Паелята на шеф-готвач Борислав Ралчев – божествена испанска вкусотия на пъпа на Бургас
Ресторант „Рубаят
Балкани“ посреща гостите си с обновено
меню и куп кулинарни изкушения/виж видеото/
Паелята е традиционно испанско ястие, изключително популярно по цялото Средиземноморие. На пръстите на една ръка обаче се броят местата по българските курорти, които могат да предложат иберийското кулинарното изкушение. Едно от тези места е ресторант „Рубаят Балкани“. На пъпа на Бургас /ул.“Богориди“/, в приятна обстановка всеки може да дегустира божествената вкусотия, такава каквато тя е позната в Испания.
Ресторантът, подобно на другите обекти от верига „Рубаят“, също промени изоснови менюто си, след идването в Бургас на новия шеф-готвач Борислав Ралчев. Набиращите все повече популярност средиземноморски храни без изненада са основен акцент в новата концепция и на „Рубаят Балкани“. Сред иновациите на мениджърския екип е и изнесеният бар, на който пред погледите на клиентите ще се приготвя студена кухня, за да са убедени те, че им се сервират най-пресните продукти.
“Всеки ден зареждаме с пресни продукти - риба, скариди, миди, октопод, меса, сирена, кашкавал, плодове и зеленчуци. Идеята е да не задържаме излишно храна. Работим с най-добрите доставчици, които не пестят от качеството. Целта е да предоставяме на клиентите винаги вкусна храна, подготвена от най-качествени продукти. Лично аз, в качеството си на шеф-готвач, контролирам този процес”, сподели пред Флагман Борислав Ралчев.
Амбициозните планове са в най-скоро време да заработи и суши бара, с качество което ще е ненадминато по цялото Черноморие.
За тези, които не са опитали паелята, то тя със сигурност си заслужава. Какви са тайните в направата на едно от най-атрактивните предолжение на верига "Рубаят" – вижте видеото!