Първият по рода си джаз клуб-ресторант с изискана еко кухня отвори в Бургас
„8 МАМА`S” се намира на ул. „Булаир” 35. Пианото в голямата зала, на което ще свирят различни изпълнители, допълва клубната ретро атмосфера
17 Октомври 2014, Петък, 03:30 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимки АвторътВ „8 МАМА`S” даже и хлябът се приготвя на място с квас
Джаз ресторант, с домашно приготвена храна от екологично чисти продукти, отвори врати в Бургас. Ценителите на класната музика ще могат да се насладят на клубната атмосфера с чаша специално подбрано вино. „8 МАМА`S” се намира на улица „Булаир” 35. Заведението е единственото по рода си в Бургас, идеален избор е за фирмени партита, бизнес срещи, рождени дни, семейни събирания и срещи с приятели. Собствениците имат идея често да канят български джаз изпълнители.Сградата, в която се помещава ресторантът, е строена през 1930 г., била е някога банка, днес е запазен напълно автентичния й вид. Интериорният дизайн на „8 МАМА`S” допълва ретро атмосферата. Арх. Мариана Сърбова е подбрала всеки детайл от антикварните магазини в страната и чужбина. А пианото в големия салон придава завършеност на картината. Ресторантът има и външна зимна градина, може да обслужва около 60 души.
Ястията в „8 МАМА`S” са бутикови, не се замразяват от предния ден, правят се на момента. Хлябът се приготвя също на място с квас, не се използва мая. През идните студени месеци ще се предлага и специално направена на място туршия. Мамините гозби са на почит в заведението, както и диетични, но с отличен вкус десерти. Главният готвач идва от Гърция. Избягва се запържването на продуктите, при приготвянето им се използва пара, пекат се на грил или фурна. Разработват се и специални нутри смути рецепти. Ресторантът предлага и обедно меню, което се подновява всеки ден. Заведението е отличен избор и за вегетарианците. Ето и галерия от снимки от „8 МАМА`S”, който има три зали – една голяма, по-малка - подходяща за семейни и приятелски вечери, както и обособен кът до бара:
В категории:
Лайфстайл
Доналд Тръмп: Дадохме презервативи за $50 милиона на „Хамас“, използват ги за бомби
Парламентът обсъжда промени в Закона за вероизповеданията
Слабо земетресение в България
Силви Вартан: Душата ми е българска, сърцето ми е френско
Министерство на туризма ще подкрепи развитието на градския туризъм в Стара Загора
Влизат в Hell-s Kitchen, ще ни учат да го готвим
31/01/2025, Петък 12:40
0
Купи си картини за 12 бона от БГ художник за новия палат
31/01/2025, Петък 12:20
2
„Възраждане“ внася проект на решение за излизане от споразумение със СЗО
31/01/2025, Петък 12:00
2
Третият и последен сезон на "Игра на калмари" тръгва на 27 юни
31/01/2025, Петък 11:40
0
Филми с българско участие са включени в надпреварата за френските киноотличия "Сезар"
31/01/2025, Петък 11:20
0
Парламентът обсъжда промени в Закона за вероизповеданията
31/01/2025, Петък 11:00
0
Слабо земетресение в България
31/01/2025, Петък 11:00
0
Лекар: Може да се стигне до апаратна вентилация след поставяне на ботокс
31/01/2025, Петък 10:40
0
Лудогорец с много силен мач в Европа
31/01/2025, Петък 10:30
0
Министерство на туризма ще подкрепи развитието на градския туризъм в Стара Загора
31/01/2025, Петък 10:20
0
"Тук всичко пропада"
31/01/2025, Петък 10:00
4
Неприятна новина за София, Пловдив, Русе и Димитровград
31/01/2025, Петък 08:30
2
Аз лично скоро ще ги посетя да се запозная с интериора и хранята на място. Да се готви Майстор-готвача в кухнята!
Tova de ne e mebelen zavod.