×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Учителка по физическо в ОУ „Антон Страшимиров”: Какво значение има какво искат децата? Ние сме учителите!


Учителка по физическо в ОУ „Антон Страшимиров”: Какво значение има какво искат децата? Ние сме учителите!
Учителката по физическо Марина Станева (вдясно) каза, че футболен отбор в училището ще има под тяхно ръководство. Децата обаче искат старите си треньори, с които миналата година са станали шампиони
07 Ноември 2013, Четвъртък, 11:38 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, снимки Флагман.бг

Шампионите по футбол в бургаското училище искат старите си треньори, страх ги е да не ги изключат от клас

Учителката по физическо в бургаското ОУ „Антон Страшимиров” Марина Станева днес рязко отсече: Какво значение има какво искат децата? Ние сме учителите и ръководителите”. Думите й прозвучаха стряскащо като се има предвид, че има дългогодишен стаж като преподавател. Поводът за острата й реакция беше протест от страна на родители, чиито деца са във футболния отбор в училището. Миналата година те са били шампиони, но сега отказват да участват активно в тренировките, защото ръководството на училището е сменило наставниците им, които са били родителите на две от децата. В момента обаче треньорите са учителите по физическо Марина Станева и Андрей Андреев. Малките футболисти очевидно не приемат наложите им преподаватели и отборът е на път да се разпадне.

Петър Димитров и Валентин Георгиев днес за пореден път се опитаха да говорят с ръководството на ОУ "Антон Страшимиров", за да поемат отново отбора

По тази причина днес Петър Димитров и Валентин Георгиев, които са водили до скоро отбора, опитаха да се срещнат с директорката на училището Елена Начева. Вместо това обаче се сблъскаха с учителката по физическо Марина Станева. „Ще има отбор, но ние ще сме ръководителите. Какво значение има какво искат децата. Няма да приемем да ни поставят условия”, каза тя.

„Искаме децата отново да тренират с желание. В отбора са 12 деца, които тренират във футболни клубове, а ние ги събирахме през почивните дни и спортувахме заедно на стадиона в ж.к.„Славейков”. Децата са петокласници и бяха много привързани към нас. Дори преди мач искаха лично да им завързвам маратонките, защото смятаха,  че им нося късмет. Имахме победи, успяхме да станем шампиони. В момента никой от тях не иска да ходи на тренировки, а моят син дори се страхува да не бъде изключен от училище. Не може така да се решават проблемите.”, каза Валентин Георгиев. Двамата родители искат отново да поемат тренировките на децата, правят го безвъзмездно и с желание.

След разговор с директорката стана ясно, че ръководството на ОУ "Антон Страшимиров" ще се произнесе окончателно утре по спора. От там обещаха да потърсят и мнението на децата.


В категории: Бургас


104
Коментара
Флагман.БГ 3 неща, които прави сериозният мъж 3 неща, които прави сериозният мъж 21/09/2024, Събота 22:00 0
С какви имоти разполага
С какви имоти разполага 21/09/2024, Събота 20:10 0
Флагман.БГ Кралят на ужаса стана на 77 години Кралят на ужаса стана на 77 години 21/09/2024, Събота 19:53 0
104
Коментара по темата
104.
учител
09.12.2013 23:19:47
3
5
Учителят е учител на всички, на можещи и не можещи. Това не е спорт за високо спортно майсторство. ето затова на ученически игри не трябва да участват деца от спортните клубове. А, директора би трябвало да е наказан, че е нарушил Наредбата. Последиците са видни.
103.
мазен кОр
15.11.2013 20:30:35
1
4
Дискусията под този коментар ме отчайва от човешкото съсловие. Можете единствено да критикувате и то неконструктивно. Всеки може да псува на майка и да се прави на велик. Докато не се научите да цените хората, които са в услуга на Вас и на целия народ, няма да се оправим. Българите сме нация на тъпи, прости и кухи същества, на които нищо никога не им стига и все сме недоволни, а най-добри сме в даването на акъли, псуването и оплакването. Срам ме е. Срам ме е да виждам как обиждате учители, утре - лекари, а после - кой знае... Вместо да критикувате...ето Ви едно предложение: НАМЕРЕТЕ РЕШЕНИЕ, КОЕТО ДА ЗАДОВОЛЯВА ВСИЧКИ, НАПРАВЕТЕ КОМПРОМИС!!! Лека вечер.
102.
ФОСТАТА
15.11.2013 20:21:09
1
4
До анонимен:
Може би трябва да се допитате до децата и родителите относно г-н Тодоров и дали изобщо е бил някого. Стига с глупавите и безпочвени нападки спрямо учители, които нямат нищо общо с въпросния проблем!!! Българска черта е да ровите в теми, за които сте "чули" нещо и не знаете как стоят нещата. Г-н Анонимен, станете учител, за да дадете пример, щом сте толкова компетентен.
101.
Родител
14.11.2013 01:33:34
2
4
Върнете надеждата на децата и светлината в техните очи, дайте шанс на новите възпитаници за едно ново и по-добро начало.
100.
встраи от темата
11.11.2013 20:34:34
7
4
А знаете ли, че г-н Тодоров - учител по български език предаяащ на 7 клас в момента. След биенето на 1 или 2 звънец той гони учениците с пръчка по коридорите. Това не е ли надилеане за децата ?
99.
анонимен
10.11.2013 21:15:33
5
4
Престанете да се излагате с правописни грешки и обиди! Училището е на ниво затова всички деца след 7кл са приети, което означава за добрата подготовка там. Помислете малко, че тези коментари ги четат и децата какъв пример им давате така. Заради едни временни турнири се излагате.
98.
DAUTEV
10.11.2013 15:31:25
6
13
До големия треньор ,който бил създал тези деца!Ей неизживял се комплексар!Стана пълен смешник,отиде да плачеш на Даутев,после извика скат!Сега викам да направиш гладна стачка!Аутсайдер си бил и ще си останеш такъв,просто си прост!
97.
asew
10.11.2013 06:48:35
4
11
На теб да не ти бъркат с клечки в задника,като даскалите взимат по 400 лева,бе,охлюв!!!ти като си преуспял,си затвори устата и не говори за неща ,дето не разбираш!Правилата изискват,щом е училищен отбор ,да се води нот учител!Егати малоумния овчар!Антона в лицето на ръководството не може да си позволява да назначава анонимници и родители за треньори на училищния отбор!!Това е измишльотина на ЖОЗЕТАТА-РОДИТЕЛИТЕ-ВЕЛИКИТЕ ТРЕНЬОРИ!А ТИ,НЯКОЯ,ПРИЕМАШ ПРИКАЗКИТЕ ИМ ЗА ИСТИНА!!ТОЛКОВА ТИ Е УМСТВЕНИЯ БАГАЖ И НА ТЕБ!А В ТОВА УЧИЛИЩЕ СЕ РАБОТИ ЗДРАВО И ЯКО!ТОВА ГО ПОКАЗВАТ РЕЙТИНГИТЕ И БРОЯТ НА УЧЕНИЦИТЕ В УЧИЛИЩЕТО-ОКОЛО 1000 ДЕЦА!КАТО НЯМА АДЕКВАТНИ РОДИТЕЛИ,УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ ДАВАТ АКЪЛИ-ДА!ГЛУПАЦИ ТАКИВА!
96.
някоя
09.11.2013 20:49:26
3
2
До г-н Асев, ти само да си почешеш надутия език ли се включваш? Не четеш ли какво се бише ,г-н умнек и даващ акъли. н.Нали ти пише ,че точно Антона ги е дал тези правила миналата година .Защо изобщо влизат в чата такива малоумници и постоянно трябва да се повтаря едно и също .Аман от простаци и некадърници. И не става въпрос за професионален футбол и за спортното , а за турнер мужду училища. Не децата да се местят , а даскалята като не им харесва и се изявяват като големи спортисти да ходят да преподават в спортното .
До оня BATKA ли си ,ПАТКА ли си не те знам, ама по писането си прост човек. Кой с кого се ебава ,кой на кого да удря шамари ,не знам ,ама със сигурност за родител не ставаш.А кой колко пари взема и пенсия ,е до това кой за какво е учил .
95.
batka
09.11.2013 20:19:15
5
0
Аве мноо сте жалки даскалята -дънни риби.Децата се ебават с вас, един шамар не можете да им ударите, шефовете ви действат-вие чукате токове, двама рогача ви зимат отбора-правите високопарни декларации, един родител да ви се озъби и почвате да заеквате от страх, дадарян ви направи диви с ската-мънкате и бягате от камерата, и защо -за по 400лв и 150 пенсия, цял живот неудачници и мишкиииииииии
94.
АСЕВ
09.11.2013 19:25:38
5
10
ТЕЗИ ДВАМАТА ГОСПОДА КАКВО ИСКАТ????ДА ГИ НАЗНАЧАТ НА ЩАТ В АНТОНА КАТО ТРЕНЬОРИ ЛИ??МОЖЕ ЛИ ТАКАВА НАГЛОСТ???ДА ХОДЯТ В СПОРТНОТО И ,АКО ИМАТ НЕОБХОДИМОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ЦЕНЗ,ДА ВОДЯТ ТРЕНИРОВКИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ!!ТОЗИ ОТБОР Е НА УЧИЛИЩЕ,,АНТОН СТРАШИМИРОВ,,И ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ ОТ ПЕДАГОЗИ,Т.Е. ОТ УЧИТЕЛИ!!!АКО РОДИТЕЛИТЕ ИСКАТ ДА ПОМАГАТ-ЧУДЕСНО,КАКВО ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА!!АМА САМО ДА ПОМАГАТ,А НЕ ДА ПРЕДЯВЯВАТ ПРЕТЕНЦИИ!НАЛИ ТОВА СА ДЕЦАТА ВИ???КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА,ЗАПИШЕТЕ ГИ В СПОРТНОТО!!!ТАМ ПО ЦЯЛ ДЕН ЩЕ РИТАТ И ВЪОБЩЕ НЯМА ДА УЧАТ,МОЖЕТЕ ДА ПИТАТЕ ГЕОРГИ КОСТАДИНОВ И МАЙКА МУ!!ТЕ ЧУДЕСНО ЗНАЯТ ТОВА!!НО ЩОМ СА УЧЕНИЦИ НА АНТОНА,ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВЯТ С ПРАВИЛАТА,АКО ЩЕ И ТЕЗИ ДВАМАТА ГОСПОДА ДА СЕ МИСЛЯТ ЗА ЖОЗЕ МОУРИНЬО,МАКАР ЧЕ И ТОЙ Е БИЛ УЧИТЕЛ ПО ФИЗИЧЕСКО,НАЛИ???
93.
някоя
09.11.2013 14:04:22
4
3
ДО Г-ЖА РАЙЧЕВА
Ти не проумя ли в тази дълго дискусия , че никой в нищо несе рови. Никой на никого не иска да взима хляба ,професията и каквото там още може да ти дойде на акъла. КАКТО ПИШЕТЕ : Защо не обясните на детето си,че навсякъде има правила и колкото и да не му харесват те трябва да се спазват,защото живеем в общност.В дома си ги определяте Вие,в училище учителите,в другите институции определени за това хора. - КАК ДА МУ ОТГОВОРЯ НА ДЕТЕТО КОТО КАЗВА : АМИНАЛАТА КОГИНА КАК МОЖЕШЕ ,А СЕГА НЕ МОЖЕ? ЗАЩО УЧИТЕЛИТЕ В УЧИЛИЩЕТО СА ДОПУСНАЛИ ТАКИВА ПРАВИЛА МИНАЛАТА ГОДИНА , А СЕГА НЕ ГИСПАЗВАТ? ЗАЩО ТОГАВА Е МОЖЕЛО -А СЕГА НЕ? КАК ТИ ЩЕ ОТГОВОРИШ СЛЕД КАТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДЪЛЖАТ СПАЗВАТ -КАКТО КАЗВАШ , ЖИВЕЕМ В ОБЩНОСТ . ОБЩНОСТТА СМЕ НИЕ ,ВСИЧКИ -И ПРАВИЛАТА ТОГАВА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГИ СПАЗВАМЕ ? зАПОЧВАМ ДА РАЗБИРАМ КАК ВЪЗПИТАВАШ ДЕЦАТА СИ , КАКЪВ ПРИМЕР ИМ ДАВАШ, ТЕ ЩЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА ТИ С НАСИЛИЕ ,ТЪЙ КАТО НЕ ВИЖДАМ ЛОГИКА -ПРЕДИ Е МОЖЕЛО ,А СЕГА НЕ. КАКВО СИ СЕ ЗАЧУДИЛА ,РОДИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ ИЛИ НЕ .МОЖЕ И ДА РАБОТЯТ ,МОЖЕ И ДА НЕ РАБОТЯТ .В КРИЗА СМЕ НЯМА МНОГО РАБОТА. ПЪК И ДА ТИ НАПОМНЯ ,ЧЕ ТУРНИРА Е ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ ,ТРЕНИРОВКИТЕ СА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ .
рОДИТЕЛИТЕ НЯМАТ БОЛНИ АМБИЦИИ ДА ПРАВЯТ КЛУБ.ДЕЦАТА ИМ ТРЕНИРАТ В ЧЕРНОМОРЕЦ ,ТЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ КАТО ХОДЯТ НА МАЧОВЕТЕ ИМ. ТОВА ,ЧЕ СЕ ИЗЯВЯВАТ КАТО" ТРЕНЬОРИ" ,Е ЧЕ ДЕЦАТА СИ ГИ ПОИСКАХА.и НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С МЕДИИ , А РОДИТЕЛ НА ЕДНО ОТ ДЕЦАТА -РАБОТИ /НАЛИ СЕ ЧУДИШ ДАЛИ ИМАТ РАБОТА / И ТО В ТЕЛЕВИЗИЯТА И ТАКА СЕ ОЗОВАХА МЕДИИТЕ В УЧИЛИЩЕТО ДА ПОКАЖАТ НА ОБЩЕСТВОТО И НА ТАКИВА КАТО ТЕБ ,ЧЕ СА СЕ СЪЗДАЛИ МИНАЛАТА ГОДИНА ПРАВИЛА ОТ УЧИЛИЩЕТО И ОТ ДИРЕКТОРКАТА , А ТАЗИ ГОДИНА НЕ ИСКАТ ДА СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА. И НЯМА КАК ДА ОБЯСНИШ НА СОПОЛИВИТЕ ДЕЦА ТОЗИ АБСУРД.
ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ЗАБЪРСВАШ НА СОПОЛАНКОВЦИТЕ СИ СОПОЛИТЕ ,И СИ ГИ ВЪЗПИТАВАЙ ПО ТВОЯТА ОБЪРКАНА ПРЕДСТАВА ЗАПРАВОТА.
И НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ ПОВЕЧЕ , НЕПОДГОТВЕНА.
92.
някоя
09.11.2013 12:48:13
5
8
Г-жо Снтанева, като се правите на светица едва ли не , защо просто не признаете на себе си , че като учители педагози си водите часовете в училище. Вие сте болна . Имате болни амбиции и затова си го изкарвате на сина си , който много добре знаете ,че не му се отдава футбола ,но не му позволявате на детето да се откаже , го тормозите с караници викане ,крещене и го комплексирате.Това сме го виждали много родители и ви е казвано да не го мъчите детето , но вие с болния си амбициран мозък го тормозите. То си е ваше - нашите деца , не смейте да ги тормозите ,защото ще се разправяте лично с нас / родителите /.Вече два пъти детето ми каза, че сте го тормозили с приказки ,тъй като знам къде да ви намеря ще дойда на и лично ще ви потърся сметка .А колкото до турнира - никой не ви кара на сила да водите децат / които не ви искат/ в извънучилищна дейност. Това означава , че никой родител не иска да ви взима работата ,защото турнирите това не са в училище А ПАК КАЗВАМ ИЗВЪНУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ.И като не можеш да съставиш и организираш отбор/ т.като не си желана / не тормози децата.Доброволно се оттегли в страни и остави децата да играят свободно , да ги организира и напътстват хора ,родители които децата искат , а ни можеш само да СЪДЕЙСТВАШ. НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ НЯКОЙ ТИ ИЗЗЕМВА ФУНКЦИИТЕ .
Защо след като журналистите са си тръгнали онзи ден вие веднага сте привикали децата на групички при директорката и сте ги уплашили по този начин и те горките са се съгласили да играят с онзи въздухар Андреев /който не знае как да ги подреди на игрището.- Типичен ТРЕНЬОР КАТО ДИМИТЪР ПЕНЕВ -онези двамата и третия/. Защо не го направихте в присъствието на родителите , журналистите и вие.Защото знаехте децата какво ще кажат, и се изплашихте.И пари взимате.От миналата година го знаем, от първоизточник.Защо казвате , че Планинска много ги е глезела /бившата класна на децата от първи до четръвти клас/ .Много ги обичала и правела всичко за тях.Как миналата година Планинска можеше формално да ги води , а официално да ги тренират родителите , как тогава директорката беше съгласна , как тогава никой не кажа , че тези родители изземват функциите на госпожата . Ще ви кажа : защото тогава децата поискаха да играят , тя е казала ,че не разбира от футбол ,но децата да предложат родител ,който може да ги организира и напълно доброволно ,безплатно , да отделя от личното си време, да ги тренира . Тогава децата са предложили тези двама родители ,защото се познават , виждат се на мачовете , на черноморец ,на които ходят редовно и така се сформира един много добър отбор , който стана шампион.
А Андреев като е бил 4 пъти републикански шампион по овчарски скок да продължава да скача , а да не се навира там където нищо не разбира и децата да му се смеят ,че е некомпетентен , не знае елементарни футболни термина . Не знае децата на какви постове играят и така олеква в очите им. Затова го наричат парашутист . Да продължава да скача, да отстъпии на хората ,които си познават децата и знаят как да ги тренират / ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА/.
Това обаче не означава , че не възпитаваме децата си на морал и уважение . Възпитаваме ги и още да бъдат упорити , да отстояват правата си , да бъдат справедливи ,амбицирани във всичко ,което правят и да го довършват до край . Да се стремят винаги към победа и да бъдат номер ЕДНО , да бъдат във всичко ПОБЕДИТЕЛИ.
91.
До г-жа Станева
09.11.2013 11:54:06
4
11
Г-жо Станева, не бих се включила в този разговор, ако не ме предизвикахте с мисълта си: "А на останалите: " Не ме касае, вие не можете да ме обидите , запазете си негативната енергия и омраза за вас, тя ще изяде вас, а не мен!". Добрият и качественият педагог не разсъждава така. Още повече, че сте наясно, че грешката е допусната още миналата година от ръководството на училището, като е допуснало в противоречие на всички изисквания отборът да се води от родители. От тук нататък всичко е едно свободно съчинение ... В момента давате ли си сметка колко деца и родителите им са разстроени. А какво им минава през главите - та децата са в началото на пубертета! Видно е, че родителите са добронамерени. Било им е позволявано нещо, след това изведнъж им се забранява - нормална реакция. Какво направихте и правите, за да намалите напрежението? Явно петнадесет години не са ви достатъчни, за да проумеете една простичка житейска истина: "Кавга с един не става!". Родителите не са от калъп и не могат да бъдат еднакви. Едните сигурно са "по-разумни" от Ваша гледна точка, но това не означава, че останалите са неразумни. А относно парите и другите неща - "Гроб джобове няма", пък и не е важно какво сте и какво имате в личен план, важно е там където работите да спазвате "Етичния кодекс на работещите с деца" и Кодекса на труда.
Към младият учител по физическо възпитание: Проявете търпение и на всяка цена потърсете общ език с родителите, колкото и трудно да Ви е. Хубавото е, че притежавате доказано висок спортен дух. Примерът на колежката Ви и поведението и в този форум не са най-подходящите за случая. Явно под напрежение и афект не може да владее нервите си, което подсказва, че не е добър спортист и още по-малко педагог. И помнете, щом сте решил да работите като учител: "АКО ЗА ДА СЕ ВЛЕЗЕ В ДВОРЕЦА НА ВСЕОБЩОТО ЩАСТИЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПРОЛЕЕ ЕДНА ДЕТСКА СЪЛЗА, АЗ НЕ БИХ ВЛЯЗЪЛ В НЕГО." М.Ф. ДОСТОЕВСКИ.
90.
asew
09.11.2013 05:14:44
3
5
Господин Иванов,елате в Антона да се научите на четмо и писмо,че като Ви гледам правописа,имам чувството,че нямате и основно образование!!!!!
89.
милена
08.11.2013 23:45:44
1
1
петйо не се ядосвай ще направиш някой инфаркт
88.
иванов
08.11.2013 23:43:29
7
1
към родителите -виждате ли високото ниво на учителите-няма що станаха за смях и подвив в бургас.аз ако съм на мястото на директорката
тази станева ще направя на нищо ,тя и съсипва училището с неедекватното си поведение.хора осъзнайте се!!!!
87.
иванов
08.11.2013 23:36:13
8
5
съвет към родителите -не записвайте учениците си в антон страшимиров. директорката е под всякаква критика и си живее в епохата на тоталилиризма.бягайте от там!!!!!!
86.
най-добрият
08.11.2013 23:20:42
10
6
станева курво долна ,докога мислиш че алексиева ще е зад гърба ти .къде се намираш , от къде получаваш заплатата си,като си много кадърна и любима учителка начална педагогика,преквалифицирана впоследствие на учтел фс можеш да правиш само свирки
85.
ученик от 6 клас антона
08.11.2013 23:14:32
5
6
към всички учители от антона.не се мислете за недосегаеми и не живейте в епохата на комунизма.
84.
някакав
08.11.2013 23:10:10
6
5
продължавате да манипулирате всички ,без да си давате сметка къде сте сгрешили вие великите учители от антон страшимиров.и не си давате сметка , а продължавате да упреквате родителите .жалко за вас .опазил ни господ от такива като вас.станева злобата и гордостта ще те съсипят.нали знаеш господ забавя но не забравя.ще си платиш с лихвите
83.
родител
08.11.2013 22:48:31
6
7
станева колкото и да ревеш ти си тотално компрометирана и кажи ми какво толкова си постигнала като състезател и се хвалиш и се криеш за успехите на талантливите деца.
какво си постигнала ти ми кажи жалко подобие на човек.твои ученици също го споделиха че си въздух под налягане.а за твоя смешен и употребен ,жалък колега андреев това че не разбира от материята футбол няма нищо подобно. какво ги интересува останалите че бил шампион по овч.скок .вие и ти конкретно дава тили си сметка какво направихте с децата-съжалявам но нямате подход усет към децата и знайте че ти конкретно ще те гоним до дупка , заедно с медиите.а като си много отворена ела на срещата в понеделник а не да криеш като мишка както когато видя камерите .защо не застана пред тях а се държа катонедосегаема. ще ви разбием ,просто много ни подценявате.
82.
Анонимен/а.
08.11.2013 22:36:57
7
4
До номер 80. Да, права си от една страна, че е до някъде земна госпожа. Но понякога прекалява ! Нагрубява учениците и тем.подобни. Не смятам, че това е нормално. Нито да наказва учениците да бягат по цели часове, за това че някой пръдлю се е обадило. Имало е случай в който аз минавам през училищната сграда,а въпросната Марина Станева вика и крещи.
А отсно Вашето изказване Какво значение има какво искат децата? Ние сме учителите и ръководителите”, нбого неправилно! Заради Вас ще се провали един училищен отбор, който Ви е носил много победи. Вие ще загубите. :)
81.
Марина Станева
08.11.2013 19:38:27
9
20
Считам, че е време и аз да взема думата, не за да се защитя, а за да изкажа своята позиция! И понеже не съм "мишка", за да се крия под измислени имена, аз заставам зад името си! От седмица насам аз, колеги и ръководство сме нужни да търпим изливащата се върху нас помия!Изливат я същите тези,които имат претенции, а самите те с клеветите ,обидите и непристойното си държание учат и показват на децата си, това, което НЕ трябва да бъдат!
От 15 години работя в ОУ "Антон Страшимиров" и смея да заявя, че това е мястото където преподават едни от най-квалифицираните кадри, училището с най-добрият колектив и ръководство, което е твърде стойностно, за да се налага да понася удари и нападки от Господин или Госпожа "Х" от К-с СлавейкоФФФФфф!
Та по темата! Да, Марина Станева и Андрей Андреев не са футболисти, както и много колеги, които водят ученически отбори! Ние сме учители и педагози.Нашата задача е да съставим и организираме отбори, които водим на състезания , абсолютно доброволно, състезания , за които не взимаме нито стотинка, а да не става дума за някакви си налудничеви 1200 лв.А който е много заинтересован и му се рови, моля, нека провери до съответната инстанция! Ние, учителите отделяме личното си време, лишавайки нашите деца от внимание, за да заведем своите ученици и ваши деца на състезания деца, които желаят да участват и на ученическо ниво, вместо на клубно! Деца, които ние , а и не само ние желаем да ритат топките си не само на асфалта и на полянката пред блока, а на места организирани за самите тях ,професионално и почетно и със специализирани условия за игра! И да, често ми се е налагало да получавам съдействието на квалифицирани треньори и разумни родители, които са ми СЪДЕЙСТВАЛИ, но никога никой учител не би позволил да му се изземат функциите изцяло, особено този груб и нелицеприятен начин.Има си ред,правила, възпитание и отношение.На мен слава и пари не ми трябват! Аз си ги имам ! На хората, които ме познават и защитават позицията на учителя, искам да им кажа: Благодаря! А на останалите: " Не ме касае, вие не можете да ме обидите , запазете си негативната енергия и омраза за вас, тя ще изяде вас, а не мен!
От цялата тази мизерия искам ще ви кажа за последно! Никой няма право да се държи арогантно с учителя Андрей Андреев, който четири пъти подред е бил републикански шампион на дисциплина "овчарски скок" и да го нарича ''парашутист".Той е твърде стойностен като човек и преподавател, за да му се лепват подобни епитети! Този човек, тепърва навлиза в сферата на образованието и трябва да му се даде шанс да се докаже още повече, за да даде всичко от себе си и да сподели опита на нашите/ваши деца! Ако някой все още изявява претенции към нас, моля нека заповяда и да ги изрази гласно!Знаете къде да ни намерите, а не по разни жълти издания да си чешите езиците!Защото всички знаем– зад монитора е много лесно! Зад монитора сме велики ! И отново благодаря на всички, познати и непознати за разбирането,както и със желанието си да се запознаят в действителност със случая!
80.
Ива Кондолова
08.11.2013 19:15:10
6
18
Аз съм учила в ОУ "Антон Страшимиров" и съм била ученичка на въпросната учителка по физическо....да не казвам ,че бяхме от първите и класове като учителка там. Та мисълта ми е....тази жена е много земна и разбрана и е добра в работата си.Помня, че никога не се е държала зле, била е справедлива по време на игри и занимания. Ако е била обидена или умишлено предизвикана, нормално да реагира така.
79.
Райчева
08.11.2013 19:09:40
5
7
Мими,не съм учител,но ако това ще те накара да се почустваш по добре,за теб нека бъда!Нямам нищо общо с училището или родителите,но по обезпокоителното е грубият,циничен и елементарен език на повечето дискутиращи.Позволявам си да взема отношение по темата,защото съм родител на ученици,които по никакъв начин не са имали нещо общо с въпросното училище.Проблемите,като цяло са много по сериозни не само в образованието ни,а във всички сектори на обслужване.Питам се,обаче това ли е начинът?Това ли е моделът на поведение,който ще предадем на децата си и защо имаме навика да се ровим в чуждия живот,в работата на другите?Не разбрах какво са постигнали в живота си двамата бащи от снимката и какви са амбициите им за в бъдеще,каква е тяхната професионална реализация,защото,като известни футболисти от близкото минало на мен лично не са ми известни.Нелепо и смешно е да се коментира какво искали децата,като се има предвид,че две от тях са собствените им.Въобще по поръчков материал в скоро време не бях чела!
78.
Ученичка в училището
08.11.2013 18:46:26
4
10
Все пак това е училищният отбор и трябва да се ръково от възпитателите по ФВС от училището,а не от родител.Г-жа Станeва мисля, че е много права с това.А и ако някой от футболистчетата иска старият си треньор да отидат неговият отбор, а не в училищният!!!
77.
alex
08.11.2013 17:38:17
5
9
Това което направиха тези татковци е голяма глупост,А Даурян от скат !То момчето повече от това неможе,затова работи и там.В най-скапаната телевизиика кабеларка!Жалко че сега децата ще се чустват зле,а Марина Станева още по-лошо.Но нали живеем в страната на разбирачите по всичко,от футбол до политика!Правите новини от тъпотии!
76.
до 64-учител
08.11.2013 16:35:36
3
4
Аз съм играл за това училище и от личен опит ви казвам Марина Станева само обира славата за нашите успехи. Бащите правят всичко, като картотеки и стартови състави. Марина Станева не е провела и 1 тренировка с нас , а идва само на мачовете за да наблюдава.
75.
мими
08.11.2013 15:42:51
6
2
към райчева доколкото разбирам си учител .не те ли е срам да продължаваш да коментираш.станахте за смях вие от антон страшимиров и освен това принизихте много учителската професия
74.
Срам имате ли?
08.11.2013 13:46:42
5
5
Типично българска история.
Успехът дразни некадърния и завистливия.
Оставете децата да играят. Не пречете да се развиват.
По -прозаично - ще плати ли някой за отделеното време, труда и бензина на тези татковци. Едва ли. Всичко е безплатно...
73.
tizi
08.11.2013 13:00:45
3
3
От цялата история виновни излязоха децата на тях се кара директорката без причина единствено сина на единия родител не иска да участва в турнира защото баща му няма да е треньор.
72.
Райчева
08.11.2013 11:40:16
3
11
Номер 70,като прочетох колко неграмотно пишете и аз съм силно обезпокоена за развитието на детето Ви.И моля Ви, престанете да пишете едва ли не,колко са стресирани децата.С такива родители,които им бършат сополите и в тинейджърска възраст все повече съжалявам,че няма казарма.Тогава си представям каква врява ще се вдига.Защо не обясните на детето си,че навсякъде има правила и колкото и да не му харесват те трябва да се спазват,защото живеем в общност.В дома си ги определяте Вие,в училище учителите,в другите институции определени за това хора.Стресът си го създавате Вие с тесногръдието и го предавате на децата си.А относно двамата татковци на работа не ходят ли,нямат ли семйства за които да се грижат и да се замислят какви синове възпитават с тяхното поведение.Проблем няма,а се занимават всички медии в града.Защо??? И ако толкова много милеят за спорта и децата има други по цивилизовани,но по трудоемки начини да се докажеш,като треньор.Основават се клубове и си определяш правилата.Ако решат да го направят им пожелавам успех и ще заслужат адмирациите ми,но след този махленски спор, вече мога да предположа какви ще са им и качествата,като треньори.
71.
пък
08.11.2013 10:16:43
3
5
защо тогава като е права учителката избяга от камерите и се държа арогантно с всички .това ли е примера ,морала и възпитанието за децата?
70.
родител
08.11.2013 10:08:27
6
6
Аз ката родител и съм силно обезпокоен за психическото състояние на децата .Не може под силата на властта"директорката"до ги вика в директорската стая и да ги пита дали искат да участват в отбора , за мен това е псехически тормоз на децата които са в една делекатна възраст т.е. пубуртет . Мнага ясно , че ще се съглъсят да участват.Защо трябва по този начин да бъдат принудени ?Като не са съгласни да се свормира друг отбор ,но не да се налага психически тормоз върху децата.Защото съм сигорно че тази случка ще има негативни последствия върху тези деца и кой ще бъде потърпеш пак невинните деца.Какво толкова че двама бащи който доброволно искат да помогнат на отбора. Какъв е проблема ?Живеем в демократична страна и всеки има права да изказва мнение дори и децата. Тази директорка трябва да се гордее че има такива възпитаници които отстояват мнението си имилеят за училището а не та ги тормози защото прави точно това
69.
мики
08.11.2013 09:58:06
1
2
не мога да разбера едно
въпросната станева и андреев ,нямат ли достойнство да се оттеглят ,след като са се тотално компрометирали пред децата .и да не ми говорят за морал и правила като те самите го нямат.иначе нямаше да стават център на внимание на медиите и да злепоставят училището си с действията и постъпките си и цялото си падение
68.
аз
08.11.2013 09:52:18
2
2
всичко това показва нивото и падението на цялото ръководство на антона.не записвайте децата си в антона, иначе ви очаква такива жалки душици и изпълнения. искам да кажа че въпросните учители манипулират всички като говорят че родителите ги саботирали.
децата просто са реагирали инстинктивно.всичко друго е лъжа иплод на болния мозък на станева.
67.
учител
08.11.2013 09:41:18
3
1
ето такива персони съсипват авторитета на учителската професия .стига сте ги коментирали и после затова на това дередже е нашаата професия.за разлика от миналото сега
всеки нереаризирал се студент става учител и после се появяват такива недоразумения .да си учител трябва призвание .сега повечото от новите учители не стават за тази работа и само отбиват номера.АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЕДНО -НЕ РИЗБИРАТЕ ЛИ ЧЕ САМОУБИВАТЕ КОЛЕГИ ОТ АНТОНА
66.
неутрален
08.11.2013 09:26:07
2
3
много моля да не подвеждате че станева е тренирала сегашния 6 клас .те децата си играят сами и тази само се разхожда и си мисли че ги води.поне миналата година гледали ли сте ги или сте манипулирани от учителите от антона. и стига сте я провъзнасали тази станева -голямата учителка ,която стана за смях в очите на всички нейни ученици
65.
Теоргиева
08.11.2013 07:16:31
3
4
Господин родител,не само,че разбирам ,но и съм доста добре запозната.Твърде голяма е злобата Ви като наричате учителите"даскаля".Външен човек не може да води училищен отбор,трябва да има учител,на който да се възложи опазването на здравето и живота на децата.Като не сте служител,не можете да Ви се издаде и такава заповед.Колкото до заплащането не се получава нищо,всичко е на добра воля.После по тази логика утре някой баща може да реши ,че може да преподава и математика!!!!И последно децата са такива каквито са й родителите им като държание и злоба.
64.
Учител
08.11.2013 00:30:23
1
10
Не че нещо, ама миналата година Станева си тренираше другия отбор на по-големите, в следващата възрастова група. Този отбор също стана шампион на Бургас. И сега си тренират при нея. Едва ли не е виждала топка и отбор. Много е лесно да хвърляш хули, когато не си запознат с фактите или ги знаеш само от изопачените думи на някого. И за какви 1200 лв, по дяволите спорите, няма такива пари, никой не ги е получавал. Проверете, защото това е клевета. За клеветите си има друго място, където се оборват. Нарича се Съд.
63.
Марта
07.11.2013 23:58:02
2
4
До коментар 59, такива неграмотни типове няма как да работят в ОУ "Aнтон Страшимиров", явно си някоя селска клюкарка съседните блокове!
А интригите ги правят не учителите, родителите!
62.
до до някакъв
07.11.2013 23:46:34
5
2
Не познавам госпожата, но явно ще се окаже, че това е уж е повод да се саморазправяте с колеги.Жалко че използвате децата за такива интриги. Явно и вашето ниво е такова.Радвам се че децата ми не учат в това училище.
61.
педагог базово
07.11.2013 23:39:29
3
3
миналата година ги наблюдавах тези двамата родители.като ни биха на турнира .колеги не сърдете, ама наистина децата ги слушиха и изпълняваха всичко стриктно и имаше невероятно симбиоза между тях.колегите не трябва да го приемат толкова лично
60.
учител
07.11.2013 23:34:31
3
1
тези от антона се самоубиха по-голяма антиреклама за училището дали осъзнава директорката какво направиха.много родители ще се замислят занапред като чуват за този грозен скандал
59.
някакав
07.11.2013 23:28:43
2
2
към родител 2 извинявай някока събличал се по екип и дали имаш представа от екипна ,отборна работа че изразяваш мнение .ако някакъв сол ташак на въпросната станева ,извинявай много жалко за теб ,защото явно не е познаваш-аз работя в антона и поголяма лицемерка и интригантка от нея няма в у.ще
крайно време да си намерят майстора ...евала на тези родители че опълчика и ддадоха гласност на проблемите в у.ще .скоро ще излязат още неща и за директорката
58.
учител
07.11.2013 23:21:13
3
1
към еее навремето учителите бяха наистина
личности и педагози ,а тези двамата станаха за посмечище и продължават да упорстват и да сриват сами авторитета си
57.
родител 2
07.11.2013 23:20:57
0
5
Тази дума парашутист не се използва от децата на тази възраст в този смисъл. Нито пък децата имат понятие от назначения за работа. Всички тези думи "услужливо" са сложени в устите им от някои толкова "загрижени" родители. Родители оставете децата сами да вземат решение. Като не искат да тренират с учителя по физическо просто няма да има училищен отбор. Ще си направят отбора на татковците и ще си участват на състезания под друго име.
56.
еее
07.11.2013 23:10:30
0
2
Направихте тая тема световен проблем, никога родителите не харесват учителите и обратно-учителите обвиняват за всичко родителите. Най-вероятно даскаличката не се е срещала досега с топката-жена е все пак, ама нас в школото на времето ни водеха само учителите и те ни тренираха, и Киндела не разбираше много -много, ама го слушахме шот беше пич и биехме на волей. Чак ми е странно че въобще са пуснали някакъв родител да води тренировки. Поздрави за випуск 97
55.
учител
07.11.2013 23:05:19
3
3
колкото и да ги защитавате тези два двама
смешни за мен учители,станаха за смян и никога повече нямат да спечелят уважението на тези деца.
54.
родител3
07.11.2013 22:54:14
2
2
недейте да манипулирате мнението на хората
да децата се съгласили под натиск и висок тон на дректора,след днешния екшън с камерите и журналистите.може ли да обяссните как от вторник до четвъртък се променя мнението на децата , след като във вторник децата са заявили недвусмислено че искат да ги водят двамата родители.и защо като са толкова сигурни директорката и тази злобна станева не са направили препитването пред родитлите и журналистие. щото не им стиска. и използват тънката детска психика и ги привикват при директорката
53.
tizi
07.11.2013 22:26:17
2
5
Не е вярно че децата наричат господина парашутист и че са напуснали тренировката повечето деца нямат претенции кой ще ги тренира.Думите на 2-3 деца не определят мнението на всички.
52.
родител 2
07.11.2013 22:24:24
1
10
Може ли хора, които са ритали пред блока, да се окажат най-великите треньори. А кой ще поеме оттоворност ако се случи нещо лошо с някое дете. Много ясно пак училището, защото това е училищния отбор. Който иска да се изживява като треньор да си регистрира такъв.
51.
родител
07.11.2013 21:47:35
0
1
kum alex ,eй приятел не знам кой е комплексар но от такива като теб обществото няма нужда -без мнение .
50.
anonimen1
07.11.2013 21:46:57
1
1
purvo izvinete che ne pisha na kirilica.iska se ot decata da plashtat po 6 leva za da platqt putnite na tozi taka narechen trenior zashto trqbva da se plashta kato moje i bezplatno s po-dobur trenior, a imeno v liceto na tezi roditeli
49.
Премъдрий Бай Хой
07.11.2013 21:39:59
1
2
до 22 не те знам Bobo Vieri или боб със зеле си, ама да ти напомня че и националният ни отбор е събран от клубове по страната и чужбина, играчи които в клубовете си се представят прекрасно, но националите ни като отбор са жив зян. Това какво ти говори фифа меринджейчо? Не е важно само при кого тренираш а кой сплотява колектива! Понеже все "разбирачи" се изказват неподготвени затова сме на тоя хал. Даскалката по физ въз като е такава спортистка колко медала е спечелила? Или е шампион по обиди на родители и деца?
48.
ЖУРНАЛИСТ
07.11.2013 21:36:36
5
6
само искам да напомня че училището е обществена място за изява на децата в умствен ,спортен и интелектуален план и никой няма право да злоупотребява с това , още повече не приемам изказването какво значение има какво искат децата от въпросната станева .нали
г-жо учителка получавате заплатата си благодарение на тези деца и такова отношение към тях е неприемливо от ваша страна в този момент , когато тези деца се изграждат като личности. това че не ви приемат е грешка на самата вас и задайте сама въпросът къде сте сбъркали.ТОВА ЧЕ ИМАТЕ НЯКАКВА ДИПЛОМА НЕ ВИ ПРАВИ НИЩО ПО СПЕЦИАЛНО, А НАПРОТИВ ГОВОРИ МНОГО ЛОШО ЗА ВАС КАТО ПЕДАГОГ.И НИЩО НЕ ВИ КОСТВА ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ ЧЕ НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ МАТЕРИЯТА ФУТБОЛ И ДА ОСТАВИТЕ ЗАЕДНО С ВАШИЯ УПОТРЕБЕН И ЖАЛЪК КОЛЕГА АНДРЕЕВ ДЕЦАТА НА МИРА!!!!ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ СПАСИТЕ ВАШЕТО И НА УЧИЛИЩЕТО ДОСТОЙНСТВО ,А НЯМА ЗА ПОСТАВЯТЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ И ГРАНДОМАЩИНА НАД ИНТЕЕРЕСИТЕ НА ДЕЦАТА.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ.ИНАЧЕ ХВЪРЛЯТЕ ПЕТНО ВЪРХУ ПРОФЕСИЯТА УЧИТЕЛ
47.
alex
07.11.2013 21:28:24
3
9
Ей,комплексари !Вие изперкахте тотолно,обиждате,давате квалификаций!Тези двамата татковци викам даги пратим да се доказват в Реал Мадрид!Поръчков материал пуснахте и по СКАТ!Смешници ,вижте си нивото в Бургас!Трагични Черноморец и Нефтохимик,и сега супер проблем в някакво бургаско училище че двама татковци се разсърдили на даскалицата!
46.
РГБ
07.11.2013 21:10:43
0
6
Хора ,опомнете се!Потресаващо е ,че с толкова злоба са изпълнени коментарите.Не е ли по-важно децата да заобичат спорта,да участват в състезания.Хубаво е да си шампион на 11 години,но дали ще си такъв и на 22,не се знае.Вижте какво е обездвижено подрастващото поколение.Уважавайте се и събудете любовта на децата към спорта,без скруполи и сметки.Пиер дьо Кубертен, известен като основател на съвременните Олимпийски игри е казал: " Важна е не победата, а участието."
Помислете,коя най голямата награда и за родителя,и за учителя,а най вече за самото дете!?...
45.
дафи
07.11.2013 20:41:46
1
5
Смятам, че е абсурдно учители да пречат на родители за спорта на децата. училището не е бащиния на учителите, а в крайна сметка разбирате ли абсурда, че спорят за СПОРТ. Срам за учителите, а ние искаме децата ни да станат от компютрите....А може би просто някой иска да си запълни часовете...на това ме навежда това,к оето прочетох.
44.
patoka
07.11.2013 20:27:59
0
2
Добре сте всички вие коментиращи, защото има какво да споделяте - отбор шампион,отбор за пример,все пак постижение ,като за СОУ е направо връх !!!
Ами в ТОХ-а,какво става със спорта ? Крадливата директорка не иска иска и да чуе за това "що е спорт" и от къде произлиза самата дума. По четири класа карат физическо в салон не повече от 300 квадрата !!! Тя същата директорка се занимава с проекти ,от които ще има полза за себе си ,но не и за училището.Затова и не се стреми към финансиране на физкултурната дейност ,от която няма да извлече лев...А възможностите на училището наистина са колосални-велоколепен бюджет,квалифицирани и с опит преподаватели,но стара и неподържана база.Има също и много изявени спортисти,но изявата им е спъната от "обичащата спорта" директорка.Почти винаги състезанията са в събота или неделя,но на учителите не се признава , че са се ангажирали в почивните си дни.Не се поемат и разходите,които отборите правят,за да се явят на дадено състезание. Просто директорът коли и беси и не се свени да се нарича все още директор ,въпреки,че отдавна е направила пенсионна възраст и най-нахално не освобождава поста си !!! Защото има ,КАКВО ДА ВЗЕМА ОЩЕ ! А пък спорта - кучетата го яли,трагично нали,особено за такова училище с над 950 ученици !!!
43.
родител
07.11.2013 20:14:33
2
3
ами то от такива спада доверието към професията. после се чудят защо нямат авторитет и къде ни били ценностите
42.
ани
07.11.2013 20:12:26
2
2
аз пък съм възмутена от реакцията на училището, без да съм пристрастна в спора за отбора. Не може така да се елиминира проблем. Що за изречение е това - Какво значение имат децата - ние сме ръководство, ние решаваме. Извинете, г-жо учител, но вие сте учител именно да учите децата, а не да ги подтискате. БОжееееее, ако съм на мястото на директорката, само за това изказване бих я наказала. Но явно толкова й е възпитанието и на нея.
41.
big fut.
07.11.2013 19:31:59
2
1
staneva i tova hambalis4e naproo ne moi se traqt .podrejda igrachite kat hambalisti . po umrql tapunger ot toz nqma . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40.
Петър
07.11.2013 19:18:56
2
6
Като става въпрос за извън училищна дейност има достатъчно спортни центрове където въпросните родители могат да учат на футболни умения желаещите деца.И моето дете ходи на плуване извън учебните часове,но си ходи в клуб при лицензиран треньор и аз нямам претенции към училището.
39.
неутрален
07.11.2013 19:12:00
3
2
стига сте им лизали гъзовете на тези учители от антон страш
разберете става въпрос за извънучилищна дейност
38.
треньор
07.11.2013 18:57:46
8
3
тези даскаля много са си повярвали и самозабравили, особено тази станева.доколкото разбрах ,този сливенски боклук станева е страшно отмъстителен и комплексиран човек . и стига сте я защитавали
това да не затвор и става въпрос за извън учебна дейност по желание на децата
37.
ковачев
07.11.2013 18:51:09
4
2
какво сте ги защищаващи тези учители , абе хора затова образованието ни ена това дережде
36.
кике
07.11.2013 18:44:08
4
10
Как може да се изиска нещо от децата , когато родителите не биват? Стегнете си малко разлигавените лапета и всичко ще си дойде на мястото.
35.
Райчева
07.11.2013 18:43:51
4
12
Прочетох материала,разбрах, и пристрастията на авторката,но не ми е ясно, защо се пишат толкова грозни коментари.Какъв е проблема?Родителите нека да си създадат клуб,да си тренират децата и да си се представят с тяхното име на отбора.Учителите ще си направят нов отбор и ще си представят училището.Никой няма право да дава акъл, кой как да си върши работата.Като рисувам добре,това означава ли,че трябва да иззема функциите на учителя,нищо ,че нямам нужната квалификация.
34.
Гост
07.11.2013 18:43:09
2
11
Мда, тук надушвам , че голяма част от коментиращите разбирачи, са дупелизци на двамата цървула, които нито са педогози, нито треньори , а любители с неосъществени родителски амбиции.Гледах' 'топ'' репортажа на "Скат" и лично аз не бих си поверил детето на тези двамата, които освен, нямат елементарна култура, но и отношение към никого и нищо, освен към себе си и децата!!
33.
Христина
07.11.2013 18:34:20
0
4
Някоя,
Права си. Не мога да коментирам какво разбираш от морал. Начинът, по който раздаваш квалификации за всеки, пишещ в този форум, без да го познаваш, създава бегла представа що за човек си. Според теб, никой нищо не разбира, само и единствено ти! И пиши само за събития, на които си присъствал, а не за които си дочул от втора-трета ръка, защото може да се окаже, че не е истина.
32.
георгиева
07.11.2013 18:26:08
1
2
е 23 тази толкова обичана от тебе учителка може да те е направила шампионка ,но нищо не разбира от футбол и не знам как се чувства след като не е желана от децата.мисля че се възгордяла и повярвала много. итрябва да слезе на земята а,не да говори за морал и правила.децата не са някакви роботи и след като не я искат най достойно е да се отдръпнеш,а не да се налагаш със сила и да лежиш на стари лаври.
31.
някоя
07.11.2013 18:17:46
5
1
Г-н Bobo Verti , прав си тренират в Черноморец , и да учителите нямат никаква заслуга . Но ако поне малко разбираш от фитбол трябва да знаеш ,че освен футболни умения трябва един футболист трябва да бъде мотивиран , нахъсан трябва треньорът му и психологически трябва да знае какво да им каже , за да играят като победители и за първо място . Но ти мачове не гледаш и не ги разбираш нещота , но се правиш на компетентен .И само пак да те светна -лекичко , че миналата година тобно тези деца поискаха точно тези двамата татковци и класната им тогава г-жа Планинска говори с ТАТКОВЦИТЕ , да се играе в хармония ,спонойствие , и за победа . След като тези татковци успяха да изведат децата до първото място , какво се коментира повече . Пък и този с анцунга както го пишеш на връчването на купата поискаха му коментар и точно този ТАТКО похвали Пламен Младенов -той е треньор на акулите от 2002г /лекичко пак да те светна ,че си много некомпетентен / за постижението над тези малки футболисти , които са пример за големите . И ако те станат мениджъри на Черноморец половината "футболисти " ,ако изобщо можем така да ги наречен ще изхвърчат ще започнот да игроят с младежите и ще изкарат отбора напред. Точно тези ТАТКОВЦИ .Щото като ги гледаме тези мениджъри май нищо не разбират от футбол.
до г-жа Георгиева , защо коментираш нещо ,което не разбираш . Учителите са в училище и учат децата в училище.Обяснено простичко. А когато става въпрос за футбол или друг вид спорт,извът училище/защото този турнир е извън училището / е добре учителят да помага , но да даде път на човек ,който разбира и ще даде надецата напътствия ще знае как да ги нахъса за победа.
и отново до г-ЖА ХРИСТИНА -не ме интересува , нито ми пука по принцип какво мислиш за мен нито ще ти давам обяснение как си възпитавам детето и какво насаждам в който и да било.Може и да съм под няколко никнейма теб притеснява ли те , че отговарям? А за морал и етика трябва да питаш точно тези ДАСКАЛЯ , които след като са ги изненадали от СКАТ ,след томва са привикали децата при директорката с цел сплашване и те горките клекнали. Това ли е морал , етика и доброта да използваш властта и силата затова , че си директор с власт и можеш да плашиш децата с това. Вече сульо и пульо като не може друго да изкара става учител .Затова и образованието ни е такова , пък ти изобщо не знаеш и неможеш да пи казваш , пък най-малко и да ме коментираш какво разбирам от морал.
30.
иванов
07.11.2013 18:17:07
5
1
проблемът идва от тази злобна и омъстителна станева .защото миналата година на първата тренировка момчета и казаха за сина си който иска да пробута в отбора да не го мъчи , защото то няма нищо общо с футбола.детото й беше изключително стресирано и уплашено от тази станева, която му викаше и го зплашваше постоянно от една страна и от друга страна от децата ,които не го възприемаха. и се чудя като се има за голям педагог как се държа със собствения си син. тази трябва да понатупат ,защото се е самозабравила .
29.
Е23
07.11.2013 18:12:33
2
10
Искам да Ви кажа на всички който влизат в пререкания ,че тази госпожа ми е преподавала и на мен ...Тя просто държи на дисциплината и иска винаги да сме подготвени не може едно дете да очаква винаги мама и татко да са до него в крайна сметка защо са учителите,естествено за да ни учат , а децата които ,,протестират'' срещу учителката вместо родителите да изземат задълженията на преподавателя да ги изпратят на частни училища щом не са доволни.Не мога да повярвам,че се е стигнало до там да влизат в пререкания родителите.и щом родителите искат да са треньори защо са пратили децата си на училище ами не ги учат те ????
Била съм бивша ученичка на госпожата и мога да кажа, че тя ни научи на дисциплина,отговорност и ни направи шампиони
28.
Дарт Мол
07.11.2013 18:11:30
1
3
От изчетените коментари разбирам единствено , че е пълно с тежко комплексирани родители.
Проблема на това училище не е въобще в госпожата , а в директорката му.
27.
иванов
07.11.2013 17:52:01
5
4
тази станева е някаква супер коммплексарка и няма никакво понятие от футбол камо ли от подход и психология към децата.вмомента се опитват да тормозят психически децата и да ги заплашват да участват единствено под ръководството на новия учител андреев , на който децата демонстративно са напуснали тренировката и са му казали че е парашутист и не разбира нищо от футбол.само да ви кажа че това извънучилищна дейност и никой не може да задължи децата.но тук става въпрос и за пари , която госпожата иска да усвои по извънкласна дейност ако са първи -1200лв
и да не ми ги защитавате , защото такиви боклуци като тази станева ще демотивира децата.
26.
До родител
07.11.2013 17:44:56
2
2
Ако е вярно, че в отбора на ОУ "А. Страшимиров" участват трениращи футболисти, то би следвало да бъдат дисквалифицирани. Сега вече си обяснявам защо при връчване на купата от кмета на община Бургас останалите отбори освиркаха победителя. За пръв път видях такава грозна сцена между деца на публично място, но бяха искрени.
25.
Христина
07.11.2013 17:41:07
2
6
Уважаема Някоя,
Харесвам възпитания Ви тон, елегантното обръщение към мен, позитивизмът и уважението, което струи от думите Ви. Типично за /много/ бивш футболист. Провери си информацията дали миналата година някой е взел пари от общината за първото място. Освен футболни отбори, училищата имат също баскетболни, хандбални, лекоатлетически и т.н. и никога тренировките за тях, воденето по турнири и състезания не е заплащано като часове на учителите. Плащат им се само часовете в училище. Не разбирам как можеш да напишеш, че "ПАК" се изказвам неподготвена, след като пиша първи коментар, а и не се познаваме. Коментарът ми беше към №1 , а отговаряш ти - под няколко никнейма ли си пишеш коментарите? Това е предубеденост и омраза към учителите и училището по принцип, на която, за съжаление, ще научиш и твоите деца. Да не говоря, че те никога няма да разберат какво е това морал, етика и доброта. Не и с такъв родител като теб. Единствено треньорите на Черноморец и Нефтохимик имат заслуга този отбор да е печеливш, нито учителите, нито родителите. И накрая ще завърша с твоите думи: Да, за съжаление в България всеки разбира от футбол и образование, затова сме на този хал.
24.
Георгиева
07.11.2013 17:28:50
1
4
Нещо не ми е ясно как така отбор от училището ,а събират деца от други училища.Нали може само трима да участват в училищните отбори,от дещата,които са картотекирани към различни клубове.Похвално е за родителите,но не трябва да извземват функциите на учителите и да подценяват работата им.Може да присъстват на тренировките,но да бъдат те треньори е доста нелепо.Не обърквайте децата,те трябва да знаят ,че учителя е този,който трябва да ги тренира.Пак има намеса от великата инспекторка П.Алексиева.Тази жена създава само проблеми и интриги.
23.
родител
07.11.2013 17:09:08
2
5
миналата година това не е единственият отбор от "Антона" с успехи и за сведение - другият го водеше Марина Станева
и още - http://mborisova.sou-ivanvazov.eu/%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/item/23-%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BA-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0?fb_action_ids=700759816601158&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22700759816601158%22%3A10151131827542567%7D&action_type_map=%7B%22700759816601158%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map
"Днес новите учители се задържат в професията средно по 4,5 години и много от тях посочват като причина за напускането си именно „проблемът с родителите”"
22.
Bobo Vieri
07.11.2013 17:02:32
1
7
До оня с мъдрото име. Добре че статията не я четат треньорите от Черноморец и Нафтата, при които реално тренират тези момчета и наистина се учат на футбол. Антон Страшимиров затова бие, защото участва с най-много трениращи футболисти от всички училища. Заслугата на даскалите от Антона и никаква, а на татковците също, но явно те се изживяват като "мениджъри" на отбора.Явно този с анцуга е по спортно техническата част, а другия е като Иво Тонев.хахахах Явно не им стиска да менаджират отбора на Черноморец-там ще ги изритат и отиват да "водят преговори" в даскалото. Апропо в Замундата излезе FOOTBALL manager 2014-чудесен вариянт за всички лаици забъркани в историята.Чао
21.
някоя
07.11.2013 16:49:07
9
8
Тъпа шаврантийо Христино -точно тези 9 месеца -родителите "треньори "на тези деца ги тренираха на добра воля в извънучебно време, в личното си време ги водят по състезания - събота и неделя. Всичко е доброволно... Учителите нека да помагат, няма нищо по-добро от сътрудничеството между родители и учители, но да не изземват функциите на бивши футболисти /играли във футболни отбори / и разбиращи от футбол . Ако беше друг вид спорт никой нямаше да спори по тази тема. Но това , че си педагог не означава , че разбираш всички спортове и си компетентентен . Остави на хора , които разбират от този спорт да изведат децата отново към победата , както са го направили и миналата година . Пък и тази Станева като е толкова нахъсана ,да ходи да бяга на игрището сама да видим педагожката медал ще вземе ли . Затова и държавата ни е такава , който от каквото не разбира , точно затова акъл дава. И ПАРИ СЕ ВЗИМАТ ЗА ПОБЕДА/ПЪРВО МЯСТО / -ДАВА СЕ ОТ ОБЩИНАТА ,ПАК НЕ СИ ЗАПОЗНАТА И НЕПОДГОТВЕНА. МЪЛЧИ ПОНЕ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ.
20.
Христина
07.11.2013 16:07:59
3
9
До № 1 - не разбирам за какви далавери пишете. На учителите по ФВС не им се заплащат тренировките и участията в този турнир, а си е голям 9- месечен ангажимент. Правят го на добра воля, в извънучебно време, в личното си време ги водят по състезания - събота и неделя. Всичко е доброволно....и пак е недостатъчно за българското общество. Родителите нека да помагат, няма нищо по-добро от сътрудничеството между родители и учители, но да не изземват функциите на педагозите. И откога 10 - 12 годишни "зрели" личности диктуват правилата и вземат решения за уволняване и назначаване на кадри ?
19.
Далчева
07.11.2013 16:04:59
5
4
Значи резултатите, постигнати от учениците, на шампионата са не благодарение на труда на учителите в училището. Как на тези родители до този момент им е разрешавано да тренират, а изведнъж им се забранява ?!? Вместо да се гордеят с постиженията на децатаи търсят нови полета за изява - скандал... ужас! Но нали в "Антона" са много велики....
18.
Andonov
07.11.2013 15:28:27
6
10
Запознат съм добре с този случай и ще си позволя няколко реда коментари.Двамата родители ако са добронамерени да си тренират деца ,но без да поставят условия !Ако са толкова добри ,даси регистрират клуб.Нямат никакъв ценз ,говоря треньорски .Не искам да ги обиждам,напротив !Но са сбъркали ,децата учат в това училище и си имат педагози.А до тъпотиите написани по доло към Марина ще допълня.Марина не се коси ,простаците в България никога няма да се свършат!Подкрепямете много КОЛЕГИ!
17.
до Ваня
07.11.2013 14:59:38
5
5
Браво Ваня!Това се опитвам да им кажа , но ме наричат веднага празна тиква!Добре , че има дори и малко останали родители като тебе!Успех
16.
Ваня
07.11.2013 14:53:31
3
10
До 123,надявам се Вие да не сте родител,че с това "алооо",все едно сме в телефонна централа.И нивото Ви на общуване,ще е,като това с писането.Да угаждаме на капризите на децата си, не ни прави добри родители,но това вече е друга тема.Жалкото е,че всяко второ дете си знае правата,разяснени от такива"любящи"родители,а все по малко си знаят задълженията.Всички разбираме от всичко и сме "специалисти" в леенето на мозък.
15.
ДО 14
07.11.2013 14:39:34
0
1
на мене поне само тиквата ми е празна , а ти си целия празен :)
14.
До 11
07.11.2013 14:23:46
1
1
Празна тикво, когато нямаш какво да кажеш по-добре си замълчи!
13.
123
07.11.2013 14:15:59
1
3
Алооо , родителите след като не се вслушвате какво искат децата ви , къде сте тръгнали. Или понеже нямяте време да се занимавате с тях , и учителката каквото каже.
12.
123
07.11.2013 14:15:59
2
5
Алооо , родителите след като не се вслушвате какво искат децата ви , къде сте тръгнали. Или понеже нямяте време да се занимавате с тях , и учителката каквото каже.
11.
до мадрият олигофрен
07.11.2013 14:03:21
3
4
ти си много нещастен бате!децата не трябва да се лигавят така , ама ще го разбереш .Явно никога не си се занимавал със спорт олигофрен
10.
Ваня
07.11.2013 13:59:04
13
9
Абсолютно съм съгласна с номер 6.Докога децата ни ще определят правилата?А относно двамата родители, да създадат собствен клуб и да тренират който иска,другият вариант е да ритат в махалата в определеното от тях време,а не да решават какво ще се случва в училището.
9.
Мъдрият Бай Хой
07.11.2013 13:41:33
8
13
ДО номер 6. Мухльо родителите точно това са направили. Собствен отбор и то с невероятно добри резултати. Всеки иска да грабне шампиона, но шампиони се създават с труд! Не омаловажавай труда на тези двама родители, които са отделили от личното си време да тренират отбор БЕЗВЪЗМЕЗДНО! Защитаваш груба и безцеремонна лигла наричаща се учител! Учител е призвание! Ако децата я харесват щяха с удоволствие да я приемат за треньор!
8.
Радостина Николаева
07.11.2013 13:26:10
1
13
Момчета, регистрирайте си едно Дружество с нестопанска цел , ще ви струва едни 350 лв. Договорете се с Общината за използване на спортната площадка. Направете си отбора и имате право да кандидатствате и за субсидия. Държавата дължи много на спорта. Ако се развъртите и спонсори ще си намерите. Тренирайте си децата и не се занимавайте с даскали. По програми за Младежта и спорта също можете да участвате. Важни са децата да спортуват и да се развиват.И какво означава "Няма да приемем да ни поставят условия” ?!! условията ги поставяте вие, защото им напомнете от къде си вземат заплатите. От бюджета който вие пълните.
7.
___
07.11.2013 13:07:22
7
9
Пълни глупости!Г-жаСтанева е мн добър човек и педагог!Децата мн я обичат и ходят с удоволствие на тренировките !Синът ми е в отбора и лоша дума за нея не съм чула-напротив!
6.
==
07.11.2013 12:58:40
12
12
Родителите да си направят отбор и да си бъдат треньори!Все пак е училище и не може децата да диктуват какво ще става!Тези двамата някакви несбъднати родителски мечти имат да доказват !Спрете да се занимавате с учителите , ами не си лигавете децата от малки!
5.
anonimen
07.11.2013 12:57:11
9
9
Защо сте седнали да плюете учителката ? Моят син също учи в това училище и е много доволен от учителите по физическо. Той също се занимава с футбол .
4.
енгибаров
07.11.2013 12:08:26
7
11
Да много си прав и аз съм чул доста нелициприятни неща за тази госпожа но тя е недосегаема.Прави много жестове на неини интимни приятели за много неща но едва ли ще я изринат от там иначе и тя еот парашуттно десантните части.Доколкото съм чувал тя с Даутев били от една бригада тъи че великия нос на просветата ще си векува,нищо няма да се промени но дано комунистите им светне тяхната лампичка за някои карциномчета на герб
3.
Радостина Николаева
07.11.2013 12:06:40
0
7
Такъв казус имахме и ние. Децата от Каблешково в момента играят с лиценза на Нефтохимик като "Нефтохимик 2 " , поради факта че Каблешково няма собствен отбор. Г-н общинския кмет Иван Алексиев дойде с предложение отборите на децата да преминат към ОФК Поморие, но без сегашния им треньор Веселин Шулев. Децата не искат и да чуят , все пак той е този с който за няколко месеца от като са отбор постигнаха страхотни резултати. Заявих съвсем отговорно на кмета ,че общината ни е мащеха и заставам твърдо зад думите си. Родителите няма да позволим заради личностни интереси да пострада обучението на децата. Каблешково ще си има собствен отбор, който ще изградим в името на децата и чийто треньор ще бъде Веселин Шулев.
2.
колев
07.11.2013 11:58:19
2
7
Не момчета дългия нос на великата инспекторка поФВС Павлина Алексиева е намесен там.Тази жена сасипа много неща както в спорта така и в образованието.През последните 3 4 гогодини знаете ли на колко неини хора тя просто им даде ДЧФВС еи така само да го пишат без да го вземат но тя е непоклатима Виолетка я закриляше.Сега Даутев едва ли ще и поиска обяснение за неините дивотии и простоти и
1.
123
07.11.2013 11:49:40
7
19
Естествено , че ще слушате какво искат децата.Нали ако ги нямаше тях вие щяхте да сте без работа.Хората правят нещо добро за тях без да искат пари .Но явно някой е надушил далаверката иначе не мога да си го обясня да съсипят шампионски отбор и да откажат децата от спорта.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" На Митко от Камено май му се седи в ареста, пак обра монетниците на клатушките в жк. "Славейков" Общо 8 вендинг машинки за играчки вече са разбити от криминално проявения мъж    3 неща, които прави сериозният мъж 3 неща, които прави сериозният мъж Мъжете, които искат да се обвържат, са лесни за забелязване Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Баскетболният шампион "Черноморец" се разпада Според информацията близо 2 седмици преди старта на новия сезон в Sesame НБЛ тимът от Бургас все още не е започнал подготовка за новия сезон "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" "Черноморец 1919" е без спирка, отнесе и "Гигант" По този начин възпитаниците на Ангел Стойков продължават да са лидери в класирането с пълен актив от 24 точки 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла 5 признака, че сте готови за нова връзка след раздяла След раздяла жената често се обръща навътре в себе си и открива огромна „дупка“ на мястото, където преди е имало партньор Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Зодиите, които се поддават лесно на изкушението Ето кои са те  Фънки видя на живо бургаското Барби и се шокира, Константин: Супер си Фънки видя на живо бургаското Барби и се шокира, Константин: Супер си Двамата музиканти са част от новото шоу "Колко ми даваш", където нашата Андреа се появи Рецепта за пapти пилeшки хaпки пo мъжки Рецепта за пapти пилeшки хaпки пo мъжки Ето как да ги приготвите 7 храни и напитки съсипват червата 7 храни и напитки съсипват червата Тези храни са определени от диетолозите са най-големите врагове на чревното здраве Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Глория подкрепи Камелия
Спортна журналистка показа голямото си деколте Спортна журналистка показа голямото си деколте Кадрите, които се появиха в профила й в социалната мрежа акцентират върху огромното й деколте на бялата й рокля С какви имоти разполага С какви имоти разполага Суперзвездата има къщи на много места - от родния си град Белград, Сърбия, през Монте Карло до Маями, Ню Йорк и Марбея Кралят на ужаса стана на 77 години Кралят на ужаса стана на 77 години Стивън Кинг е не просто популярен писател, а един от най-големите автори в жанра научна фантастика и хорър Покупката на този плод е покана за свалка Покупката на този плод е покана за свалка В контекста на новата испанска тенденция, когато поставите ананас в пазарската количка, сигнализирате желание за нова връзка Певецът на мафията благодари на мутрите Певецът на мафията благодари на мутрите Стана инфлация, взех 30 000 лева и върнах 1 700 000 и ми помогнаха мутрите, призна Радо Шишарката Започна гласуването за изборите в САЩ Започна гласуването за изборите в САЩ Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния Трафикът е кошмарен на този пункт Трафикът е кошмарен на този пункт Движението непрекъснато се засилва Беше тв звезда, а днес едва крета Беше тв звезда, а днес едва крета На 23 септември Братанова навършва 74 години Станала е още по-красива Станала е още по-красива Актрисата разпръсна османския си сексапил в италианската столица на модата в края на миналата седмица Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Българското правителство е поискало да закупи 281 ракети "Джевелин" и 107 командни пускови установки
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори