×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ, Атака и НДСВ оглавиха РИК-Бургас, БСП ги заподозря в съюз за манипулации


ГЕРБ, Атака и НДСВ оглавиха РИК-Бургас, БСП ги заподозря в съюз за манипулации
Консултациите за състава на РИК за предстоящите парламентарни избори днес изпокараха ГЕРБ и БСП, социалистите искаха да имат председател, но останаха извън ръководството
21 Март 2013, Четвъртък, 12:52 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Юристът Елка Стоянова ще води комисията за парламентарните избори

ГЕРБ, Атака и НДСВ ще ръководят Районната избирателна комисия (РИК)-Бургас за вота на 12 май. Това предизвика бурното недоволство на БСП, които останаха с трима членове в комисията и без свой човек в ръководството й. Днес съставът беше гласуван от лидерите на политическите сили по време на консултации при областния управител Константин Гребенаров. Управляващи и опозиция имаха напълно различни коментари за тяхното протичане. От ГЕРБ бяха категорични, че изборите ще бъдат честни, а от БСП – че избраното ръководство на РИК е предпоставка за манипулации на резултатите.

Юристът Елка Стоянова от квотата на ГЕРБ ще бъде председател на комисията, ключовото място на секретар ще заеме Михаил Хаджиянев от Атака, а зам. председател е Ненчо Драгнев от НДСВ. И тримата са участвали в организирането и провеждането на предходни избори в Бургас и областта. От 17 члена ГЕРБ ще има 8 свои в РИК, БСП и ДПС по трима, а НДСВ, Атака и Синята коалиция – по 1.

„Настоявахме за човек в ръководството на избирателната комисия. Искахме председателското място, тъй като смятам, че като опозиция можеше знаково да го получим при положение, че 8 от членовете са от ГЕРБ. Това трябваше да се случи, за да има синхорн и гаранция за честни избори. Обстановката в страната е такава, че трябва да бъде даден ясен знак на хората, че управляващите разбират какво им се говори и искат да се съобразят с опозицията. Секретарското място беше дадено на Атака при условие, че те имат само един представител в РИК. Днес станахме свидетели на абсолютно безгласна позиция на Синята коалиция. Най-потресаващо беше, че изгласуваха един зам. председател от НДСВ, които пък изобщо не са парламентарно представена партия. Категорично не съм съгласен с изхода от консултациите и ще подпиша протокола с особено мнение или изобщо няма да го подпиша. Тези консултации са един абсолютен фарс.”, каза областният лидер от БСП Атанас Зафиров.

Областният управител Константин Гребенаров пък каза, че се опитал разговорите да преминат коректно. „Ръководихме се от професионализма на хората. Консултациите минаха нормално. Винаги има доволни и недоволни, опитахме се да отчетем тежестта на всяка политическа партия. За мен е много важно, че приключихме с посочено ръководство и членове. Опозицията имаше претенции. Г-н Зафиров беше много активен в своето противопоставяне, дори се опитваше да си послужи с политически аргументи, което не беше коректно”, каза губернаторът.

Общинският лидер на ГЕРБ Иван Вълков каза, че партията е настоявала единствено да получи председателското място.

„Придържаме се в дух на толерантност, с желание да няма спекулации по време на изборите, нашето заявено искане беше само за председателското место и квотата, която ни се полага. И понеже се спекулира с честността на изборите, вчера ние сме поискали официално пълни мисии външни наблюдатели на изборите, каквито Тройната коалиция на вота през 2009 г. отказа”, каза областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.




7
Коментара по темата
7.
коко
22.03.2013 00:30:20
6
3
то пък БСП какво се вживяха сякаш са управляващи, айде първо да видим резултатите от изборите, пък после да имат претенции
6.
Xaxo
21.03.2013 21:02:15
1
5
ГЕРБ не са над нещата.
Те стоят на сянка зад нещата.
5.
Кавал
21.03.2013 20:57:58
0
0
Там нямаше ли го Стефко кавала?
4.
ха
21.03.2013 18:16:04
3
8
че Атака и НДСВ какви са, наистина е тъпо, не съм от БСП изобщо даже, но от кумова срама да ги бяха пуснали, да покажат от ГЕРБ, че са над нещата
3.
Тихомир Петров
21.03.2013 17:46:10
0
8
Голям пердах ще ядат ако понечат да лъжат или да манипулират.Имаме подводници! Атака, НДСВ- тея повърни дето са политически трупове..
2.
az
21.03.2013 14:32:27
13
5
Абе тоя нещастен човек Атанас Зафиров да не би да е очаквал ГЕРБ да подкрепят БСП или ДПС?!
1.
@!?
21.03.2013 14:02:31
0
17
"Ръководихме се от професионализма на хората. Консултациите минаха нормално. Винаги има доволни и недоволни, опитахме се да отчетем тежестта на всяка политическа партия." ! Мишок, как пък само в удобните ви партии намерихте професионалисти? и каква тежест има НДСВ? Може би защото половината ви партийка е от бивши хамелеони минали и през НДСВ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпад на ДПС или „ново начало” (по Пеевски) – скоро предстои да разберем Разпад на ДПС или „ново начало” (по Пеевски) – скоро предстои да разберем Сега за пръв път наблюдаваме такова разцепление в партията, която довчера се считаше за най-стабилната Старата Шкода на Станимир от жк. "Изгрев" вдигна на крак пожарникарите посред нощ Старата Шкода на Станимир от жк. "Изгрев" вдигна на крак пожарникарите посред нощ Колата била паркирана до блок 86 в комплекса, на метри от сградата на Жандармерията, когато избухнала в пламъци Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Мъжете искат секс повече от жените, запомнете това, дами Посочиха основната причина за развод след дълъг брак Посочиха основната причина за развод след дълъг брак Връзките се влошават преди всичко поради липсата на активен сексуален живот Кои са най-неразбраните черти на зодиакалните знаци Кои са най-неразбраните черти на зодиакалните знаци Девите са известни като „сноби перфекционисти“ с причина. Те обичат да бъдат методични, аналитични и премерени в подхода си към живота Русия е предала на САЩ проект за мирен договор с Украйна Русия е предала на САЩ проект за мирен договор с Украйна Руската федерация е готова да обсъди пълното предаване на Запорожка и Херсонска области на Украйна Рецепта за телешки кюфтета с бял сос Рецепта за телешки кюфтета с бял сос С тях поднесете и домашен хляб, с който да топите. Става неустоимо вкусно Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета Експерт разкри как лесно да влезете във форма Отиваме на нови избори през октомври, прогнозира политолог Отиваме на нови избори през октомври, прогнозира политолог "При всяко положение Румен Радев е в най-удобната позиция", смята Първан Симеонов Кралят на чистачите бизнесменът Бачорски ще става татко Кралят на чистачите бизнесменът Бачорски ще става татко Двамата с жена му Анастасия преживяха трагичен спонтанен аборт наскоро
Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Култовата актриса не можела да стане от леглото след снимки Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Шестдневната работна седмица ще помогне в борбата с недекларирания труд ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай Ще падне сегашната безмитна ценова бариера от 150 евро 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор Бащата на младата жена я е потърсил по телефона, но чул, че мобилният апарат звъни в асансьорната шахта Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Ураганът връхлетял Карибите с над 240 км/ч, очаква се да помете и Ямайка Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Движението по Кримския мост бе спряно временно Хусите обстрелвали израелския град Хайфа Хусите обстрелвали израелския град Хайфа До момента няма реакция от страна на Израел Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Президентът на САЩ разкри причината за неуспешния дебат със съперника си, а от партията му започнали да си задават въпроси за неговото здраве Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Колата смекчила удара му Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Ураганът удари островите с най-високата 5 степен
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ В проектокабинета "Желязков" има силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо борецът държи нож в хладилника?
- За да има подръка хладно оръжие!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато те съблича мъж - това е любов, когато крадец - това е престъпление, а когато те съблича държавата - това е закон.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори