Хапваме тестиси, трътки и вимета за мезе!
18 Юли 2013, Четвъртък, 18:56 ч.
В колбасите ни има всичко друго, само не и месо
Свински и телешки тестиси, вимета, трътки и уши в пастета, зурли в марковите кренвирши, пилешки изрезки, кости и кожа в салама. Това най-често се среща в родните колбаси, показва журналистическо разследване на "Телеграф". Работници в такива предприятия не смеят да ядат от продукцията, след като виждат как се прави, довериха хора, заети в колбасарската промишленост. Все още не е намерено приложение на рогата, копитата, човките и перата, но е въпрос на време да се случи. Свинската четина и мигли отдана си ги хапваме в някои деликатеси, а понякога оттам наднича и част от око. Българските производители вече са се оборудвали с машини, в които като сложиш свинска глава, след секунди тя излиза от другата страна във вид на пастет, в който се намира целият череп, очите, кожата, миглите и зурлата. Друга машина поема цели недооскубани кокошки и те също стават на пастет с кожата и костите, наречен със звучното име пилешки. За по-голяма обемност се добавя соя, нишесте и желатин, а неприятният вкус се маскира с десетки лютиви и миризливи подправки. На всичкото отгоре трътките и свинските глави не са пресни, а първо престояват няколко дни на витрината за охладено месо и като поизгубят търговския си вид, миг преди да се вмиришат, заминават за преработка. Ако пък смятате, че пушен или варен сински бут наистина е абсолютно автентичен, пак трябва да попитате работниците. Това свинско се внася в големи дълбоко замразени пакети, размразява се за една вечер да омекне и от него се приготвя прясно жарено, пушено, варено-пушено и всякакъв друг вид деликатесно месо. Вносното е на достатъчен брой години, защото производителите избират евтиното, а след това с помощта на боя и подправки се превръща в колбас, които се търси на пазара. В малоткрайните колбаси пък се слагат диафрагми, гръкляни, черен и бял дроб, уши, бузи, далаци и дори крака. За да има по-примамлив вид колбасът, напоследък е модерно и да му се слага изкуствена сланина на кръгчета или с друга форма, защото истинската е скъпа. Така че ако си купите някой колбас, замислете се какво всъщност ядете, съветват работници.
В категории:
Бизнес








В ресторантите с този трик размразяват месото за 5 минути
02/04/2025, Сряда 13:20
0

Избухна срещу цената на агнешкото
02/04/2025, Сряда 13:00
4

Държавата отпуска 35 милиона за великденска добавка на близо 700 000 пенсионери
02/04/2025, Сряда 12:40
1

Най-големите егоисти в зодиака
02/04/2025, Сряда 12:20
0





Задължително слагайте напоена със сол гъба в хладилника
02/04/2025, Сряда 12:00
0

Доналд Тръмп с апетити за трети мандат – възможно ли е това
02/04/2025, Сряда 11:40
2

Бой между непълнолетни, майка се включи в сбиването (ВИДЕО)
02/04/2025, Сряда 11:20
2

Едва оцеляла по време на първото си раждане
02/04/2025, Сряда 11:00
1

Тези зодии са ужасни приятели
02/04/2025, Сряда 10:40
1
Защото горенаписаното ми се струва доста сериозно .