Интерхотел „България“: Летен десерт за вас от майстор Стоян Мавров
Леко, бързо, малиново-шоколадово и много подходящо за важни гости, ако сте ценители на гурмето. Предложението е от големия майстор-готвач на „Интерхотел България“ в Бургас - Стоян Мавров. Следвайте стриктно съветите му, за да получите този великолепен резултат:
За плодовия йогурт: шоколад, кисело мляко, сушени кайсии, мюсли, малини и сладко от зелени смокини. Всичко се смесва и се добавя малко желатин, за да стегне.
За шоколадовия мус: какао, пудра захар, сухо мляко, сметана, масло, маскарпоне и коктейлни череши (мараскини).
Начин на приготвяне: Около 200 гр. сухо мляко (10-11 с.л.) се смесват с около 140 гр. какао на прах, 140 гр. пудра захар, разбъркваве в миксер като добавяме по малко вода и 200 гр. масло, сместа да стане като течен шоколад.
За основа ползвайте пандишпанено тесто или бишкота. Напояваме я със сладко от малини и добавяме малко „Бейлис“ за аромат. За първи пласт използваме плодовия йогурт. В отделен съд разбиваме 200 гр. сметана с маскарпоне. Смесваме полученото с шоколадовия мус и добавяме черешите мараскини. Сместа слагаме като втори пласт.
Събираме малините и натрошени целувки в общ съд, посипваме със сладко от малини и разбъркваме. Получената смес поставяме върху десерта и го оставяме за 2 часа в хладилник.