Забравих за торти и кексове: Крем Магнолия по турска рецепта е новият ми хит
Леко, ефирно и божествено на вкус
Изключително лек и вкусен крем по турска рецепта с атрактивен външен вид. Може да се направи с ягоди, киви или банани! Имах чаша мляко в хладилника и докато се чудех какво да приготвя с нея, попаднах на тази рецепта в мрежата.
Трябва да ви кажа, че се получи нещо наистина леко, ефирно и божествено на вкус! Ето какво ви трябва за този Крем Магнолия по турска рецепта:
Крем Магнолия по турска рецепта
Продукти (измерени с чаша от 200 мл):
1 литър прясно мляко
1 чаша (7 с.л.) захар
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици нишесте
2 жълтъка
1 ванилова захар
1 чаша заквасена сметана
1 пакет бисквити – обикновени или „Petit Beur“ с какао или друга марка с масло
100 г лешници или орехи
10-15 ягоди (или банани, киви – по желание)
Начин на Приготвяне:
В тенджера се смесват захарта, нишестето, брашното, ванилията и жълтъците. Постепенно добавете млякото, като разбивате енергично с бъркалка.
Слагате тенджерата на котлона и започвате да бъркате непрекъснато. Когато заври, намалете котлона и бъркайте до получаване на кремообразна консистенция.
Свалете от котлона и ако има бучки, разбийте с миксер до гладкост. Докато кремът се охлажда (покрийте го с прозрачно фолио в контакт), смелете в блендер бисквитите и лешниците и ги изсипете в купа.
След като кремът се охлади, добавете сметаната и разбъркайте до гладкост.
Подгответе красиви чаши.
Първо на дъното сложете две супени лъжици от сместа от смлени бисквити и лешници, отстрани на чашата наредете разполовени ягоди (киви, банани) и отгоре залейте с крема.
После отново натрошени бисквити и лешници, крем, натрошени бисквити и лешници и завършвате с украса от ягоди (киви, банани).





















