×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Николов предлага да се намалят таксите за детски градини


22 Февруари 2016, Понеделник, 15:30 ч.

Основният аргумент са спестените средства от отоплението след санирането на забавачниците
Утре, 23 февруари, местният парламент ще се произнесе по предложението на кмета Димитър Николов за намаляване на таксата за детските градини. За целта трябва да се измени и допълни местната Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Бургас.

Предложението на кмета е диференцираната такса за присъствен ден да се намали от 1,65 лева на 1,52 лева - това важи за всички сезони без летния. За летния период, 1 юни - 31 август, се предвижда от 2,50 лева дневната такса да стане 2,38 лева.

Основният аргумент за предложеното от кмета Николов намаление са последните калкулации на сметките за отопление в детските градини. В тях се забелязва трайно намаление, откакто Общината санира сградния им фонд и въведе допълнителни мерки за енергийна ефективност. Тези икономии позволяват да се отнеме малко от финансовата тежест, която пада върху бургаските родители.

Ако предложението на кмета бъде прието, по-ниски такси ще се плащат още от този месец нататък.



14
Коментара
Има нов, но го крие
Има нов, но го крие 05/10/2024, Събота 20:21 0
Загърбиха ли враждата си
Загърбиха ли враждата си 05/10/2024, Събота 19:21 0
Изповяда се за дрогата
Изповяда се за дрогата 05/10/2024, Събота 19:00 0
Флагман.БГ Напуска бТВ заради хейта Напуска бТВ заради хейта 05/10/2024, Събота 18:00 9
14
Коментара по темата
14.
ТОНИ
23.02.2016 15:51:39
2
5
УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ И ПЕРСОНАЛА В ГРАДИНИТЕ,ТОВА СА ХОРАТА ,КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА.ОТ ТУК СМЕДВА ДА СЕ ПОВДИГНЕ ВЪПРОСА ЗА КАЧЕСТВОТО НА ХОРАТА,КОИТО НИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА, ИСТИНАТА Е ЧЕ ПЕДАГОГ НЕ Е САМО ПРОФЕСИЯ ,А И ПРИЗВАНИЕ, НАВСЯКЪДЕ ИМА ХОРА ,КОИТО ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СТАВАТ ЗА ДЕТСКИ УЧИТЕЛИ И Т.Н. В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ , ВСЕКИ ДЕТО ЗА НИЩО ДРУГО НЕСТАВА УЧИ ЗА УЧИТЕЛ, КОЕТО Е УЖАСНО. А ОТНОСНО ТЕМАТА -АЗ КАТО РОДИТЕЛ СЪМ СЪГЛАСНА ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СИ ПЛАЩАМ ТАКСАТА ,КОЛКОТО Е БИЛА ДОСЕГА, СТИГА ДЕТЕТО МИ ДА Е ГЛЕДАНО КАКТО ТРЯБВА
13.
Тиквата
23.02.2016 09:00:55
0
5
Преди МОМАТА ,таксата за дете беше 20 лева,а сега е 50 лева.Предложеното намаление от 2 лева, едва ли ще задоволи очакванията на родителите.
12.
аь му предлагам
22.02.2016 20:38:59
6
4
НА НИКОЛОВ ДА МАХНЕ КАМБЪРИТЕ И ПАЯЦИТЕ И ДА ПРЕВЕДЕ ГРАДА В НОРМАЛЕН ВИ КАКТО СИ БЕШЕ ПРЕДИ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ
11.
Х
22.02.2016 16:44:10
0
3
Вместо да привлече инвеститори които да открият работни места и да увеличат заплатите, той пак почна със популистики.
10.
друга тема
22.02.2016 16:41:39
3
3
само ще смачка предприемачите които почват частни детски градини. И ще убие конкуренцията и няма да има никакви специализирани градини. След като няма такива със по интензивен английски богатите Българи ще си вземат парите и къщите и ще имигрират във Кипър или Западна Европа където очилатите кметове нямат право да убиват пазарните цени, а напротив --- насърчават конкуренцията.

Криенето на пазарните цени е тероризъм срещу нацията.
9.
Истината
22.02.2016 16:32:56
4
4
Защо трябва да плаща целия народ за тези които искат някой да им гледа децата безплатно.
Една учителка струва по $100 на ден. Кой ще ги плаща тези пари?
Как ще е безплатно? Нищо не е безплатно. Това е система за правене на роби. Пазарната цена не бива да се играе със нея.

Няма прозрачност ако не е ясна пазарната цена. Това значи че те искат да точат пари по друг начин.

Със тея смешни такси във момента които са 75% по ниски от пазарните, вие държите ниски.

Стига комунизъм. Защо не намалим заплатите на кмета и Общината а да оставим таксите на пазарни цени?

Няма безплатен обяд. Комунисти! Една система като свикне на комунизъм никога няма са стъпи на краката си. Няма връщане.

Хората трябва да плащат истинската цена на живота!!!!!
Те трябва да мислят!!!!
Само една система която има пазарни цени, би възпитала хората да внимават в картинката.
8.
Тракиец анти-Руснак
22.02.2016 16:16:59
1
3
До номер 6: ами откъде смяташ идват заплатите на учителките --- от тези такси. Не разбирам защо хора които нямат деца трябва да плащат във общите пари, за тези които имат. Няма логика. Не е честно. Това е грабене на пари.
Много не могат да имат пари а сега им взимат от данъците за да дават на такива които имат деца и пари а жените им стоят да пушат цигари без да работят.
7.
До тъпанара с № 6
22.02.2016 16:14:36
1
5
Как какво бе малоумник - за да върже Бюджета от едните взема да даде на другите
6.
До номер 4
22.02.2016 16:12:01
3
0
Таксата в градината какво общо има с намаляване на заплатата?
5.
Не го е срам...
22.02.2016 16:11:40
4
4
, ще намали таксите с 3-4 лева а ще си вдигне заплата с 300-400
4.
Картата
22.02.2016 15:57:02
5
2
Прост кмет. Учителките имат най ниските заплати в Европа, той пак им намаля заплатите.

Смятам че таксите трябва да се увеличат както е на запад.

Къде сте видяли някой да работи безплатно? Как може това? Това е една пропаганда да се източи държавата
3.
Бургазлийка
22.02.2016 14:03:33
1
10
PR ход! "Голямо" намаление ще е да плащам 2-3лв по-малко месечно за ДГ! По-добре да ползват по-качествени храни за децата!
2.
фенчо
22.02.2016 14:01:58
5
6
Предложение на Митко - дрън-дрън... Бсп искат намалението и то не такова каквото уж кметът е предожил, а доста по-голямо. Ама си личи, че герберските пиари са добри, всичко хубаво все Момата го е предложила. Чак е смешно вече.
1.
бизнес
22.02.2016 13:40:36
0
8
Чудесно е да се намалят таксите в детските градини, но да не забрави да увеличи пак данъците и таксите на малкия бизнес, че да го доразбие напълно.Все пак, на монополистите трябва да се помага, нали.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за веган брауни с банан и тахан Рецепта за веган брауни с банан и тахан Здравословен сладкиш Колко често трябва да сменяме чаршафите и кога - матрака Колко често трябва да сменяме чаршафите и кога - матрака Експерти съветват да перем чаршафите си всяка седмица Има нов, но го крие Има нов, но го крие Малко след като се роди дъщеря й Симона се раздели с бащата на детето й – Даниел Милушев, заради изневяра от негова страна Не можем да се справим с тези у нас, а се задава нова мигрантска вълна Не можем да се справим с тези у нас, а се задава нова мигрантска вълна Конфликтът излезе извън рамките на оста Израел/Хамас/Хизбула и последствията са трудно предвидими в по-широк политически план   Откриха паметна плоча в Равнец - в чест на летците! Откриха паметна плоча в Равнец - в чест на летците! Днес се отбеляза и празникът на селото  Отбелязваме 50 години от това паметно събитие, което няма край Отбелязваме 50 години от това паметно събитие, което няма край Строежът му ту започва, ту спира и винаги е съпътстван от скандали Шокиращ инцидент в с. Маринка – джип блъсна ученик (ВИДЕО) Шокиращ инцидент в с. Маринка – джип блъсна ученик (ВИДЕО) Трафикът е кошмарен, нужни са спешни мерки за успокояването на движението, зоват хората от селото Може ли да повярвате, че преди е бил дебелак Може ли да повярвате, че преди е бил дебелак Сега е Аполон, но... Ски курортите по света са пред заплаха от глобалното затопляне Ски курортите по света са пред заплаха от глобалното затопляне Температурното ниво на замръзване, при което може да има сняг, се е повишило с около 250 метра през последните 50 години Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува в Косово за празника на град Призрен Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува в Косово за празника на град Призрен На една сцена се качват изпълнители от всички балкански държави 
„Тойота“ прекратява спонсорството за прояви на ЛГБТ „Тойота“ прекратява спонсорството за прояви на ЛГБТ Това се случи след разкрития, че тя финансира кампании за смяна пола на децата Загърбиха ли враждата си Загърбиха ли враждата си За момента публично известната среща между тях е само една - през 2019 г Край на кастрациите! Ще има ваксина Край на кастрациите! Ще има ваксина яма упойка, нито хирургическа процедура, само обикновена инжекция Стоян Копривленски готви нов подвиг в Япония, вече е световна звезда! Стоян Копривленски готви нов подвиг в Япония, вече е световна звезда! Победата е 4-а поредна за Стоян Копривленски в Япония под банера на K-1 Изповяда се за дрогата Изповяда се за дрогата Според хитмейкъра по това време той се е чувствал сякаш умира Разведе се заради турски милионер Разведе се заради турски милионер Турският богаташ е на 35 години и е един от най-заможните в Истанбул И Гърция не може да се справи с българската мафия И Гърция не може да се справи с българската мафия Журналистическо разследване разкрива, че тези престъпни организации проникват в местния бизнес, включително в нощни клубове и туристически предприятия, като често използват фалшиви самоличности Раздели се с богатото си гадже Раздели се с богатото си гадже За раздялата на Бети с бизнесмена Борислав Борисов започна да се шушука още в началото на септември Напуска бТВ заради хейта Напуска бТВ заради хейта Зейнеб Маджурова се превърна в най-мразената от новоизлюпените звезди в ефира Някога бе най-красивата българка, днес живее в крайна бедност, но не се унижява и моли за пари Някога бе най-красивата българка, днес живее в крайна бедност, но не се унижява и моли за пари Първата Мис България не иска да се моли за държавна пенсия 
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия изток, но рискът от терористични атаки се повишава Виц на деня Виц на деня - Мамо, тука мирише на парфюма на тати! - възкликна малкият Иванчо, докато с майка му минаваха покрай кръчмата... Виц на деня Виц на деня - Докторе, с разстройство мога ли да пия ракия?
- Аз с вода я пия, ама щом така ти харесва...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Гостите разбраха намека, че е време да си ходят, едва когато станах да отвържа кучето.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори