Хапваме тестиси, трътки и вимета за мезе!
18 Юли 2013, Четвъртък, 18:56 ч.
В колбасите ни има всичко друго, само не и месо
Свински и телешки тестиси, вимета, трътки и уши в пастета, зурли в марковите кренвирши, пилешки изрезки, кости и кожа в салама. Това най-често се среща в родните колбаси, показва журналистическо разследване на "Телеграф". Работници в такива предприятия не смеят да ядат от продукцията, след като виждат как се прави, довериха хора, заети в колбасарската промишленост. Все още не е намерено приложение на рогата, копитата, човките и перата, но е въпрос на време да се случи. Свинската четина и мигли отдана си ги хапваме в някои деликатеси, а понякога оттам наднича и част от око. Българските производители вече са се оборудвали с машини, в които като сложиш свинска глава, след секунди тя излиза от другата страна във вид на пастет, в който се намира целият череп, очите, кожата, миглите и зурлата. Друга машина поема цели недооскубани кокошки и те също стават на пастет с кожата и костите, наречен със звучното име пилешки. За по-голяма обемност се добавя соя, нишесте и желатин, а неприятният вкус се маскира с десетки лютиви и миризливи подправки. На всичкото отгоре трътките и свинските глави не са пресни, а първо престояват няколко дни на витрината за охладено месо и като поизгубят търговския си вид, миг преди да се вмиришат, заминават за преработка. Ако пък смятате, че пушен или варен сински бут наистина е абсолютно автентичен, пак трябва да попитате работниците. Това свинско се внася в големи дълбоко замразени пакети, размразява се за една вечер да омекне и от него се приготвя прясно жарено, пушено, варено-пушено и всякакъв друг вид деликатесно месо. Вносното е на достатъчен брой години, защото производителите избират евтиното, а след това с помощта на боя и подправки се превръща в колбас, които се търси на пазара. В малоткрайните колбаси пък се слагат диафрагми, гръкляни, черен и бял дроб, уши, бузи, далаци и дори крака. За да има по-примамлив вид колбасът, напоследък е модерно и да му се слага изкуствена сланина на кръгчета или с друга форма, защото истинската е скъпа. Така че ако си купите някой колбас, замислете се какво всъщност ядете, съветват работници.
В категории:
Бизнес
Пламна искрата на войната на Балканите
Финландия разследва чуждестранен кораб след поредно скъсване на подводен кабел
Спортист нахлу на трибуните и скочи на бой на зрителите
Щe дaдeтe ли $100 000 зa eднa нoщyвĸa?
Катастрофа затвори пътя към Пампорово
Българка продава девствеността си
26/12/2024, Четвъртък 22:48
5
10 поведения, които подсказват, че имате перфектен съпруг
26/12/2024, Четвъртък 22:00
1
Арестуваха танкер по подозрение в саботаж
26/12/2024, Четвъртък 21:40
0
Пламна искрата на войната на Балканите
26/12/2024, Четвъртък 21:20
1
Катастрофа затвори пътя към Пампорово
26/12/2024, Четвъртък 21:00
0
„Ангелска елха” зарадва с подаръци десетки деца на родители, лишени от свобода
26/12/2024, Четвъртък 20:40
1
Рекорден брой мигранти са загинали в морето на път за Испания през 2024 г.
26/12/2024, Четвъртък 20:20
0
Адам Броуди разкри тайната на щастливия брак
26/12/2024, Четвъртък 20:00
0
Финландия разследва чуждестранен кораб след поредно скъсване на подводен кабел
26/12/2024, Четвъртък 19:40
1
Щe дaдeтe ли $100 000 зa eднa нoщyвĸa?
26/12/2024, Четвъртък 19:20
2
Шок край Барселона, откриха мъртво бебе в контейнер за боклук
26/12/2024, Четвъртък 19:00
0
Биткойнът чупи рекордите
26/12/2024, Четвъртък 18:40
0
Защото горенаписаното ми се струва доста сериозно .