Една съставка прави пържените пилешки дробчета неустоими
Опитни готвачи споделиха бърза и лесна рецепта за приготвянето на тази обичана от много българи храна
Българската традиционна кухня е доста колоритна, вкусна и разнообразна. Едно от най-любимите ястие на повечето нашенци, че и на чужденците, са пържените пилешки дробчета.
Да знаете как да приготвите тази вкусотия ще бъде полезно във всяка кухня. Ако се приготви правилно това ястие ще бъде нежно, сочно и без капка горчивина.
„Но знаете ли, че само с една тайна съставка пилешките дробчета ще станат божествено вкусни“, споделят опитни готвачи.
Освен това те издадоха най-лесната и уникална рецепта за перфектните пържени пилешки дробчета.
За да приготвите пилешки черен дроб, ще ви трябва:
опаковане на пилешки черен дроб;
три глави лук;
две скилидки чесън;
четири супени лъжици сметана;
две супени лъжици вода;
една чаена лъжичка горчица;
подправки.
Начин на приготвяне:
Нарежете черния дроб на парчета и отстранете всичко излишно. Хвърляме ги в гевгир и ги изплакваме.
Когато цялата вода се отцеди, поставете вътрешностите в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете за три минути и през това време нарежете лука на тънки полукръгчета. Запържете ги до омекване и златисто, подправете на вкус, добавете ситно нарязан чесън и запържете още малко.
Отцедете течността от черния дроб и поставете вътрешностите в тиган. Оставете да къкри около пет минути, покрити с капак.
Смесете заквасена сметана и горчица. Ако сосът е твърде гъст, разредете го с вода.
Изсипете го в тиган и го оставете да заври. След това намалете котлона до минимум и оставете да къкри още около десет минути.
Когато ястието е готово, овкусете го и при необходимост го подправете допълнително.
Какво да направите, за да направите черния дроб мек при пържене
Не всеки знае защо трябва да накисвате пилешки дроб в прясно мляко, въпреки че този обичаен трик ще направи този вторичен продукт по-нежен, по-малко горчив и дори ще премахне неприятните миризми.
Подправки, които си подхождат идеално с пилешкия дроб:
червен пипер;
куркума;
джинджифил;
мащерка;
розмарин;
сол;
черен пипер.
Те ще придадат специален аромат и ще го направят по-апетитен.
Ако не искате при термичната обработка дробът да изсъхне, то преди да започнете да го готвите го осолете леко. / jenata.blitz.bg
![Извънредно! Петролен бос е застрелян в София](/news/2025/02/08/tn/173899665674813.jpg)
![Извънредно! Петролен бос е застрелян в София](/news/2025/02/08/tn/173899543088698.jpg)
![Извънредно! Петролен бос е застрелян в София](/news/2025/02/07/tn/173893635315876.jpg)
![Извънредно! Петролен бос е застрелян в София](/news/2025/02/08/tn/173899528480501.jpg)
![Извънредно! Петролен бос е застрелян в София](/news/2025/02/08/tn/173899567155928.jpg)
![Всички допускаме тази грешка при прането с течен прах](/news/2025/02/08/tntn/173899684620176.jpg)
![Флиртувала с брат му](/news/2025/02/08/tntn/173899665674813.jpg)
![Ако имате бутер тесто, направете тази рецепта с пълнено пилешко филе](/news/2025/02/07/tntn/173893857877436.png)
![Защо трябва да се перат с обърнатата страна](/news/2025/02/07/tntn/173893811397452.jpg)
![Класация на зодиите, които обичат най-силно и на тези, които си тръгват най-лесно](/news/2025/02/07/tntn/173893763939241.jpg)
![Защо задължително трябва да сложите тази подправка в казанчето на тоалетната](/news/2025/02/07/tntn/173893724455629.jpg)
![Ще забравите за всички други рецепти: Ябълковата баклава е по-вкусна от класическата](/news/2025/02/07/tntn/173893635315876.jpg)
![75 млн. цветя за Свети Валентин изнесоха турските производители](/news/2025/02/07/tntn/173893690980736.jpg)
![Била по-интересна от Пепи Еврото](/news/2025/02/08/tntn/173900361129610.jpg)
![Днес сме на театър в жк „Меден Рудник“](/news/2025/02/07/tntn/173893594550332.jpg)
![Една съставка прави пържените пилешки дробчета неустоими](/news/2025/02/07/tntn/173893231079734.jpg)
![Асцендентът ще ви каже: В коя сфера ще имате най-голям късмет тази пролет](/news/2025/02/07/tntn/173893321789736.jpg)