Този пандишпан е право в десетката! Става за торти, пасти и кексове, без грам брашно
Рецепта директно от сладкар, вкусът е невероятен!
Знаете ли, че можете да направите вкусни десерти дори без брашно? Опитах този блат без брашно преди години и от тогава го пека редовно. В общи линии изглежда като обикновен пандишпан, но е много по-мек, по-вкусен и по-ароматен.
За приготвянето му няма да използваме брашно, а пудинг на прах!
Пандишпан с пудинг на прах
Продукти:
4 големи яйца
4 пак. пудинг на прах на вкус
100 мл кристална захар (около 150 гр.)
100 мл олио
2 ч. л. бакпулвер
За намазване:
Карамелен сос, конфитюр…
Ако решите да използвате карамелен сос, препоръчвам да намалите захарта, тортата ще е много сладка
Приготвяне:
За печене се приготвя продълговата или кръгла форма или по-малка тава, намазана с масло.
Първо ще приготвим 4-те пудинга, те трябва да са еднакви – аз предпочитам ванилов пудинг, но можете да използвате и плодов пудинг или шоколадов – тортата всеки път ще има различен вкус и ще има различен цвят.
Моите деца например обожават малинов пудинг – пандишпанът мирише прекрасно и има розов цвят.
И така, пристъпваме към приготвянето на пандишпана – изсипваме пудингите в купа, добавяме бакпулвера, разбъркваме и оставяме настрана.
Целите яйца и захарта се разбиват добре на пяна. След това продължаваме да разбиваме и постепенно добавяме олиото.
А сега просто объркваме вътре готовия пудинг с бакпулвера.
Изсипва се в тава за печене и се пече 20-25 минути на 170°C.
Пандишпанът трябва да се следи по време на печене, тъй като всяка фурна пече различно – зависи и дали печете в дълбока тава или на плитка тава.
Съвети:
За допълнителен вкус можете да добавите ром, ванилия или канела към тестото, също така отиват много нарязани ядки или кокосови стърготини.
Можете да украсите пандишпана с пресни плодове, бита сметана или глазура.


















