Когато ми се яде нещо сладко, спретвам тези бананови пухчета – децата са луди по тях
Страхотен десерт, с малко и лесни съставки, който става и за най-капризните деца
Пухчета с шоколад и банан – съставки:
бутер тесто – 0,5 кг;
пшенично брашно за работа с тестото;
банани – 0,4 кг;
шоколад – 100 г;
захар, канела – на вкус;
яйчен жълтък – 1-2 бр.
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, ако е замразено. След като поръсите масата с брашно, разпределете тестото върху нея и го разточете на правоъгълен слой с дебелина около 3 мм.
Нарежете тестото на квадрати или правоъгълници с форма близка до квадрат с големина на страната около 15-16 см.
Всеки квадрат от тесто се разделя мислено на две части. Една част, като отстъпите от краищата, поръсете със захар, канела и натрошен на малки парченца или настърган шоколад. Поставете няколко резена бананова каша отгоре или банан на парчета.
На тестото за другата страна направете няколко малки разреза в центъра, за да може парата да излиза през дупките по време на печене.
Оформете правоъгълен сладкиш, като поставите свободния край на тестото върху плънката и оформите тесто по контура около плънката.
По същия начин направете пухчетата от останалото тесто, бананите и шоколада.
Поставете ги върху тава с хартия за печене, намажете ги с тънък слой жълтък.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Когато се зачервят, може да се считат за готови. Остава да извадите от фурната и да сервирате. Студени също ще са вкусни.




















