае ли къде се работят пробите от така наречената болнична лаборатория?Защото със сигурност не се работят в нея.Нищо че имат много персонал, на който само плащат заплати.И докога лекарите и сестрите в болницата ще стоим без заплати.И осигуровките не ни се плащат!До кога
39.
пациент
30.05.2017 10:42:55
1
4
Не може и сравненее да се прави между лаборатория Лина и болничната лаборатория разликата и качесттвото е светлиннни години. Натресена болнична лаборатория на инат три пъти по скъпо излизат изследваниятя на Болницата някой прави ли я тази сметка и за чия сметка е всичко.Отговора е за сметка на потъващата Болница това е цялата истина.
38.
на Стела
30.05.2017 09:23:52
0
3
Мръсотията идва от кмета.
Никъде не пише дали първия, втория или осми ще сключи договор. Правилата са други и законът го казва. Така, че дали ще е ЛИНА или друга неболнична лаборатория, не е от значение.
Две години ни заливат с хвалби, че имат болничната лаборатория.
Никой не е и споменавал НЕболнична лаборатория. Пък да не говорим че в тази тяхна лаборатория не можеш да влезеш и да видиш, какво правят и как то правят. Преди тяхната лаборатория да заработи, имаше лаборант на разположение – сега -няма. Ако има спешност, няма кой в болницата да направи едно изследване. Също така там се работи с игли с изтекъл срок на годност и още много нередности има. Как да разчитам на резултати от такава лаборатория.
37.
Ненужна болница ненужна поликлиника
30.05.2017 08:54:09
1
4
Само гинекология и детско пълно с мангалески работят ефективно, другите отделения за какво са? личните лекари и те са едни в събота и неделя както и по празници ги няма никакви, трябва да ходиш в Лайфа където цените им стават двойни по това време и те правят сумати ненужни изследвания за да те изцоцат парите.
36.
СТЕЛА
30.05.2017 08:48:11
4
3
Повече от ясно е, че Костадинов си е платил за да се разгледат неговите документи преди другите входирани за да направи мърсотия на болницата и неговият бизнес да благува, трябва да си малоумник да не го разбереш
35.
Ваня
30.05.2017 07:54:44
1
4
Всички предишни кметове успяха да запазят болницата, а сега Поморийци ще запомнят Алексиев с унищожаването на болницата, то с друго няма.БРАВО НА ГЕРБ
34.
Петър
30.05.2017 07:10:53
1
4
Има Закон, който Държавна институция не иска да спазва, и за това обвинява частен предприемач! Няма такава Държава.
Иначе е просто,премахва се чл. 14 от Наредбата, който сам по себе си създава монопол и нищо повече! Той е внесен и гласуван от ГЕРБ, и за това може и трябва да обвинявате единствено и само себе си и партията на която сте член г-н Кмет!
33.
мелез
29.05.2017 22:54:51
3
0
браво. и на коляно-лакътна поза можеш да цъкаш коментари
32.
Пак гръмко заглавие
29.05.2017 22:53:38
2
3
Дискриминация няма, но има неспазване на процедурата описана в Националния рамков договор за медицинските дейности за 2017 т. така че и десет дела да заведе МБАЛ-Поморие полза никаква/ Справка чл. 26 ал.1 т.1 и т.3, чл.14 ал.3 т.1 и 2 от НРД/.
31.
Anka The Bed
29.05.2017 22:47:26
2
3
Плешивият ми жълтозъбец е отрязан от ГЕРБ и ДПС. Вече никой не го ебава. Стягам багажа за гастрол в Германия.
30.
до гейчето и родата му
29.05.2017 22:29:51
4
3
Мелез, казах ти да не се обаждаш.
29.
наблюдател
29.05.2017 22:24:51
3
7
Кмете, кмете!!! На калпавия космонавт и космосът му пречи
28.
до 26
29.05.2017 22:10:17
4
7
Да е жив и здрав и да работи, но защо само той да работи? Ако искаш ще отидеш при него, ако искаш ще отидеш в болницата. Сега законът казва, че ако Костадинов работи в Поморие, болницата не може да работи с клиенти /с клиенти, не с пациенти/! При това положение не се притеснявай, че ще му писне и ще си замине, защото на друго място, такъв монопол няма да намери. Не го мисли доктора, той е бизнесмен и знае как да оцелява, както го е правил и до сега.
27.
са
29.05.2017 22:00:20
3
7
Хайде сега си спомнете от кога започна кмета да говори че болницата затъва?май откакто назначи караилиева за управител и когато направи болнична лаборатория.нали така?
26.
Drugoselec
29.05.2017 21:15:46
8
6
Dr. Kostadinov e edin ot malkoto svestni hora ostanal v BG i razvil biznes po specialnosta si. Choveka pravi tova ot koeto razbira i to mnogo dobre. Zavista i lakomiyata okolo nego sa mnogo i postoyanno se opitvat da go smachkat. Dano ne mu pisne i si stegne bagaja za nanyakade - imame nujda ot svestni hora kato nego v tazi darjava a ne samo ot tariakti.
25.
запознатия да отговори
29.05.2017 21:02:32
1
4
Защо НЕ МОЖЕ да се сключи договор и с болничната лаборатория, ако в населеното място вече има ЧАСТНА лаборатория? За кои интереси е създаден този закон?
24.
Запознат
29.05.2017 20:40:41
0
4
Когато една или няколко лаборатории са открити в дадено населено място по закон РЗОК е длъжна да сключи договор за извънболнична помощ с тях. Ако в това нас. място никоя от лабораториите не изяви желание да сключи договор, РЗОК може да сключи договор с болницата, която има лаборатория. В която лаборатория всеки един от нас може да отиде и да му бъде извършено изследване без да лежи в болницата.
23.
Ванко Тъ
29.05.2017 20:34:31
1
3
Пак ми пречаааат....
22.
Хайде
29.05.2017 19:32:33
0
4
Утре на извънредната сесия кметът да разходи медиите в лабораторията на болницата и да им я покаже.
21.
фгтъдтрф
29.05.2017 19:31:26
2
6
Манипулативна статия. 100% има причина болницата да е останала без договор с НЗОК и управлението на болницата да обясни. Били подали заявление първи?! Ма тва да не е състезание? Я авторите да питат РЗОК има ли някакви критерии, на които трябва да отговаря въпросната лаборатория. Не ни правете на малоумни.
20.
протестатор
29.05.2017 18:57:03
0
2
ОТ РЗОК да ОБЯСНЯТ публично! Или ВЪН, продажници!!!
19.
до РЗОК
29.05.2017 18:40:59
0
3
Макшева да каже КОЙ я натиска да пречи на болницата ? КОЙ ?
18.
до 14 - Мелеза
29.05.2017 17:55:14
2
5
Ти върна ли подаянието, щото ако не си - нямаш право да го плюеш. С негови пари хляб си ял, все пак?!
17.
Странно
29.05.2017 17:53:24
2
4
Изобщо не разбирам защо трябва да има болница в Поморие? ЧЕ какво вършат там? Какви отделения има и кого лекуват?
16.
Лекар
29.05.2017 17:43:01
2
7
Щом РЗОК е отказала, значи има право.
Съмнявам се някой да може да повлияе.
И не разбирам, какво общо има ЛИНА с това?
Сега, обаче става ясно, че АЛЕКСИЕВ иска да влияе
На РЗОК!
Защо, като не е правилната страна?
15.
дф
29.05.2017 17:31:14
3
3
Абе няма как РЗОК да направи нещо такова на общинска структура. Няма. Не е изключено някой нарочно да е закъснял и сега да вдига пара. Пък за Костадинов - тук много народ го плюе, а пред него май май са милички и добрички.
14.
Пом
29.05.2017 17:18:22
2
7
По голям дискриминатор от Поморийския Баничар няма .
13.
Георги
29.05.2017 17:04:10
1
6
Какво му е хубаво или не му е хубаво на Костадинов, няма значение. Дали да има друга лаборатория в Поморие не би трябвало да се решава според това накъде му сочи оная работа сутрин. Както в Бургас подписват с всички, така трябва и в Поморие. То това е все една аз да съм гинеколог и да искам да си открия кабинет в Поморие, ама понеже друг гинеколог има кабинет, да ми откажат. Фактите обаче сочат друго - в Поморие има поне трима гинеколози.
Тук мирише силно.
12.
до Георги
29.05.2017 16:52:59
1
7
Според теб хубаво ли му е на Костадинов в Поморие да няма други лаборатории? И случайно ли няма други?
11.
Георги
29.05.2017 16:31:01
3
9
Добре, ако приемем че в тази наредба, която не мога да намеря, става въпрос за по-малки населени места, ето пример с Карнобат: Лабораторията в болницата я взе, познайте кой - Костадинов, но там има и клон на Рамус. В Айтос са Тошкина, Костадинов и още една. Странна работа се случва в Поморие. Вярно, че е близо до Бургас, но защо да не си спестиш парите за транспорт, а в същото време да имаш избор? Много хора не искат да ползват услугите на мошеника Костадинов.
10.
до 9
29.05.2017 16:18:26
0
3
Няма логика, всичко е въпрос на пари.
9.
Георги
29.05.2017 16:15:44
0
8
Няма логика в това. В Бургас примерно има десетки лаборатории, сключили договор с НЗОК - във всеки медицински център и ДКЦ има лаборатория (ако не са дадени на Костадинов), отделно са частните - Бодимед, Рамус, Тошкина, Костадинов, микробиологични, хисто-патологични и т.н. Как Здравната каса сключва договори с всички тях - на никого не е отказала договор, а в Поморие сключва договор само с една лаборатория?
8.
Ректор
29.05.2017 15:37:10
1
0
От игрите на кмета и РЗОК на нас ни става хубаво
7.
шамандур
29.05.2017 15:32:02
3
8
Ай стига! Аман, кафа и тн. Има закони, да си кажт от РЗОК и стига са скачали от Поморие. Като не им харесва някой - какво? Да си закрие бизнесът човека ли? В тая страна бизнесът се мачка яко! И това е факт. ЛИНА били там 20 години и на някой не му хареса - айде вън. Махнаха се хората от болницата, сега защо работели по закон. Ми ай стига.
6.
saglasen s 5
29.05.2017 15:31:02
3
7
Посегнаха и на най-важното на нацията заради интересите на "бизнесменчето" .. Вижте се бе
5.
?
29.05.2017 15:25:06
3
10
Чак пък толкова да е уникален и благодеятелен д-р Костадинов , не ми се вярва? Как така само за поморийци е работел - безплатно ли? По интересното е как ще гласува и защо сега не работи безплатно за поморийци след като е общински съветник?
4.
недоразумение
29.05.2017 15:01:30
6
6
Защо мълчи д-р Караилиева
за това, колко пари дължи болницата на ЛИНА
И от колко време?
Как не разбра тоз кмет, че тази лаборатория
само и единствено е
работила за болницата и за поморийци!!!!
Как не допуснаха, че човек като Костадинов има
само в Поморие???
Грозно и Глупаво поведение от Кмет и от Управител
3.
ДПС
29.05.2017 14:59:14
5
7
зад Лина стоят ДПС
2.
аааа не
29.05.2017 14:57:57
2
5
многооооооо
1.
мммм, даааа
29.05.2017 14:57:04
2
11
колко ПАРИ е дал шефа на "ЛИНА" на РЗОК да се случи това ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори